Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a barátnőmnek...

Hogy mondjam meg a barátnőmnek, hogy fizessen a körméért amit én csinálok?

Figyelt kérdés
Ő egyszer sem mondta,hogy kifizeti.Nem kèrdezte,hogy mivel tartozik.Szivesen csináltam neki 1,2 alkalommal de már minimálisan 15x csináltam neki ès elèg.Nekem sincs ingyen semmi.Valahogy rákell vezetni,hogy fizessen..de hogy?!
2016. jan. 24. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha még barátnőtől is pénzt kérsz akkor inkább ne legyenek barátaid... vagy ne csinálj neki körmöt és kész.
2016. jan. 24. 17:34
 2/13 anonim ***** válasza:

+1 mondd meg hogy már nem csinálsz ilyet.

Amúgy meg mi az hogy ha a barátaitól pénzt kér?

Figyelj ha gondolod lehetünk barátok és eljöhetsz velem dolgozni a nyáron ingyen... mivel mi barátok vagyunk. Ez nem logikus?

2016. jan. 24. 17:41
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Az első logikáját követve, gyorsan fel is hívom egy építőiparban dolgozó ismerősöm, hogy nem-e húznának fel nekem egy házat ingyen és bérmentve, az anyagárat is bevállalva.

Én már a 3. alkalommal megmondta volna neki, hogy számomra az nem üzlet, hogy ingyen csinálom a manikűrjét.

Egy-egy körmös 4-5ezer forintot is elkér a munkájáért. Barátnak adnék kedvezményt, de nem nyújtanék állandó szolgáltatást teljesen ingyen.

2016. jan. 24. 17:48
 4/13 anonim ***** válasza:
37%
Azért a körmöt meg a házépítést ne keverjünk már... Negyed évente megcsinálni egy olcsó körmöt barátnak akkora gond és pénzkiesés bárkinek is? Hát basszus, én is csóró vagyok, de sose kérnék pénzt a barátaimtól. Azért nem vagyok egy pénzéhes idióta aki pár ezret is sajnál másoktól.
2016. jan. 24. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és azt a pár ezret szorozd meg 15-tel! Na ennyit bukott a kérdezőnk. Szerintem mondd meg neki kedvesen, hogy ez mostmár sok neked.
2016. jan. 24. 18:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező írta, hogy kb 15x csinálta már a csaj körmét. A műkörmöt kb 3-4 hetente tölteni vagy cserélni kell, különben ronda. Magyarul "barátnője" már több mint egy éve elvárja, hogy ingyen dolgozzon neki a kérdező.

Ha csak negyedévenkénti dolog lenne, a kérdés valószínűleg meg sem született volna.

Plusz lehet, hogy nem olyan drága az alapanyag, de megcsinálni is időbe telik. Közben meg mást is csinálhatna a kérdező, mondjuk időt tölthetne párjával, szórakozhatna, vagy dolgozhatna olyannak aki meg is fizeti.

2016. jan. 24. 18:21
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

,,Azért a körmöt meg a házépítést ne keverjünk már..''

Figyelj, itt nem csak arról van szó hogy nem fizet... barátságban nincs kitéve hogy fizess, de tegyük fel téged elhívnak havonta a te benzineddel és a te fűnyíróddal füvet nyírni és kb egy kösszt kapsz...

Nehogy azt hidd hogy egy köröm 5-10 perc alatt megvan és akkor az anyag áráról még nem is beszéltünk...

Gondolom ha legalább 1-1 alkalommal havonta meghívná kajálni a kérdezőt, vagy elmennének moziba és fizetne semmi nem lenne.

2016. jan. 24. 18:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is illetlen a barátnődtől, hogy elvárja, hogy ingyen dolgozz neki.

Egyszerűen csak közöld vele az árat.

2016. jan. 24. 18:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Néma gyereknek... Megmondod neki és kész. Ha besértődik, akkor jobb is, majd rájön, hogy máshol se kap ingyen mindent.

Amúgy ha nem profi vagy, maximum anyagárat kérj, vagy inkább megmondanám neki a helyedben, hogy vegye meg a szükséges alapanyagokat magának.

Ha saját szalonod van mondjuk az megint más. Akkor max valami kis kedvezményt adnék a helyedben.

2016. jan. 24. 21:57
 10/13 anonim ***** válasza:

,,Amúgy ha nem profi vagy, maximum anyagárat kérj, vagy inkább megmondanám neki a helyedben, hogy vegye meg a szükséges alapanyagokat magának.

Ha saját szalonod van mondjuk az megint más. Akkor max valami kis kedvezményt adnék a helyedben.''

Miért neki az az 1 óra csak úgy van? Nem jobban eltudná tölteni mint más körmét csinálgatva?

2016. jan. 24. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!