Mi jellemző a punkokra?
Nem tudom, hogy jól veszem-e észre, de ma már nincs annyi punk, mint rég. Olyan 10-15 éve voltak "divatban".
Most inkább ez az emo megy, meg a gebelábú rózsaszínpólós, elől a hajat a szemünkbe lógatós design. :)
Amúgy, annak idején punk zenét hallgattak, ebből is volt dallamosabb és zúzósabb is. Pl: Sum41, Green day, Fall out boy, Blink 182, magyarból talán az Alvin meg az Aljas kúszóbab meg ezek asszem (ezek a light-ok), meg voltak ennél keményebb zenéket is hallgatók, de ebből nem nagyon tudnék sorolni. Én sosem voltam punk, annak idején inkább az alter vonalon nyomultam, így csak punk ismerőseim voltak. Ők ilyesmiket hallgattak.
Úgy vettem észre, h amilyen ijesztőek voltak kívülről, annyi kedvesek "belülről". Inkább a "diszkósok" voltak mindig az arrogánsak, hisztisek, verekedősek. Diszkókban mindig volt verekedés, koncerten én még sosem láttam ilyesmit.
Öltözködni vagányan szoktak. Ebből is volt igényesebb és tróger összeállítás is. Általában 10-20 lyukú bakancs, terepnadrág, vagy valami zöld, barna, zsebes fazon, fekete póló mindenféle anarchiás szövegekkel, esetleg sokszínű pólók, atléták. Általában vékony, szálkás testalkat, vagy izmos. Kövéret vagy molettet sohasem láttam. A hajuk felnyírt, szinte kopasz, a fejük tetején egy 5 centis vonalban megnövesztve hosszúra és csónaklakkal felállítva tarajosra. Ebből is sok fazon és szín volt.
Sokuk volt tele mindenféle fémekkel: piercing, fülbevaló, sörösdobozbiléta gyűjtemény baseball sapkán mondjuk.
De láttam olyan típust is, mint amilyen a História X-es csávó. Bakancs, egyszínű nadrág, fehér atléta, kopasz fej és olyan kiállás, hogy összepisiled magad tőle. :)
Később kialakult a deszkáspunk stílus is. Pl ilyet játszott az elején a No doubt, aztán a Green day is áttért erre meg még sok zenekar. Akkor jöttek divatba a BK cipők, ők kezdték el hordani először. Akkor már a ruházkodás is lágyult kissé. Kb ezek. De még biztos ki lehet egészíteni.
Mi számít neked punknak? Azok akik úgy néznek ki, mint a csövesek, igénytelen, buták? Akik csak tartozni akarnak valahova, "divatoznak"? Nem, azok nem punkok. Majd akkor sorolom őket azoknak, ha jól ellehet beszélgetni velük az élet nagy dolgairól.
Nem a kinézettől leszel punk, vagy más. Ha engem látnál az utcán, simán elmennél mellettem anélkül, hogy azt gondolnád, hogy ez a srác punk zenét hallgat. :)
De ezt az Iszonyat rímekbe is szedte:
http://www.youtube.com/watch?v=iCzjG7A8Bu8
Szóval ja, Margit néni is lehet punk Mátraalmásról, csak lehet, hogy ő sem tudja, hogy ő punk. :)
a punk igazából a 70-es években alakult ki és a britektől indult. sex pistols, ramones, david bowie voltak a nevek akik nagyon híresek voltak akkoriban. rengeteg szubkultúra van már, glam punk, meg csomó más. lázadók voltak, senkire sem néztek fel, viszont ha tiszteletteljesen beszéltél velük ők is azok voltak veled. felnyírt haj, rengeteg szegecs, bőr dolgok, DIY dolgok - sokszor maguk csinálták az outfitüket. biztosítótűt szúrtak a fülükbe meg ilyesmiket csináltak :) aztán jöttek a divattervezők is, Vivienne Westwood volt akkoriban egy óriási punk divattervező, de még most is olyan ruhákat tervez. Az akkori férfiak sokszor viseltek szűk nadrágot(david bowie pl),bőrből készültet vagy ilyesmi, mellé farmer mellényt vagy bőr mellényt, és ezeket is díszítették mindenféle fém dolgokkal.
manapság a punk a divatban van jelen. nagyon sok divattervező tervez punkos kollekciókat: gareth pugh, alexander mcqueen, balmain. ezek már ilyen glam punk dolgok, de inkább high class 21st century glam punk. farmerdzseki még mindig megmaradt, díszítve fémekkel, együttesek logóival(ramones pl berschka-ban is volt csomószor, meg zara-ban is), bakancs is maradt, szóval a külsőségek igazából nagyon divatosak mostanában, amik a punkoktól erednek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!