Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért van ennyi probléma a...

Miért van ennyi probléma a szőrzetemmel?

Figyelt kérdés

Először is a hajjal kezdem:

-Nagyon lassan nő, 8 hónap alatt maximum 7-7,5 cm-t növekedett.

-Hamar elgyengülnek, elvékonyodnak a hajszálaim, és nagy mértékben töredezni kezdenek ekkor.

-Eléggé hullik.

-Ha nem mosom meg egy-két, esetleg három napig, szinte locsog a zsírtól.

"Arcszőrzet":

Itt van ezzel kapcsolatosan egy korábbi kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__4..

Hozzáteszem, hogy nagyjából hetente borotválkozom, 16 éves korom óta, bár ez benne van a linkelt kérdésben. És sajnos, a hajamhoz hasonlóan, nagyon könnyen kihullanak a szőrszálak.

(A körmeim pedig töredezettek, bár ez nem zavar.)

Úgy tudom, hogy az alacsony tesztoszteron-szintű embereknél jellemző a dús, egészséges haj, stb, amely ugye az én esetemben egyáltalán el nem mondható, tehát furcsa és "ellentmondásos" számomra ez az egész.

2013. szept. 26. 23:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
miket eszel? szedsz vitamint, étrendkiegészítőt, zselatint stb?
2013. szept. 26. 23:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vitamin- és/vagy ásványianyag-hiányod lehet.
2013. szept. 26. 23:45
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem szedek semmilyen vitamint, de még évekkel ezelőtt sok gyógyszert kellett szednem, bár nem hinném, hogy ez ennyire kihatott volna a jövőre.

Rendszertelen a táplálkozásom, de egyszerre rengeteget eszem, el is vagyok hízva. Általában kenyérféléket, margarint, házikolbászt, édességeket. Nem sportolok, de sokat sétálok általában. Rengeteg lelki, és idegi problémám van.

Szoktak fájni a heréim néha.

Egyébként apám szőrös típus, anyai ágon viszont, eléggé "csupaszok" a férfiak. Remélem, hogy nem őket örököltem.

2013. szept. 26. 23:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Legalább multivitamint egyél, de a HairClinic is nagyon jó, tudom ajánlani. Ha pedig a szemed is tikkel, magnéziumhiányod is van.
2013. szept. 26. 23:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Tikkel néha, és gyakran begörcsölök. Olyan 2006 óta szokott a májamnál is fájni, de inkább ritkábban.
2013. szept. 27. 00:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát, akkor ideje magadhoz venni némi vitamint. Beszélj erről a szüleiddel!
2013. szept. 27. 00:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor a komoly magnéziumhiány borítékolható, hogy mi másból van még hiányod, azt innen így nem tudom megmondani. De a hiányállapotokat komolyan kellene venni, mert vannak olyan súlyosak, mint maguk a betegségek, csak sokszor nem gondolunk rájuk, még akkor sem, amikor már súlyos formát öltenek. (Nekem pl. szívritmuszavaraim voltak, amire gyógyszert kaptam, aztán nagy sokára kiviláglott, hogy súlyos kalcium-és magnéziumhiányom van, ez okozta, és szedésükkel hamar meg is szűnt...)

Azt mondod, korábban nag adagban szedtél erős gyógyszert, de nem hiszed, hogy ez hatással lenne a jövőre. Pedig egyáltalán nem esélytelen. Ha pl. egy erős gyógyszer tönkreteszi a májat, vagy az emésztőszerveket, akkor máris nem tudnak a vitaminok, ásványi anyagok felszívódni (vagy csak rosszul), máris kialakul a hiányállapot -- csak ez rejtve marad.

Szóval szerintem vizsgáltasd ki magad ilyen szempontból, én ezt tudnám javasolni.

2013. szept. 27. 00:09
 8/11 koltt válasza:
Komolyan, az egyik barátomnak is ez a problémája, hogy nem nől a szkálla :D, na és persze a rockzenéhez szakáll kell :D. Én mindig azt mondom neki, hogy sok puncit kell nyalni, és rögtön megindul :D.
2013. szept. 27. 05:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha folyton mosod a hajad, nem csoda, hogy tönkremegy, kiszárad, hullik, törik, stb.

Az életmódod pocsék. Elhízás, rossz étrend, nulla mozgás. Vitamin semmi. Mindened fáj.

Nem értem az ilyen embereket, a rinyálás az bezzeg megy? :D Keresd fel első körben a háziorvosodat, ha szükséges, továbbküld szakrendelésre. Össze kell állítani egy vitaminkúrát, megfelelő étrendet, és hacsak nem vagy krónikusan túlsúlyos, nem fog egy kis mozgás se ártani. A korábban szedett szerekről is számolj be neki, ugyanis vannak olyanok, amiknek évekkel később is lehet hatása.

Mi innen nem fogjuk tudni diagnosztizálni, mi a pontos bajod. Bár így elolvasva valószínűleg több sebből vérzik az ügy. Menj orvoshoz, ne legyél ilyen igénytelen a testeddel szemben!

Egy jó része amúgy lehet genetika is, mint írtad a család egyik oldalán ez a jellemző, valószínűleg őket örökölted. Ettől persze ha lehet valamennyit javítani a helyzeten, meg kell próbálni.

2013. szept. 27. 08:01
 10/11 A kérdező kommentje:

Voltam nem is egyszer orvosnál az utóbbi években, találtak a belemben egy polipot, és több helyen sebes, piros részeket. Kiszedték, és azóta nincs gond a beleimmel.

Természetesen, többször kellett mennem vérvételre is, és nem találtak komolyabb eltéréseket. A májproblémát pedig csak könnyen kimutatnák. A heréim aggasztanak, mert ugye szoktak néha fájni, de hát remélem, hogy nincs baj.

2013. szept. 28. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!