Attól függ, hogy konkrétan mennyi az a ,,kevés pénz"?
Én sem költök havonta több 10ezret kozmetikumokra, mégis ápolt vagyok. Érdemes turikba járnod és leárazások idején vásárolnod. Vegyél kombinálhatóbb ruhadarabokat, használj kiegészítőket.(persze azért néhány extravagánsabb darab is jól jön! ;) ) Ebay-es vásárlás sem rossz dolog, legtöbbje kínai cucc, de egyáltalán nem látszik rajta és viszonylag olcsón vásárolhatsz divatos ruhákat/kiegészítőket.
A kozmetikumokról:a Rossmanban általában vannak leárazások. A saját márkás termékeik nem drágák és nem is rosszak.
Fodrászra muszáj költened, hacsak nincsen egy ismerősöd, aki megcsinálja. A rövidebb hajjal több probléma van, gyakrabban kell vele járni.
A kezek ápoltsága is nagyon fontos. Hogyha van egy kis érzéked hozzá, akkor otthon is manikűrözhetsz. Ilyen szempontból a zselés/műkörmök nem túl jó befektetés, hiszen szép, de profi munkát igényel.
Ezenkívül nekem még havi kiadás a kondibérlet(5500 ft), persze ha neked erre nincs szükséged akkor ezen is spórolhastz.
Így elsőre ennyi jutott eszembe!
Ápoltság szerintem könnyen megoldható. Hiszen nagy része a tisztaság :) Ha nem festeted a hajad, akkor jó helyzetben vagy, mert egy csomó pénzed megmarad. Ami sokat ronthat egy lányon az a bozontos, össze-vissza szemöldök, annak kiszedése otthon ingyen van. Ugyanígy, a szőrtelenítés megoldható epiláló géppel, ami egyszeri kiadás, utána ingyen van. Ápolt kezek és lábak, köröm levágása, reszelése szintén ingyen megoldható otthon.
Hajad legyen olyan hosszú és formájú, amit kényelmesen tudsz ápolni, rendben tartani.
Ruhákért nem kell még turiba se menni, olcsón lehet kapni márkás üzletekben is is alapdarabokat, amiket utána jól lehet kombinálni. Arra kell odafigyelni, hogy ne olyan darabokat vegyél, ami fél év múlva már ciki lesz, mert az csak kidobott pénz.
Sminkeléshez sem kell sok minden, egy alapozó, púder (nem kell folyton használni őket) egy szemceruza és szempillaspirál. Sokáig kitartanak, főleg ha nem használod minden nap.
szerintem nem szükséges kifejezetten sok pénz ahhoz, hogy ápolt és stílusos legyél.
a kozmetikusom terén az a tapasztalatom, hogy a drogériák saját márkás termékei sok esetben jó minőségűek és nagyon jó áron lehet őket megvenni.
a ruhaüzletekben érdemes a basic darabokra beruházni, de ezek a legolcsóbbak a boltokban. a különlegesebb ruhákat én is turiban kutatnám fel.
Szia!
Én is hasonló helyzetben vagyok. Mondjuk én turiba nem járok, kínaiban vagy leárazáskor márkaboltokban szoktam vásárolni. A ruháimat kézzel mosom, így nem rongyolódnak el olyan hamar, nem kopik ki a színük. A hajamat nem festem, a szemöldökömet magam szedem, így ezeket a kiadásokat megúszom.
Kozmetikumokból, mint már írták, jó a saját márkás (én egy időben a Dm-es Balea-t használtam, az viszonylag jó minőség), és gazdaságosabbak a nagy kiszerelések.
Sminkből hétköznapra teljesen megfelelő a natúr (semmit nem írtál magadról, így nem tudok konkrét tanácsot adni).
Alapozóból mindenképp válassz minőséget (nem kell, hogy nagyon drága legyen, 2000Ft körül már vannak jók) a bőröd később hálás lesz érte. Én még szempillaspirálra szoktam kicsit többet kiadni itt sem kell méregdrágára gondolni, egy Rimmel vagy Maybelline már egész jó, és minden napi használat mellett fél évig elég).
Vásárlás előtt nézz szét Krémmánián, ami a nagy többségnek bevált, nem lehet rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!