Miért néztek le így a boltban?
Sziasztok, sajnos már nem először tapasztalom az eladók lekezelő, lenéző hozzáállását, amint kiderül, hogy nem vagyok milliomos.
Egy teljesen átlagos kinézetű, nem csóró, de nem is gazdag lány vagyok, tehát semmi különös. Voltam egy parfümériában ma, mert szerettem volna a szülinapra kapott pénzemből pár dolgot venni. Mondtam az eladónak, hogy mik az elképzeléseim, 10 ezer forintig bezárólag parfüm, és még arcpirosító meg szemhéjfesték.
Na, erre mutogatta nekem a 15 ezres parfümöket, mondom nekem ez sok, de már akkor láttam a fején, hogy húzza a száját. Utána meg elkezdte nekem mutogatni a 10 ezer forintos arcpirosítókat, arra is mondtam, hogy nekem ez túl drága, erre megint beszólt, hogy a minőséget meg kell fizetni blabla. Olyan de olyan kellemetlenül éreztem magam, mint valami csóró gyerek a piacon kb., holott közel 20 ezer forintot hagytam ott a boltban.
Szerintetek én nem voltam oda való, vagy ez a nő volt ilyen bunkó?
Szia!
Ne aggódj, nèmely eladó hihetetlen. Velem azt szokták csinálni, hogy ajánlanak valamit, de ha azt mondom, hogy nem kèrem köszönöm, mert nem hasznàlom, szájhúzogatva támadja le a másik vevőt. Ès ez is drogèriában gyakori. Elhiszem, hogy az a dolga, hogy minèl többet eladjon, de van hatàr.
A nő volt bunkó. Sok helyen ilyenek az eladók mert az a céljuk, hogy minél nagyobb értékű árut eltudjanak adni. Akinek kicsit rosszabb az önbizalma azon működik is ez zsarolásos, lekicsinylő stratégia és hagyja, hogy az eladó rábeszélje olyasmire ami drágább vagy egyáltalán nincs rá szüksége.
Én általában lerázom az eladókat, nagyon kevés helyen adok a véleményükre.
De volt olyan is, hogy a "Köszönöm csak nézelődöm!" válaszra is volt bunkó komentje az ott dolgozónak. Vicces a történetben, hogy aznap pont csak egy kis pénzt akartam szórni. Úgy voltam vele, hogyha megtetszik valami reális kereteken belül akkor megveszem. Az eladó megjegyzése után otthagytam a boltot különösebb nézelődés nélkül, a szomszédos üzletben pedig otthagytam 25ezret.
Parfümériában 10 ezerért nem kapsz rendes parfümöt, én a 40 milis YSL vettem 17 ezerért, ami középkategória. A többit parfümöm mind drágább
Végig mosolygott rám az eladó csaj.
Szerintem nekik tök mind1 nincs ezen pénzük, megkapják a havi minimábérüket, és kész
Szerintem kár ezzel foglalkozni, ne is gondolj rá többet.
Egyet mondok, abból a fizetésből, amit ő azért az eladósdi munkájáért kap, ő sem gazdag egy kicsit sem és ő maga sem tudná megvenni csak úgy a 15 ezres parfümöt a 10 ezres pirosítóval.
Ha meg lekezelően viselkedett az csak azért lehetett, mert sz*r az élete, sz*rul érzi magát és ezáltal szerette volna kicsit jobban érezni magát, hogy másokat megpróbál lehúzni. Az ilyen boldogtalan és van elég baja épp.
Ha jó kozmetikumokat szeretnél vásárolni, előtte nézz körül a kremmania.hu oldalon és már lesz egy elképzelésed, aztán megveszed segítség nélkül a boltban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!