183-4 cm-hez mennyi az ideális testsúly?
Figyelt kérdés
F2015. ápr. 5. 12:19
1/12 A kérdező kommentje:
183-4 cm*
2015. ápr. 5. 12:19
2/12 anonim válasza:
Nekem azt mondták egyszer, hogy az egyest el kell előle venni, és annyi. tehát 183-hoz 83, bár ez szerintem baromság.
5/12 anonim válasza:
180/87 vagyok és még nem vagyok elég izmos!
6/12 anonim válasza:
184 cm magaságomhoz bőven elég a 66 kg :p
7/12 A kérdező kommentje:
109 kg-os vagyok.
2015. ápr. 5. 12:24
9/12 anonim válasza:
#3: Egyáltalán nem baromság, csak nem vagy teljesen tisztában azzal, h ezt mire mondták. A testtömegindex (BMI) értéke 25-ig számít egészségesnek, ha kiszámolod egy 183 cm-es 83kg ember BMI-jét, egy 24-gyel kezdődő számot kapsz, ami pont benne van az egészséges értékhatárban. Ez az a súly, ami még jó, átlépni max 2-3 kg-val lehet (természetesen magasságtól és alkattól függően), ezen felül pedig már túlsúlyos az illető. Én pl. ez alapján a próbálom tartani a ~80 kg-os testsúlyomat. Persze a BMI-t nem lehet ráhúzni extrém esetekre, pl. óriásokra, törpékre, izomkolosszusokra.
Kérdezőnek: A 109 kg bizony sok. Legalább egy 15-20 kilót kellene fogyni, hogy egészséges legyen a testtömeged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!