Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Elmenjek ezzel fogorvoshoz?

Elmenjek ezzel fogorvoshoz?

Figyelt kérdés
Kicsit furán hangzik a kérdés, de elkezdtem aggódni. Nem tudom rendesen megfogalmazni, fehér "foltok" jelennek meg a fogamon, mintha sérült lenne a zománc, vagy mi. Eddig nem voltak, alapból átlátszós fehérek. Vagyis a zománc résznél. Napi kétszer mosok fogat, nem tudom mi lehet a baj. Elnézést, a rossz megfogalmazásért, de csak így tudtam leírni.
2014. dec. 30. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Vegyél elmex gélt. Gyógyszertárban kapni, heti egyszer kell használni, kb 1500ft-ba kerül. Nekem is ezt ajánlotta a fogorvosom erre a problémára.

Enyhe zománc sérülés, ez való igaz, de korai stádiumban még visszalehet fordítani.

2014. dec. 30. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát nekem is vannak foltok a fogaimon, nekem a doki azt mondta, hogy régen ovis korban adtak a gyerekeknek fluorid tablettát a fogak védelme miatt és emiatt lett foltos az első 3-4 fogam. (ilyen, csak nem ekkora szerencsére: [link] Ezzel nem tudnak mit csinálni. De régóta ilyen már nekem. 21/L
2014. dec. 30. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor itt a 3. véglet felőlem, mivel én úgy tudom, hogy a szuvasodás így kezdődik. Kioldódnak a fogból az ásványi anyagok és utána szépen lassan el fognak romolni azok a fogak, ha tényleg ez a helyzet áll fenn. Egy vizitre menj inkább el, maximum ha tényleg semmi komoly, egy fogorvos fog megnyugtatni:)
2014. dec. 30. 20:44
 4/6 A kérdező kommentje:
igazából kis vékony egyszerű, mintha karcok lennének. Nem egybefüggő folt. De most megijesztettél, fogmosáson kívül mégis mit tudnék még csinálni? Első kettő köszönöm a választ, lehet kipróbálom.
2014. dec. 30. 20:46
 5/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok, az nem a harmadik verzió, mert én is ugyanezt írtam.

Csak korai stádiumban magas fluor tartalmú szerekkel, mint az elmex gél még visszafordítható a helyzet. :)

2014. dec. 30. 20:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Nemár, eddig szép fogaim voltak, nem akarom, hogy elromoljanak. :/
2014. dec. 30. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!