15 éves múltam és 155 cm vagyok. Egyszerűen szörnyű. Mindenki nagyobb nálam. Van valami amitől nőhetnék?
En is 15 eves lany vagyok es 154 cm :D
Tipp, ha "el tudod viselni" akkor Magassarkú :D
De ettől csak optikailag leszel magasabb :D
Ha leveszed ugyanakkora maradsz de legalább a suliban nem érzed ugy, hogy mindenki magasabb nálad :D
"nem sportolok és nincs is lehetőség rá a közelemben" dehogy nincs, csak lusta vagy :D
A szervezetben az agyalapi mirigy termeli a növekedési hormont ami felel -többek között- a magasság kialakulásáért.
Ez az a hormon ami ha túltermelődik akkor gigantikus magasságokat eredményezhet.
Az intenzív sportolás serkenti az agyalapi mirigyet a növekedési hormon termelésére.
A dolog úgy működik hogy a magas intenzitású edzés hatására a szervezet "válaszként" nagy adag növekedési hormont bocsát ki. Ez nem csak a magasság elérése miatt jó hanem egy csomó más szempontból is előnyös.
A sztárocskák nem véletlenül tartják magukat karban növekedési hormon injekció kúrákkal. Alacsony zsírszázalék, feszesebb bőr, erősebb izomzat stb.
Szóval ha nem sportolsz akkor nem tettél meg mindent a magasságod érdekében. Persze azt így nem lehet megmondani hogy genetikailag ki mennyire van korlátozva de én biztos nyugodtabb lennék ha mindent megtennék egy ügy érdekében minthogy csak bámészkodok a tükör előtt és nézem hogy miért nem vagyok magasabb.
Ha mégis sportolásra adnád a fejed akkor olyat válassz ami nagy intenzitású mert az a legelőnyösebb a növekedési hormon termelés szempontjából.
Lehet ez bármilyen erősítés akár saját testsúllyal végzett vagy súlyzóval is. Ha futás akkor ne hosszútáv hanem sprint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!