Szerintetek nem hülyeség ez a " ne a külsőségeimért szeressenek" duma?
HA valaki azért nem szeret, mert ronda vagyok akkor az egy rendkivül felszínes ember, akinek az élete nem más mint csak külsőség!
Mellesleg a külsőt nem feltétlenül mi alakítjuk, felvehetünk elegáns ruhát, kenhetünk mmagunkra sminket, de például orrformát nem választhatunk, hacsak nem műtetjük meg, de akkor az már nem mi vagyunk...
De például a szemszínt nem változtathatjuk meg, kontaklencsét hordani meg nem érdemes, mert azok emg főleg nem mi leszünk.
Már ne haragudj, de a k.urvát szeretik a külsőségéért, engem szeressenek a személyiségémért, és nem azért mert fényes a hajam, vagy szép a körömlakkom! Ezek annyira kicsinyes, gyermeteg dolgok, hogy a szép királylányt szeretjük, a csúnya mostohát utáljuk...egyszerűen gyerekes!
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy néz ki az adott illető. A kinézetedet genetikailag örökölted, a lelked viszont te vagy, és senki más. Ha találkozom egy kimondottan csúnya emberrel, ugyanúgy viszonyulok hozzá, mint egy jobban kinéző emberhez. Tényleg nem a külső számít. Amit fontosnak tartok, az az ápoltság. Látszódjon az illetőn, hogy igyekszik kihozni a legtöbbet az adott alkatból, arcból.
Az, hogy úgy nézek ki, ahogy, nem jelenti azt, hogy belülről is olyan vagyok, ahogy kívülről látszik. Nekem pl. természettől adódóan lefelé görbül a szám, és elég hideg és szúrós a tekintetem. Mindig úgy tűnik, mintha szomorú, lehangolt vagy depressziós lennék, pedig jó kedélyű ember vagyok. Ha azonban nem bazsalygok állandóan, máris sugdolóznak az emberek, hogy "megint rossz napja van", "biztos bántja valami".
Szóval kösz, nem kérek ebből a "külsőről ítélek"-dologból.
Itt az a gond, hogy "külsőség" alatt sok mindent értenek az emberek.
Pl. Valakit a magassága, bőr, szem, haj színe, orra, lába, arca stb alapján nem lehet megítélni, mert ezeket készen "kapta", nem tehet róluk, arról se ha betegség/baleset miatt eltorzult a külseje. Aki ezek alapján ítélkezik, az felszínes ember.
Ugyanakkor a "külsőbe" beletartozik az is, amit valaki önszántából csinál magával. Pl.: rózsaszín, csónaklakkal felállított haj, vagy retkes körmök, zsíros haj, és ezekből lehet már pár dologra következtetni. Arról nem is beszélve, hogy tetoválásokból, öltözködésből lehet még valaki stílusára is következtetni, bár ebből a belsőt nem mindig lehet megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!