Ékszert szeretnék készíttetni, segitenétek?
Egy platina férfi gyűrűről van szó, és rengeteg kérdésem van. Nem is tudom hol kezdjem, bocs ha kicsit csapongok.
Szóval egy karika típusúra gondoltam kővel/kövekkel. Nem tudom karika típusba mekkora követ lehet belefoglalni. Az ékkő színében is bizonytalankodom. Szeretném, hogy passzoljon hozzá, ezért smaragd, akvamarin és zafír között hezitálok. Smaragdon és akvamarinon a zöldes-szürkés szeme miatt gondolkodom (fényviszonytól változóan tengerzöld (enyhén kékes tiszta zöld) - zavaros tózöld (beazonosíthatatlan zavaros szürkés zöldes színű) - szürke), zafíron azért, mert jól áll neki a mélykék szín. Ha az akvamarinnak találkoznék nem a legszebb vízkék, hanem az egészen zöldbe hajló változatával már eldőlt volna, de azt én úgy tapasztalom nem igazán használják fel drágakő csiszolásra - vagy csak nekem nem volt még szerencsém hozzá. Illetve nem tudom, hogy társítsam-e fehér (szemtiszta, törtfehérrel) vagy fekete gyémánttal.
Illetve hogy végösszegben kb. mennyi is lehet ez, ha kb. 6-7 mm széles, 60-as, kőtől/kövektől függően?
Mindenféle ötletet, megjegyzést, segítséget elfogadok.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!