Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Nem tudok megbékélni azzal...

Nem tudok megbékélni azzal ahogy kinézek, teljesen másnak érzem magam (? )

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 17 éves létemre nagyon nőies vagyok,és ez nekem egyáltalán nem bóknak számít.Minden olyan rajtam amilyen pont nem szeretnék lenni.Rövid hajat szeretnék,zenekaros pólókat,bőrkabátot és bakancsot,de egyszerűen ezek egyáltalán nem passzolnak hozzám,mert nem is lányosan vagyok nőies,hanem negyvennek nézek ki(egész életemben csak harmincon túli férfiak bókoltak)

Utálom ahogy kinézek,mert egyáltalán nem érzem otthon magam a bőrömben,mások is azt várnák tőlem hogy valamiféle nagy komoly díva legyek,pedig még a fejes káposztához is közelebb állok mint ahhoz.

Azok a stílusok/ruhák/kiegészítők/egyebek amiket már szinte bálványozok meg senki szerint sem állnak jól,még szerintem se,vagy olyan vagyok bennük mint egy elmeosztályról szökött csöves,vagy olyan semmilyenné válik rajtam. Egyszerűen nem passzol az arcomhoz,alakomhoz,az egész kisugárzásomhoz.

Úgy érzem hogy a valódi énem teljesen el van nyomva emiatt.Rosszul érzem magam,nem megyek sehova,nem barátkozom,nem beszélgetek azokról a dolgokról amiket igazán szeretek(meg úgy egyáltalán)az önutálattal vagyok határos.

Nem igazán tudom mit szeretnék kérdezni,úgyhogy írjatok amit akartok erről a témáról.

2013. aug. 29. 15:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Jaj de aranyos vagy:) Én is átmentem ezen, de még hányszor!

Ne gondold, hogy negyvennek nézel ki, 17 évesen biztosan nem nézel ki annyinak, ne aggódj. Ne vedd túl komolyan, add önmagad. Az írásodból süt az önbizalomhiány, nem csoda, hogy rosszul érzed magad a bőrödben, és elsősorban ezen kellene változtatni, a többi sokkal könnyebben, sokkal gördülékenyebben megy majd. Persze mondani könnyű, hogy fogadd el/szeresd meg magad, de nem olyan egyszerű, mint a paprikáskrumpli.

Ha nem akarsz nőiesen, dívásan öltözködni, akkor ne öltözködj úgy! És ha azt várják tőled? Sz@rjál rá!

Elmesélem Neked az én esetemet. Nem azért, mert annyira önimádó vagyok, hogy legszívesebben csak magamról beszélek, hanem azért, hogy tudd, nem vagy ezzel egyedül.

Naszóval. Kislányként tök fiús voltam, rövid haj, rockos stílus, de állandóan szekíroztak. Néha próbáltam változtatni, csinos, lányos ruhákat hordtam, de egyrészt nem én voltam, másrészt meg annyira hozzámnőtt a fekete bárány szerepe, hogy ugyanúgy cikiztek. Eltelt pár év, kezdtem nőiesedni, de akkor átestem a ló túloldalára: miniszoknya, kidobott cicik, magassarkú. Utána egy kicsit megint változtam, ahogy te írtad, dívás, nagyasszonyos stílusom lett (megjegyzem, voltam vagy 18 éves, rohadtul nagyasszony voltam). Jól éreztem magam a csinos, nőies ruhákban, szoknyákba, de zavart, hogy az idősebb fószereknek jövök be, és rendszeresen idősebbnek néznek a koromnál. A mélypont az volt, amikor vásároltunk a tesómmal, és az anyjuknak néztek! Persze nyilván az ürge sem volt százas, mert olyan idősnek azért nem néztem ki, de akkor nagyon kibuktam, irtó rosszul esett. Az utóbbi kb fél év során kezdtem el tényleg megtalálni önmagam: továbbra is szeretem a csinos ruhákat, de inkább lányos a stílusom, mint nőies, felveszek nadrágot és lapos talpút, sőőőt, a sok nőcis ballonkabátom mellé beszereztem egy bőrdzsekit is:) Talán ez a régi dívás stílusom elleni legnagyobb "lázadásom", és őszintén szólva, hiába vagyok lazább, sokkal többen megnéznek, több bókot kapok (de ebben talán közrejátszik az is, hogy az alakom is megváltozott).

Na, jó sokat beszéltem magamról, bocsi:)

A lényeg a lényeg: add önmagad, csináld, ami jólesik. Ha úgy nézel ki, mint egy elmeosztályról szökött csöves, legyél te a legvagányabb, legjobb elmeosztályról szökött csöves kinézetű egyén a világon! Eleinte még lehet, hogy kényelmetlenül érzed magad, ha stílust váltasz, akkor is, ha a valóságban azzal fejezed ki jobban az egyéniséget. Először talán furcsa lesz, de belesimulsz, beleszoksz abban a külsőbe, ami elsőre talán szokatlan, de mégis Te vagy.

Hajrá!

2013. aug. 29. 16:01
 2/2 A kérdező kommentje:

Ez...ez volt a legszebb dolog amit valaha olvastam.

Nem nagyon találom most a szavakat,nem számítottam rá hogy ilyen választ is kaphatok erre:D

Annyira jó volt ahogy leírtad a saját fejlődésed,olyan részletes,követhető és átlátható volt(olyan volt mintha egy regény összefoglalóját olvasnám)és tudni hogy vannak akik nem csak bíráskodni akarnak felettem,hanem tényleg ismerik ezt az érzést és képesek ilyen pozitívan látni a helyzetet,nagyon kellemes érzés,jó tudni:)

A legvégén,az a tanács annyira igaz,és valahogy olyan megnyugtató,hogy a stílusváltás eleinte döcögős mindenkinek,hogy nem vagyok reménytelen,és ezt egy ilyen tapasztalt személy mondta el nekem,ez nagyon boldoggá tett!:D

És ez,EZ a mondat,hogy legyek a legjobb elmeosztályról szökött csöves,ennél bekönnyeztem,mert nem tudom,ez a leginspirálóbb mondat amit valaha mondtak nekem!

Ez,nem tudom elmondani hogy mennyire meglepett a válaszod,ha több ilyen ember lenne a világon,kevesebb lenne az ilyen kis szerencsétlen totyogós mint én!:D

2013. aug. 29. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!