Egy igényes nő tényleg ennyit költ magára?
Figyelek a külsőmre, de nem vagyok a megszállottja. Drogériába általában a szokásos sampon, tusfürdő, miegymás megvétele miatt megyek, meg fél évente egyszer sminktermékekért (korrektor, BB krém, szempillaspirál).
Rendszeresen arcápolók/testápolok, mivel száraz, érzékeny bőröm van, és a hajam is sok törődést igényel.
Sminkre viszont nem költök sokat, Essence, Maybelline, Yves Rocher termékeket használok.
Ma rászántam magam, és vettem egy Essence rúzst, mivel korábban a számra csak ajakápolót használtam (Carmex, ill gyógyszertári márkák).
Viszont rengeteg ismerős lánytól hallom, hogy ők csak a drága márkákban bíznak, MAC, YSL, Chanel, Clinique...
Viszont ezen márkák termékei egyenként több tízezrekbe kerülnek.
De feltűnt, ha Dm-be megyek, a nagy többség ott is dugig rakott kosarakkal szaladgál, nekem meg egy kezemben elfér minden, amit veszek.
Valóban az igényes nők rengeteget költenek magukra?
Nem.
Én is csak MAC rúzst veszek, mert csodaszépek a színei, és tartós.
DM-ben meg nekem is tele szokott lenni a kosaram, mert nem megyek mindennap.
Viszont igényes lehetsz kevés pénzből is. Az, hogy kinek mennyi pénze van ilyenekre, és mi vált be neki, teljesen független az igényességtől.
(Nem mondok márkát, de barátnőm dolgozik az egyik helyen, amit felsoroltál. Olyanokat mesél... bemegy a nő, és panaszkodik, hogy a korrektortól száraz a szeme, kiderül, hogy nem használ hidratálót. Úgy meg persze nem lesz szép, beszárad a ráncocskáiba. A legdrágább sminket keni fel, de a bőrápolással nincs tisztában.)
Nem gondolom hogy ott tartanánk, hogy az igényességet pénzben mérik.
Pláne, hogy ezek már nem is feltétlenül az alap igényesség részei. Eleve, nem kell sminkelned ahhoz, hogy ápolt legyél. És olyan ember is nézhet ki igénytelenül, aki rengeteget költ magára. Hiába Channel az alapozó , ha 3 árnyalattal sötétebb a száraz repedezett bőrnél, és hiába MAC a vörös rúzs, ha közben rohadó félben vannak a sárga fogaid.
Szóval NEM. Alapvetően az igényesség nem kerül rengeteg pénzbe, és a rengeteg pénznek sem okvetlenül vonzata az igényesség.
Van, aki márkahű, meg mittudomén, én szeretek ilyesmikre költeni, a bőrápolás meg a sminkelés az egyik hobbim, de szerintem nagyon sokszor fölösleges a drágább termékeket megvenni, ha találok valamit, ami olcsó, és jó, akkor azt használom a márkásabb helyett.
Az igényesség nem ott kezdődik, hogy van 20 MAC rúzsod. Rengeteg olyan lány van, aki kívülről szép, meg illatos, aztán a szobájuk meg egy szemétdomb, nem takarítják a vécét, a konyhájukban csótányok mászkálnak stb.
Szerintem emiatt fölösleges furán érezned magad, vagy megkérdőjelezni a dolgot, van, aki szeret ilyesmikre költeni, van aki meg nem.
Annyi ilyen kérdés volt már...
Az igényesség nem attól függ, hogy ki milyen drága sminket ken magára. MAC rúzzsal is kimázolhatja ocsmányul magát az ember.
Aki tiszta, igényesen öltözködik (stílustól függetlenül: tiszta, normálisan összeválogatott ruhákat visel), karbantartja a testét, vigyáz a bőrére, a fogaira, a hajára. Az igényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!