Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Rögzített fogszabi? Akinek...

Rögzített fogszabi? Akinek van vagy volt az írjon 16/L

Figyelt kérdés

Hogy rakják fel a rögzített fogszabit, fáj amikor teszik fel? Mikor fáj a legjobban? miket tudtok enni amikor fáj? Ki lehet bírni amig fent lesz?

Kedden teszik fel nekem

2014. nov. 22. 11:46
 1/5 anonim válasza:

Nekem kb fél éve van.

Maga a felrakás nem,de az első néhány nap fáj egy kicsit,meg amikor meghúzzák, de nem vészes,fájdalomcsillapítóval teljesen elmúlik a feszítő érzés. én a foghúzásokat lelkileg rosszabbul viseltem.( nem tudom h neked kell- e)

Az a fontos, hogy mindig legyen nálad viasz, ha felsértené a szád ( fogorvostól kell kérni, nekem ingyen adtak újat ha elfogyott),

és ne ijedj meg, ha kicsit mozognak a fogaid,ez teljesen normális.

Igazából mindent tudok enni vele, úgy mint előtte, de mondjuk ezt be kellett gyakorolni, eleinte úgy ettem, mint egy malac:)

Bárki bármit mond, én már MINDENT ettem vele, nem esett le...( rágó, karamella, alma, kemény cukrok...)

És ami a legjobb, az ismerőseim 90%a észre se vette, hogy van fogszabim.(aki meg észrevette, azt mondta h még jól is áll)

Szerintem ne parázd túl a dolgot, mosolyogj sokat, és ne foglalkozz azokkal, akik ijesztgetnek!

Huhh, most ennyi jutott eszembe...

Szintén 16/l

2014. nov. 22. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:

A felrakás nem fáj, viszont én kb 1 hétig nem tudtam szilárd kaját enni, annyira feszült/ fájt. Utána minden egyes húzás után kb 2-3 napig hasonló feszítő érzésem volt.

Levest ettem, rántottát (jó lágyra sütve), joghurtot, főzeléket azokban a napokban, viszont gyümölcsöt harapni, szendvicset enni utána sem ettem, mert engem zavart, nem bírtam rendesen beleharapni, de van, akinek ezzel nincs problémája.

Nekem másfél évig volt fent, simán kibírható volt, szerintem. Nem volt elviselhetetlen a fájdalom, ha nagyon kellemetlenné vált, estére vettem be fájdalom csillapítót, hogy el tudjak aludni.

2014. nov. 22. 13:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nekem azt mondták nem húznak ki fogat hálistennek :)
2014. nov. 22. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem 2 évig volt fent. A felrakás egyáltalán nem fájt, de utána 1 hétig , állításnál pedig 2-3-ig feszítő érzés volt. Az étrendemben annyi változott hogy nem ettem mogyorót,mandulát meg ilyeneket a gyümölcsöket pedig felvágva ettem de kb. ennyi. Teljesen ki lehetett bírni bár az utolsó hónapokba már vártam mikor veszik le , de nagyon megérte, bár egy kicsit azért hiányzik. 15/L
2014. nov. 22. 19:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2014. nov. 23. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!