Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha undoritoan...

Mit tegyek ha undoritoan nezek ki smink nelkul?

Figyelt kérdés
Ebben a pillanatban kaptam sirogorcsot, mert elfogyott a puderem es el akartam menni itthonrol, de nem tudok mit kezdeni a borommel. Tudom hulyen hangzik, hogy ilyeneken hisztizek, de tele vagyok pattanasokkal es az alapozo nemjo onmagaba, mert nagyon fenylik, puder meg ugye nincs... Es nagyon nehezen talaltam meg abbol is a megfelelo szint es panikolok, hogy mi van ha nem fogok tudni olyat venni, meg amugy is, hogy megyek el ilyen fejjel a varosba?! Holnap meg mennenk rokonokhoz, de en tuti itthon maradok. Olyan a borom, mint, aaaaa nem is tudom mihez hasonlitani. A tobbirol ne is beszeljunk,de legalabb szempillaspiralom van. Mindig mikor neztem a szep lanyokat ugy voltam vele, hogy nembaj, sminkkel enis szep vagyok, aztan multkor az egyik szep lany bejott suliba smink nelkul es ugyis gyonyoru volt, enmeg...Hanyinger komolyan.
2014. ápr. 20. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
"Egyrészt ilyen bőrrel TILOS kozmetikushoz menni, mert nyoma marad a bőrön, nem csak pattanásos lesz utána, hanem foltos és kráteres is. " ez egy jó nagy tévhit, kozmetikus nem fogja nyomkodni ott, ahol nem lehet, hanem kezeli rendesen
2014. ápr. 20. 17:11
 12/19 anonim ***** válasza:

11-es: egy JÓ kozmetikus valóban nem... viszont sajnálatosan kevés ilyet találni, annyi a kontár szakbarbár, hogy az félelmetes. Volt szerencsém ilyenhez nem is egyszer, nem volt olcsó se pedig.

Kérdező: egyrészt tényleg érdekes, hogy nem vetted észre, hogy alig van a pan-ben púder? :D De már mindegy persze. Másrészt nem mindegy, hogy csak hisztériázol, vagy tényleg nagyon durva az arcod. Előbbi esetben hidd el, senki nem fog nagyítóval vizslatni, utóbbi esetben pedig keress fel egy bőrgyógyászt, mert annak oka van. Allergia, hormonális okok, bakteriális fertőzés, gyulladás a szervezetben - jó hír, hogy ha az ok megvan, kezelhető mindegyik.

És a vakolat tényleg nem megoldás, akármilyen csodaterméket, speciális alapozót, BB krémet kensz rá. Ha már muszáj, akkor inkább utóbbit, elvileg ápol is meg blabla (személyes véleményem szerint a semmi még mindig jobb, nekem azóta sokat javult a bőröm, hogy nem sminkelek). Ha az alapozód fénylik, akkor az nem megfelelő. Vegyél matt hatásút, és ne gondold, hogy a teljesen matt bőr természetes vagy jó, beteges hatású, kell egy kis egészséges fény. :) Ha zsírtól tocsog, az megint más. Azon segíthetsz mattító lapokkal, hasznos kis találmány.

Holnapra pedig vagy vedd be a leszarom tablettát, vagy esetleg használj hintőport, ha van, egy alkalomra az is megteszi, csak ne ess vele túlzásba. :)

2014. ápr. 20. 18:29
 13/19 anonim ***** válasza:

Hosszú út elfogadni a saját külsődet,

én is sokat szenvedtem és még mindig szenvedek néha, de egy valami mindig segít:

Nem tudsz változtatni rajta. Ez van.

Nem lehetsz mindig sminkben, nyáron mi lesz?

Fogadd el ahogy vagy, beismerem néha én is megingok, de a fent mondat tényleg segít. Ha elfogadod magad és leszarod a dolgokat (bocsánat) akkor sokkal boldogabb leszel, és a többiek azt fogják látni milyen boldog vagy úgy ahogy!

