Miért van ennyi igénytelen, elhanyagolt, túlsúlyos fiatal lány?
Ha viszonyítást kéne mondani, 10-ből 1.5 ilyen elhízott fiatal lányt látok :D Pedig pesti vagyok. Ez pedig nem sok.
Max olyanokat látok, akiken pici súlyfelesleg van combon/seggen/hason, ezt meg nem nevezném nem egészségesnek...
A római/reneszánsz szépségideálról pedig annyit, hogy akkoriban az elhízottság a jómódúság jele volt, ezért számított ideálnak. Az anyagi helyzet és az előkelőség miatt. Valamint a művek megrendelői is az arisztokraták, nemesek köréből kerültek ki, így olyat alkotott a művész, amilyet ők kértek.
Hozzáteszem Michelangelo Dávid szobra, Botticelli Vénusz születése című képe vagy a Sixtusi kápolna mennyezetfreskója sem tükröt semmi olyasmit, hogy a kövér alkatot tekintették volna ideálnak.
Lehet a Willendorfi Vénuszra gondolsz az őskorból, na akkor még inkább a vezetők jellegzetessége volt a jóltápláltság.
Szerintem az előttem szólók mindent elmondtak,én még annyit tennék hozzá,hogy az én ismeretségi körömben minden túlsúlyos lánynak pajzsmirigy problémái vannak,ami örökletes.És mivel sajnos nem sikerült még egyenlőre megfelelően beállítani gyógyszerrel,így fogyni se tudnak,hiába koplalnának napokig.
A másik meg az,hogy a fogamzásgátló tabletta is hizlal,amivel szintén nem tudsz mit kezdeni,hiába koplalsz vagy tornázol, nagyon sok osztálytársam akkor lett "kövér",amikor elkezdte szedni(és mielőtt azt mondanád,hogy akkor váltson,van olyan,aki már a 4.-fajtát szedi és semmi változás,csak ugye a pasiknak meg kényelmetlen a gumi,így inkább a csaj szenved....)
Aki nem tartozik ebbe a 2 csoportba az vagy olyan betegségben szenved,ami miatt nem tud aktívan tornázni(pl súlyos asztma),vagy tényleg az evésbe menekül.
De egyébként neked semmi jogod nincs a kinézete alapján lenézni valakit,mert fogalmad sincs arról,hogy neki éppen milyen pszichés/testi problémái vannak,ami miatt úgy néz ki,ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!