Ebay: Milyen összegre számíthatok a vámmal? Azt hogy kell kifizetni, hogy működik ez?
Ez elég kiszámíthatatlan. Én már rendeltem többször, és eddig csak egyszer kellett vámot fizetni. Nem tudom, hogy csinálják, talán szúrópróba.
Elvileg EU-n kívüli országokból rendeltnél kell fizetni. Én eddig Hong-Kongból, USA-tól, Kínából rendeltem, de csak egyszer volt vám. A postás ad egy papírt, vagy ha nem vagy ott, akkor kapsz egy értesítőt, amivel átvehetek a posta tájékoztatóját. Azon mindenféléket kérdezgetnek, és aztán, kapsz egy papírt, amin rajta lesz a fizetendő vám, ha kifizetted, utána vehetek át a csomagot. Ha valamilyen csomagküldő szolgálat kézbesíti, akkor elvileg a kézbesítés előtt felhívnak, vagy e-mail-ben megkeresnek a vám-ügyitézés miatt.
Nem szúrópróba szerűen megy a vámvizsgálat. Minden bejövő küldeményt megnéznek. A borítékos kínai és hong kongi csomagokon az esetek 99,99%-ban van cn22-es vámnyilatkozat 20$ alatti értékmegjelöléssel, így azokat alapból vámmentesnek nyilvánítják. Természetesen tudják hogy nem minden küldeményen a valós érték szerepel, de senkinek sincs ideje, se kapacitása hogy napi több ezer küldeményt tároljanak míg valaki bizonyítja az értéküket, ezért ezeket át lökik a vámon.
Az EU-n belül ugye nincs vám.
Amerikából vagy más 3. országból jövő küldemémyeken szintén a vámnyilatkozatot figyelik. Amerikában szigorúbban büntetnek a vám- és adócsalásért ezért sokan nem kockáztatnak, inkább ráírják az eredeti összeget, hiszen az után úgyis a vásárló fog fizetni.
Szóval ha kínából rendeltél akkor felesleges aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!