Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szétreszelték a körmeimet....

Szétreszelték a körmeimet. Nagyon fájnak. Mivel tudnám gyorsítani a növekedési folyamatot? Illetve mivel tudnám táplálni a körmeimet?

Figyelt kérdés

4 hónapig volt fent tipes zselés műköröm.

Aztán egy hónapig gél lakk.

Ezt nagyon nem tolerálta már a körmöm, lepattogott, darabok törtek ki belőle majd rétegeiben felvált.

Amikor most leszedettem a gél lakkot alatta papírvékonyak maradtak a körmeim.

Helyenként lyukas a körömlemezem és piros, fehér foltok vannak belereszelve.

Nagyon fáj minden körmöm, a végei fel vannak pöndörödve.

A fájdalommal gondolom nem tudok mit kezdeni.

El kell viselnem amíg le nem nő.

Mivel tudnám gyorsítani a növekedési folyamatot?

Illetve mivel tudnám táplálni a körmeimet?

2016. márc. 21. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nagyon sajnálom:/tudom min mèsz keresztül,par eve en is igy jartam.

sajnos kókány volt a körmösöd.semmiképpen se menj hozzá többet.

azt ajánlom, hogy kezdj el szedni köröm vitamint.általában a hajvitaminok jók erre. ezenkívül olívaolajjal vagy egyéb jó natúr olajjal kenegesd. és ne nagyon lakkozd amíg le nem nő. és én a helyedben mosogatni is kesztyűben mosogatnèk .

amúgy fertőtlenített a kormosod?nehogy valami gombád is legyen..

2016. márc. 21. 12:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom amit az első. Nekem is volt hasonló, bár az nem a manikűrös hibája volt.. Bevertem a körmömet (akkor épp műköröm volt rajtam) annyira, hogy meghajlott előre a műköröm, a vége feljött, alatt pedig gyakorlatilag kettétört a körmöm. Óvatosan leszedte a manikűrösöm és alatta konkrétan hajszáleresen vérzett a körmöm. Piszkosul fájt.

Bekente ápolóolajjal, illetve mondtam, hogy nyugodtan rakjon rá géllakot. Egyébként nem javasolta, de mondtam, hogy ha gond van, akkor majd visszajövök. Az ápolóolaj, illetve a védőréteg segített, így a géllakk nem roncsolta. Pár nap alatt szépen begyógyult alatta.

A növekedési folyamatot egyelőre ne akard gyorsítani, gyógyuljon meg a körmöd sérülése.. Ez pár nap alatt helyrejöhet egyébként, ha vigyázol rá (pl. kesztyűben mosogatás, stb.), de utána hiába gyógyult be, le fog törni a körmöd onnantól, ahol megsérült. Na nem egyből persze, hanem ha elért egy viszonylag hosszú formát, akkor vissza fog törni rövidebbre. Igazából ez se baj, mert legalább megszabadulsz a sérült részektől.

Na ha ez megvan, de minimum az, hogy ne legyen sebes a körmöd, akkor javaslom az Essence ultra strong nail hardenert. DM-ben lehet kapni.

Én nagyon sokáig rágtam a körmömet és miután már le akartam róla szokni, folyton letört.. Gyengék voltak, lemezesek, egyszerűen nem tudott megnőni. Sokmindent próbáltam mire rátaláltam erre.. elkezdtem használni és gyönyörű erős lett, onnantól kezdve nem tört le. Ez az erősödés rész...

Az hogy minél gyorsabban nőjjön.. Nekem a kovaföld kapszula vált be, szintén DM, ettől nagyon gyorsan nőttek a körmeim, leginkább a géllakk lenövésből lehetett látni. 1 hét alatt annyit nőtt le, mint korábban 3 hét alatt.

2016. márc. 21. 14:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget.

Kb 5 nap után már nem fájt annyira.

Addig folyamatosan krémeztem, olajoztam.

Aztán ahogy elkezdett nőni reszelgettem, mert azonnal beszakadt, beleakadt még a saját combomba is.

Jövő héten megpróbálkozom a japán manikűrrel.

Hátha azzal kihúzom valahogy amíg le nem nő.

Utána pedig soha többet gél lakk , se tippes zselé.

2016. márc. 28. 14:30
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Talán nem kellett volna váltogatni a műkörmöt a gél lakkra....Ha eldöntötted,hogy műkörmöt akarsz,akkor azt vállalni kell,hogy tölteted minden hónapban. Ugyanez van a gél lakknál is. A leszedéskor sérülhet a köröm,nem a töltéseknél.
2016. ápr. 29. 22:42
 5/5 anonim ***** válasza:

ez hülyeség! szar volt a körmös, nincs mit szépíteni ezen.

én magamnak gél lakkozok (1# vagyok). és óvatosan bolyhozom a körmeimet,csak amennyire muszáj.ugyanolyan erősek, mint mindig is voltak, nem vékonyodtak el. leszedni meg oldással szedem le, reszelés során több bakit lehet vétni.

a műköröm más kérdés,ott tényleg gyakrabb a sérülés, de nem szabadna 4 hónap után ilyennek lennie.

szóval szerintem ne felejtsd el egy életre a műkörmöt vagy a gél lakkot,csak nagyon válogasd meg a körmöst.

ha félsz tőle,akkor meg menj shellakkra. az teljesen reszelés mentes

2016. aug. 31. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!