Miért van ennyi probléma a szőrzetemmel?
Először is a hajjal kezdem:
-Nagyon lassan nő, 8 hónap alatt maximum 7-7,5 cm-t növekedett.
-Hamar elgyengülnek, elvékonyodnak a hajszálaim, és nagy mértékben töredezni kezdenek ekkor.
-Eléggé hullik.
-Ha nem mosom meg egy-két, esetleg három napig, szinte locsog a zsírtól.
"Arcszőrzet":
Itt van ezzel kapcsolatosan egy korábbi kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__4..
Hozzáteszem, hogy nagyjából hetente borotválkozom, 16 éves korom óta, bár ez benne van a linkelt kérdésben. És sajnos, a hajamhoz hasonlóan, nagyon könnyen kihullanak a szőrszálak.
(A körmeim pedig töredezettek, bár ez nem zavar.)
Úgy tudom, hogy az alacsony tesztoszteron-szintű embereknél jellemző a dús, egészséges haj, stb, amely ugye az én esetemben egyáltalán el nem mondható, tehát furcsa és "ellentmondásos" számomra ez az egész.
Nem szedek semmilyen vitamint, de még évekkel ezelőtt sok gyógyszert kellett szednem, bár nem hinném, hogy ez ennyire kihatott volna a jövőre.
Rendszertelen a táplálkozásom, de egyszerre rengeteget eszem, el is vagyok hízva. Általában kenyérféléket, margarint, házikolbászt, édességeket. Nem sportolok, de sokat sétálok általában. Rengeteg lelki, és idegi problémám van.
Szoktak fájni a heréim néha.
Egyébként apám szőrös típus, anyai ágon viszont, eléggé "csupaszok" a férfiak. Remélem, hogy nem őket örököltem.
Akkor a komoly magnéziumhiány borítékolható, hogy mi másból van még hiányod, azt innen így nem tudom megmondani. De a hiányállapotokat komolyan kellene venni, mert vannak olyan súlyosak, mint maguk a betegségek, csak sokszor nem gondolunk rájuk, még akkor sem, amikor már súlyos formát öltenek. (Nekem pl. szívritmuszavaraim voltak, amire gyógyszert kaptam, aztán nagy sokára kiviláglott, hogy súlyos kalcium-és magnéziumhiányom van, ez okozta, és szedésükkel hamar meg is szűnt...)
Azt mondod, korábban nag adagban szedtél erős gyógyszert, de nem hiszed, hogy ez hatással lenne a jövőre. Pedig egyáltalán nem esélytelen. Ha pl. egy erős gyógyszer tönkreteszi a májat, vagy az emésztőszerveket, akkor máris nem tudnak a vitaminok, ásványi anyagok felszívódni (vagy csak rosszul), máris kialakul a hiányállapot -- csak ez rejtve marad.
Szóval szerintem vizsgáltasd ki magad ilyen szempontból, én ezt tudnám javasolni.
Ha folyton mosod a hajad, nem csoda, hogy tönkremegy, kiszárad, hullik, törik, stb.
Az életmódod pocsék. Elhízás, rossz étrend, nulla mozgás. Vitamin semmi. Mindened fáj.
Nem értem az ilyen embereket, a rinyálás az bezzeg megy? :D Keresd fel első körben a háziorvosodat, ha szükséges, továbbküld szakrendelésre. Össze kell állítani egy vitaminkúrát, megfelelő étrendet, és hacsak nem vagy krónikusan túlsúlyos, nem fog egy kis mozgás se ártani. A korábban szedett szerekről is számolj be neki, ugyanis vannak olyanok, amiknek évekkel később is lehet hatása.
Mi innen nem fogjuk tudni diagnosztizálni, mi a pontos bajod. Bár így elolvasva valószínűleg több sebből vérzik az ügy. Menj orvoshoz, ne legyél ilyen igénytelen a testeddel szemben!
Egy jó része amúgy lehet genetika is, mint írtad a család egyik oldalán ez a jellemző, valószínűleg őket örökölted. Ettől persze ha lehet valamennyit javítani a helyzeten, meg kell próbálni.
Voltam nem is egyszer orvosnál az utóbbi években, találtak a belemben egy polipot, és több helyen sebes, piros részeket. Kiszedték, és azóta nincs gond a beleimmel.
Természetesen, többször kellett mennem vérvételre is, és nem találtak komolyabb eltéréseket. A májproblémát pedig csak könnyen kimutatnák. A heréim aggasztanak, mert ugye szoktak néha fájni, de hát remélem, hogy nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!