Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ékszert szeretnék készíttetni,...

Ékszert szeretnék készíttetni, segitenétek?

Figyelt kérdés

Egy platina férfi gyűrűről van szó, és rengeteg kérdésem van. Nem is tudom hol kezdjem, bocs ha kicsit csapongok.

Szóval egy karika típusúra gondoltam kővel/kövekkel. Nem tudom karika típusba mekkora követ lehet belefoglalni. Az ékkő színében is bizonytalankodom. Szeretném, hogy passzoljon hozzá, ezért smaragd, akvamarin és zafír között hezitálok. Smaragdon és akvamarinon a zöldes-szürkés szeme miatt gondolkodom (fényviszonytól változóan tengerzöld (enyhén kékes tiszta zöld) - zavaros tózöld (beazonosíthatatlan zavaros szürkés zöldes színű) - szürke), zafíron azért, mert jól áll neki a mélykék szín. Ha az akvamarinnak találkoznék nem a legszebb vízkék, hanem az egészen zöldbe hajló változatával már eldőlt volna, de azt én úgy tapasztalom nem igazán használják fel drágakő csiszolásra - vagy csak nekem nem volt még szerencsém hozzá. Illetve nem tudom, hogy társítsam-e fehér (szemtiszta, törtfehérrel) vagy fekete gyémánttal.

Illetve hogy végösszegben kb. mennyi is lehet ez, ha kb. 6-7 mm széles, 60-as, kőtől/kövektől függően?

Mindenféle ötletet, megjegyzést, segítséget elfogadok.

2016. ápr. 11. 16:41
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!