Mit gondoltok (oszintén! ) a kinai termékekrol?
Tudom, jo megoszto kérdést tettem fel. Arra volnék kivancsi, szeretitek-e ( szeretitek-e, ez igy nem jo, inkàbb elviselitek-e )a kinai cuccokat. Szerintem nincs olyan ember ( vagy ha van az tuti tagadja :D) aki ne vett volna életében valami kinai cipot, ruhàt. Azért jutott eszembe ez a kérdés, mert ma làttam egy érdekes dolgot: valamikor télen vettem egy ( relative csinos) pulcsit, kinai persze, 3 !! euroért, egy olcsobb boltban. Ma ballagok a fogàszomhoz a heti mészàrlàsra, elmegyek egy meno, hiperdàrga butik elott, mit làtok a kirakatban? ugyanazt a pulcsit amit vettem, csak éppen itt az àra 26 euro volt!!!!
Valoban megérdemli a kinai cucc, hogy gyalàzzuk, hogy nem tart sokàig,meg hogy olcso husnak hig a leve, vagy épp ellenkezoleg, muszàj vele megbaràtkoznunk, foleg, hogy szinte mindenhol jelen vannak ezek a termékek ( csak éppen " nem kinaiként eladva"). Személy szerint ami a felsoket illeti, vàllalom, veszek kinait. Eddig bajom nem volt vele. A cipoknél is volt h elcsàbultam, de cipoboltban hulyének néznek, mert végigszagolom az osszes szobajoheto cipot, nincs - e az a festékes mubor-szaga :D
Nos, mi a ti véleményetek a "kinairol? " :)
Converse cipő : MADE IN CHINA
Nike cipő : Made in indonezia,china,italien
És folytathatnám..
mindent a "kínaiak" ázsiaiak gyártanak.. mindig is előttünk voltak ezekben a dolgokban, ők erről híresek.. ( mi TALÁN másról )
De amúgy van benne valami.. Sétáltam WestEndben láttam egy nadrágot ( 15 ezer ft. volt )
kimentem aluljáróban sétáltam ugyan az a nadrág TELJESEN UGYAN AZ ( 5000 ft ).
Igaz, hogy van amiben nincs különbség, de az emberek már csak azért is megveszik, mert "márka" a mai világban..
Nekem eleinte, sőőt még tavaly kb. egészen augusztusig eszem ágában nem volt venni semmi márkás dolgot..
Aztán egyszer megvettem a comverse cipőm..
Aztán vettem egy adidast..
és kezdtem megszokni, hogy "márka" hűű, de jó.
most vettem egy nike cipőt, és igen azt tudom mondani, hogy azért cipő és cipő között van különbség..
Az egyetlen amiből nem veszek "kínait" ( inkább hamisítványt ) az a cipő. Nem csak a "márkajelzés" miatt, hanem már megszokásból.. ( ha szabad ilyet mondani )..
De ha valami megtetszik lehet az 500 ft is én megveszem, ha van rá pénz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!