2014. ápr. 20. 19:09
 14/19 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb módszer ha felkeresel egy bőrgyógyászt, nagyon jó gyógyszereket tudnak felírni akné ellen, a sok sminkcucc árából pedig simán meglehet venni. A hatása is hosszútávú, sokkal kevésbé jelentkezik bőrprobléma a kezelés után.
2014. ápr. 20. 21:04
 15/19 anonim ***** válasza:
...és a sok sminktől még jobban eltömődik a bőröd, és még több pattanásod lesz!
2014. ápr. 20. 22:32
 16/19 anonim válasza:
Bár én fiú vagyok, de... 16évesen nagyon pattanásos volt az arcom (értsd úgy, hogy hatalmas nagy pirosak voltak rajta, kb 15-20db egyszerre), elmentem kozmetikushoz vagy tízszer, majd vettem magamnak egy hámlasztó krémet, és hetente meghámlasztottam a bőröm, közben kentem jó minőségű naptejjel és szalicilsavval mostam. 3 hónap után nagyon szép lett. Most 18 és fél vagyok, és csak egy pár megmaradt lila folt van, meg hetente egy apró kis pattanás, ami 2 nap múlva eltűnik. Szivesen segítek egyébként ha gondolod.
2014. ápr. 20. 22:55
 17/19 anonim válasza:
Bocsánat, nem szalicilsav, hanem szalicilsav tartalmú arclemosó. :D Kicsit erős lenne...
2014. ápr. 20. 23:07
 18/19 anonim ***** válasza:
11-es, sajnos nem tévhit. Nem egy hasonló problémával küzdőtől hallottam, hogy a bőrgyógyász is megtiltotta, hogy kozmetikushoz menjenek. Az ilyen bőr nem csak a gyulladt részek nyomkodása után marad csúnya. Ez tulképp egy bőrbetegség, aminek sok minden állhat a hátterében, nem sima kamaszkori pattanások, amik majd úgyis elmúlnak.
2014. ápr. 21. 00:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Gyulladt, aknés bőrrel orvoshoz kell menni, nem otthon baromkodni ilyen-olyan házi kencékkel. Ezek tényleg komoly esetek, kivizsgálás kell hozzá, hormonszint mérés, vérvéte, stb. Ilyenkor szoktak Sotretet szedetni szigorú kontroll mellett, mert bár szörnyű egy gyógyszer, de a hegek egy letre szóló pszichés problémák alapja lesz, ha nem kezelik időben.

Én úgy gondolom, hogy a kérdezőnél ez inkább javarészt hisztéria, ilyen súlyos aknés állapot szerencsére azért nem olyan gyakori. Ezen én is átmentem, nekem is volt olyan tinikooromban nyaraláskor, hogy addig toporzékoltam, hogy én strandra sem megyek alapozó nélkül, míg anyámék kénytelenek voltak beutazni a városba alapozót venni, hogy hajlandó legyek kidugni a képem a házból. Pedig azért nekem nem voltak kifejezetten aknéim, inkább jól szétnyomkodtam magamnak, abból meg csodálatos sebeket generáltam magamnak. Őrült szerencse, hogy megúsztam maradandó foltok nélkül. 28 évesen a mai napig hajlamos vagyok fokozott faggyúképződésre, olykor gyulladt pattanásra, de alapszabály, hogy magamnak már nem barmolom, csak akkor nyomok ki pattanást, ha egyértelműen látom hogy könnyen eltávolítható. Ezenkívül a legnagyobb hiba szalicilsavval gyötörni a bőrt, meg hámlasztani: ezzel azt éri el az ember, hogy a bőre fokozott faggyúképződésbe meg szarunövesztésbe kezd és így a mitesszerek is jobban jönnek. Én egy ideje Bioderma micellás vizet használok, meg faggyúszabályozó Bioderma krémet. Fölösleges gyötörni a bőrt, mert az a problémát nem oldja meg, csak árt. Arra kell figyelni, hogy alaposan, rendszeresen tisztítva legyen a bőr (nem alkohollal meg savakkal, még egyszer mondom!) és valami jó faggyúszabályozó krém kell. És az alapozó-használatot igenis a lehető legminimálisabbra kel csökkenteni, amint lehet, le kell szedni.

2014. ápr. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!