Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan beszélhetném rá a...

Hogyan beszélhetném rá a szüleimet a hajfestésre?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, és s szüleim erőteljesen ellenzik a hajfestést. Szerintük csak akkor lehet hajat festeni, ha már őszülök, én pedig nem akarok addig várni. A tesóm egyetemista és neki sem engedik, pedig neki voltak már kék hajtincsei, amiért nagyon kiakadtak, és azzal vádolták, hogy ha még egyszer befesti a haját, akkor nem fizetik az egyetemet.

A hajam színe aranybarna és gesztenyebarnára szeretném festetni, de ezt nem engedik, mert eléggé konzervatívak és nem tudom, hogy milyen érvekkel tudnám meggyőzni őket. Ha úgy döntenék, hogy mégis befestem, a szüleim nagyon kiakadnának, sőt odáig is elfajulhatna a dolog, hogy képes lennének leborotválni a fejemet!! Kérlek segítsetek, mert kezd zavaró lenni az, hogy MINDENKI befestheti a haját, csak mi nem! Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat.:)

2014. júl. 7. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
18 év alatt én sem engedném, pedig nem tartom magam konzervatívnak, ráadásul csak 25 éves vagyok. De a hajfestés roncsolja a hajat, ez TÉNY. Ha annyira színt szeretnél váltani, próbálj ki 4-8 mosásos színezőt, amiben semmi káros anyag nincsen. Tudom ajánlani a Joanna multi effectet.
2014. júl. 7. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

A szüleid vaskalaposak. Ezen nem fogsz változtatni, az tuti. Ilyen esetben általában hatnak az észérvek, de kevés olyan indokot tudok felhozni, ami miatt MUSZÁJ hajat festenie egy 15 éves lánynak. Arra meg szerintem tudod mi a válaszuk, hogy mindenki másnak lehet...

De most komolyan, ennyire számít? A saját hajszíneddel is túl fogsz élni pár évet, ha a saját lábadra állsz, nem a szüleid nyakán élsz, akkor meg már hiába szólnak bele.

A másik verzió, hogy bevállalod a balhét. És kockáztatod, hogy tényleg megtépnek, megkopasztanak vagy hasonló.

2014. júl. 7. 12:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos még a hajszínezőt sem engedik, pedig már megkérdeztem. Félig meddig igaz, hogy még csak 15 éves vagyok és hajat szeretnék festetni, de azért már a nővérem 20 és még mindig nem engedik meg, hogy egy egyszerű hajszínre fesse be a haját az már szerintem túlzás.
2014. júl. 7. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Elég gáz, hogy az egyetemista nővérednek "nem engedik", hogy befesse a haját. Meg jól meg is zsarolják vele. Szép!

Nem tudom, mi rosszat látnak egy ízléses hajfestésben.

Nem úgy tűnik - a leírtak alapján -, hogy bármivel tudnál rájuk hatni. Vagy feladod a szándékod, vagy önkényesen befested, aztán jól leüvöltenek,majd megenyhülnek (ha normálisak annyira), de úgyse borotválják le a hajad.

Nekem se engedte anya, mikor 15 éves volta, azt mondta mindig, majd akkor, ha őszülni fogok. 18 lettem, vettem hajszínezőt, mondtam, hogy csak kicsit sötétebb, rábólintott. Aztán lassan eljutottam a feketéig.

Lehet neked is így kéne. :) Mindig egy árnyalattal sötétebbre, akkor lehet rájönnének, hogy mégse az ördög kezéből való az hajnak festése.

Továbbra is tartom, hogy gusztustalan ilyen dolog miatt azt mondani egy egyetemistának, hogy akkor nem fizetik a sulit.

2014. júl. 7. 13:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Viszont tényleg igaz, hogy 15 évesen nem kéne ennyire fontosnak tartani a hajszín(árnyalat)váltást.
2014. júl. 7. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Rábeszélni sehogy nem lehet az ilyeneket, ugyanis nincs érv a hajfestés mellett... jót nem tesz, szebb nem leszel tőle, jobb nem leszel tőle, csak károsítja a hajad... igazuk van abban hogy 15 évesen erre semmi szükséged. Gondolj bele, befested, aztán 3 hetente festegetni kell mindig, különben ronda lenőtt hajad lesz. Sok értelme nincs, plusz ha nem akarsz nagyon ártani a hajadnak akkor minőségi termékeket kell venned, ami nem épp olcsó. Csak hajfestékre kiadni 3 hetente 3000 ft-ot szerintem a legnagyobb hülyeség, főleg hogy 15 évesen nyilván ezt nem engedheted meg magadnak. Majd fesd a hajad ha lesz munkád, akkor majd azt csinálsz amit akarsz, nem szólhatnak majd bele a szüleid. Addig meg nem tudsz mit tenni, de túléled. Attól hogy mások festik a hajukat még neked nem kell. A természetesség mindig sokkal szebb, még a pasiknak is jobban tetszik.
2014. júl. 7. 14:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Na jó, az utolsó kicsit túloz.... :D Icipicit.

3 hetente festeni? Ha nem tejfölszőkéből festi mondjuk tűzpirosra, akkor igazán elég 4-5 hetente, nem lesz olyan szembetűnő az a 0.5-1 centis lenövés.

3000 Ft-os festék? A drogériás 1000 Ft-osokkal sincs semmi baj, mért kéne 3000-eset venni?! Nem rohad le tőle az ember feje, de még a hajának se lesz semmi baja tőle.. Azért a 300 forintostól fényévekkel jobb már a 800-1000 Ft-os is. Nem kell 3000-ért venni.

2014. júl. 10. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!