SOS! Szerdán csináltattam piercinget és elhagytam a végét ma este. Mit tegyek?
A szimpla alkohol csak szárítja és roncsolja a szöveteket, illetve friss piercinget forgatni, mozgatni TILOS.
Köszönöm, én elhittem a szalonban kapott infókat ano.
Nekem már 12 évesek, akkor még nem volt lehetőség ennyire utánanézni (net volt:p csak nem volt ennyire széleskörű a világhálón terjengő információ)
Most tervezek szúratni.... Mivel javasolt kezelni?
Betadin, tetran? Ha begyullad?
Attól függ, hová akarod szúratni :)
Egyébként a Tetran, és egyéb kenőcsök felejtősek, friss sebbe nem szabad belekenni - vagyis ilyen típusúba nem :) Ha a térded felhorzsolod, arra tökéletes, de piercingre nem :)
A Betadine pedig szintén nem jó, mert szárít (ráadásul színez is, de az legyen az utolsó szempont :) )
Külsőleg a friss lyukat Octenisept-tel célszerű törölgetni. Pumpás flakonban árulják, de többet ér azt lecsavarni, és fülpiszkálóval törölgetni az érintett területet.
Ha szájba megy az új pöcök, akkor ugyanez kívülre, belülre pedig öblögetés Chorsodil-lal, vagy Chlorhexamed-del. Nekem, amikor megvágott az ajakpiercing talpa, a belső ecsetelés Glycosept-tel vált be.
Ha régi piercing gyulladozik, akkor 1db Hyperol tabletta 1,3cl langyos vízben való feloldása, és fülpiszkálóval törölgetni. A maradék oldat elfogyásig használható, csak nem szabad visszatömködni bele a "dzsuvás" fülpiszkálót :)
Egyébként meglévő piercing napi tisztítására is tökéletes a Hyperol, szépen elpezsgeti a nem oda való dolgokat, mint pl. az elhalt bőr.
Egyébként pedig a jól kezelt piercing nem gyullad be :)
Ha nyelvbe megy, akkor a kezdő szárhossz legyen mindig minimum 22mm, később majd lehet cserélni.
Ajakba vékony ajkúaknál is minimum 10mm szárhosszal kellene szúrni, de talán ez is kevés lehet, ha valakinek meg olyan "pumpaszája" van, mint nekem :) akkor minimum 12-13mm, és nagyon kell rá vigyázni, hogy ne dagadjon a talpra. Sajna az én szám dagadós a legkörültekintőbb kezelés ellenére is, ráadásul alapból is vastag. De annyit megér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!