FOGSZABÁLYZÓSOK! Milyen érzés amikor felrakják a fogszabályzót? és mennyi idő?
Semmi extra. Nekem anno 1 óra alatt feltették az alsót, felsőt. Akkor még nem fáj, viszont 3-4 óra múlva már megérzi az ember. Kb. 2 hétig kínlódtam vele, aztán megszoktam, később pedig mikor húztak rajta, akkor időszakosan fájt. Aktiválás után 1-2 napig, majd később is néha érzékeny volt a fogam.
Szóval nem annyira fájdalmas, a felrakásnál végképp nem. :)
A konzultáció után, amennyiben az adott orvost, vagy fogászati rendelőt választod, elküldenek téged fogröntgenre.
Én aggódtam, hogy ki kell-e húzni a bölcsesség fogaimat, és a dokim azt mondta, hogy így első ránézésre nem, de mindenképp kell a röntgen, mert abból látja, hogy nyomja-e a többi fogat.
Illetve attól függően, hogy mennyire kusza valakinek a foga, lehet, hogy azon felül is húzni kell, de ezt nyugodtan meg lehet kérdezni az adott orvostól, hogy ő így elsőre mit gondol, meg lehet-e úszni foghúzás nélkül, vagy mindenképp kell?!
Nekem pl. bölcsesség fogat nem kellett húzni, viszont az alsó fogsoromból egyet igen. Mondjuk ezt magamtól is tudtam, de a dokim is elmondta az első alkalommal.
Nem tudom, hogy merre laksz, de ha Pesten, akkor nagyon jó szívvel tudok neked ajánlani fogorvost. Jó áron dolgozik, rendkívül lelkiismeretes és kedves kisugárzása van. :) (1. kerület)
Én mindig gyülöltem a fogorvosokat, őt viszont az első pillanatban megszerettem, szóval nekem nem csak fogszabis orvosom azóta, hanem minden fogorvosi problémámmal hozzá megyek.
Nekem is kb. egy óra, és hogy beálljak a sorba, semmi extra :D
Eleinte nem váj, csak furcsa érzés, hogy ott van a fogadon, érzed, idegen. Aztán nekem a fogorvostól hazafele kezdett kényelmetlen lenni, vacsorára már levest ettem. 3-4 napig nem nagyon tudtam enni (az alsóval legyűrtem a sulis tarhonyát :D) de utána már egyáltalán nem fáj, teljesen megszoktam, alig érzem, hogy a számban van. Akkor fáj, ha erősebb drótot tesznek bele, akkor se durva.
Azt, hogy kell-e húzni fogat, a fogorvos tudja megmondani, ha látja a fogaidat. Az én esetemben 4 csontfogat és 7 tejet húztak még éjszakai fogszabis koromban. De ne ijedj meg, nekem valami nagyon kicsi állkapcsom van, már behúzták a helyét az összes hiányzó fogacskának :D
Nekem el kellett menni panorámaröntgenre, bár azt hiszem a bölcsességfogaim miatt, amik szépen állnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!