Meddig tarthatom a kontaktlencsém a tárolófolyadékban? Hat óra van ráírva, de már kivettem, reggel tenném be, ha addig áll benne, nem lesz semmi baja? elvileg ha sokáig áll benne felülfertőződhet, azért kérdeznék olyat, akinek vannak tapasztalatai.
Acumed havi lencse,és a folyadék is ugyanez a márka,all-in-one.
A Müllerben vettem,kellett valami,amíg otthon elkészül a szemüvegem.
Hat órát ír a dobozán,de mivel itt vettem kint Németben,és nem igazán beszélem a nyelvet,nem sok mindent értek belőle.
igen,elmostam :)
Hát ez az én agyam szüleménye,gondoltam,ha sokáig áll a bacis-mindenféle folyadékban,akkor esetleg lesz valami baja :D
Gondolom akkor ez inkább arra lehetne érvényes,ha nem mosom el,hanem csak bedobom a folyadékba,ugye? :)
Rá van írva, hogy kell használni.
Általában legalább 4-6-8 órát kell benne hagyni a megfelelő tisztítás érdekében. Minimum. Meg azt is rá szokták írni, hogy hány napig állhat ugyanabban a folyadékban a lencse, ha esetleg nem viselnéd közben, ez általában 3-5 nap.
Nem teljesen értem amúgy, hogy gondoltad, de tényleg. Az ember felkel az éjszaka közepén, kiszedi a lencsét a folyadékból és aztán kiteszi az asztalra vagy mi? :D Nyugodtan hagyd benne, nem lesz annak semmi baja, a folyadék fertőtlenít, szóval nem úszkálnak a bacik tömegesen, ha meg annyira fertőzött a szemed és ilyen hipergyorsan szaporodó valamivel, akkor már régen baj van. :D
na jó,igazából tényleg enm gondoltam végig,ez csak agymenés volt a részemről :D
a szememmel nincs semmi gond,azon kivül,hogy nem látok vele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!