Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Férfiaknak mikortól kezd el...

Férfiaknak mikortól kezd el normálisan nőni a szakálluk?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és hasonló szakállat szeretnék mint Nick Batemannak, de az állam szélén egyáltalán nem nő ... mivel lehetne gyorsítani a növekedést ? Hogyha borotválkozok akkor ott is végig megyek, de ennek ellenére sem nő
2015. júl. 30. 23:56
 1/5 anonim válasza:
Attól hogy sokszor borotválkozol, nem lesz erősebb az arcszőrzeted. Ez egyébként mindenkinél változó, van akinek már 15 évesen rendszeresen borotválkoznia kell, van, akinek még 20 évesen sem nő ki semmi az arcán. Én nem hallottam még semmilyen olyan "szerről" amitől erősödne, esetleg a hormonnövelő termékektől, de az nem ajánlatos.
2015. júl. 31. 00:08
 2/5 anonim ***** válasza:

A "borotválkozástól erősödik a szőrzet" nevű buta hit azon az optikai látszaton alapszik, hogy a hosszan meghagyott szőr- vagy hajszálak vége idővel már elkopott, elvékonyodott, úgy, mint a kifaragott ceruza. Míg az állandóan nyírt szőrszálak vége vastag, durva: olyan mintha félbefűrészeltek volna egy ceruzát. Illetve hát sok ceruzát. Ez pedig durvább, vastagabb hatást kelt. Emiatt hiszik, hogy "erősödött" a szál. De nem. Azt a genetika, meg az aktuális hormontermelés határozza meg.

Az átlagnak középiskolás korban még nincs borotvával dolga, rögtön utána már igen, vagyis 19-20 évesen már rendesen borotválkoznod kell.

2015. júl. 31. 14:24
 3/5 anonim válasza:

Kedves utolsó!

Az első bekezdéseddel szó nélkül egyet lehet érteni.

Viszont az, hogy egy átlagos középiskolás illetve gimnazista fiúnak nincs dolga a borotvával, már kicsit nevetségesebb kijelentés. Ha az én osztályomból nézem a srácokat, nem számítok túl szőrös típusnak de ennek ellenére már 15 éves korom óta borotválkoznom kell, mert nem esztétikus ha meghagyod, mert 15 évesen elég kisfiús az arca a legtöbb srácnak, azon elég igénytelenül fest a szőr, másrészt meg már a XXI.század '10-es éveiben már nem divat meghagyni a szűz szőrt, mint ahogy azt csinálták a '70-es vagy '80-as években.

A kérdésre reagálva kedves kérdező, nem nagyon tudsz semmit sem tenni, viszont borotválkozz nyugodtan, mert hiába nem erősödik, neked gondolom a látszat is elég :)

Üdv!

18/f

2015. aug. 2. 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:
szűz szőr miaz? :D
2015. aug. 17. 16:10
 5/5 anonim válasza:
Az első szőr, ami kinő az arcodon. Azért írta hogy szűz, mert az még egyszer sem volt borotválva.
2015. aug. 17. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!