Nekem nagyon fontos a fogszabályzó. Szerintetek mit tegyek?
Először is,hány éves vagy?
Nem várhatod el a saját anyukádtól,hogy fogszabályzóra költsön. Ha telne rá,biztos nem sajnálná tőled,de ha azt mondja,hogy nem,akkor próbáld meg elfogadni. Nekem van fogszabályzóm,bár egyáltalán nem rondák fogaim,és én nem is akartam különösképpen,nekem a fogorvosom ajánlotta. De ha nem telne rá,eszem ágában sem lenne ezen siránkoznom. De ha ennyire szeretnél,akkor menj el nyári munkára,vagy karácsonykor,szülinapkor kérj pénzt a rokonságtól,és akkor lassan összegyűjtöd.
De mindenesetre ne zúdítsd a gyerekes hülyeségedet az anyukádra és ne hisztizz neki,ha ki tudná fizetni,biztos megcsináltatná neked.
Kicsit gondold át érett, felnőtt szemmel és az anyukád szemszögéből is a szitut. Biztos nem azért nem fizeti ki neked a fogszabályzást, mert ki akar veled cseszni, hidd el. Gondolom nem álltok túl jól anyagilag, anyukád azon van, hogy legyen tető a fejetek felett, legyen mit ennetek és ne fagyjatok meg télen. 40 ezer forint azért a többségnek nem kevés pénz, sokat kell azért gürizni egy munkahelyen.
Minden alkalommal, mikor nyafogsz ezért anyudnak, tőr a szívébe. Persze, hogy ideges lesz, szeretné, hogy mindent megkapj, de a nincsből nem tudja előrántani a pénzt.
De hogy elérd a célodat és tanulj egy jó leckét az életről is, ha tényleg olyan fontos ez számodra, menj el, és dolgozz meg érte. Ha elmúltál 15 éves, a nyáron dolgozhatsz szülői engedéllyel. 16. életévtől pedig suli mellett is lehet. 40 ezret azért össze lehet szedni diákként is. Mellette szülinapra/karácsonyra/ballagásra/egyéb megmondod a rokonoknak, hogy ehhez szeretnél támogatást kérni tőlük. Meg mielőtt megvetetsz valamit, gondold át, hogy tényleg szükséged van-e egy új farmerre/cipőre/pólóra, vagy elélsz egy darabig nélküle is. Ha van valami költséges hobbid, esetleg addig mondj le róla vagy legalább csökkentsd a költségeit. Ha TÉNYLEG akarod, akkor lesz elég akaraterőd tenni is érte, és nem csak várni a sült galambot meg kifogásokat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!