Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit tegyünk hogy begöndörítésk...

Mit tegyünk hogy begöndörítéskor a haj tartósabb legyen?

Figyelt kérdés
hajlakkal szoktam befújni egyéb ötletek kb 3-4 óráig ilyen...

2013. jún. 14. 09:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam csinálni, hogy hajsütővel begöndörítek egy tincset, majd feltekerem kis csigába, és feltűzöm. Mikor az egész hajam kész, még várok pár percet, hogy kihűljön az egész. Aztán kibontom a csigákat. Kicsit megrázogatom, előredobom a hajam, újrarázogatás. Ezután vissza, és így fújom le hajlakkal. Nem használok túl sokat, mert attól elnehezül, és hamar tönkremennek a hullámok.

Nekem ez bevált, egész nap szép göndör szokott maradni a hajam.

2013. jún. 14. 09:32
 2/5 A kérdező kommentje:
ma begöndörítettem a hajamat és 3 óra múlva ki is egyenesedett hiába fújtam be hajlakkal , remington hajsütő vast vettem lehet a hajam típusa miatt lehetetlen hogy egyenes szárú?:(
2013. jún. 14. 11:51
 3/5 Nikol.T. válasza:

Szia!

Alapvetően a hajnak 4 típusa ismert.

- 1. a száraz;

- 2. a zsírosodásra könnyen hajlamos;

- 3. a "középmezőny", amelyik még se nem TÚL száraz, se nem TÚL zsíros nem lesz a mosás utáni 3.-4. napra;

- 4. az 1-2 napos "frissen" mosott haj, amely nagyjából minden hajtípusnál ugyanúgy kezelhető formázás tekintetében.

Ugyanakkor a "kezelhetetlenségi tünetekből", amit írtál, úgy gondolom, nem száraz a hajtípusod, VAGY nem közvetlenül mosás után szeretted volna formázni. Ugyanis a száraz típusú haj közvetlen mosás utáni formázása napokig kitart, míg a másik két "kategória" hullámosítása kevésbé tartós tud lenni. (Nyilván 2 nap után a száraz hajban is megnyúlnak már a hullámok, de ha még frissen mosott állapotban kerülnek a hajba, akkor ennél a hajtípusnál a legtartósabbak.)

De hogy a lényegre térjek:

Gyanítom, hogy a hajad vagy a "középkategória" képviselője, vagy könnyen zsírosodó típus. De ha mégsem, akkor a göndörítési időd túl rövid.

De akárhogy is, két javaslatom van a számodra:

- Vagy még kifésült, de nem megszárított (nedves!) állapotban tegyél bele csavarókat (a manapság kapható, "tépőzárként" hajba-kapaszkodó és kisebb-nagyobb méretekben kapható műanyag csavarók kimondottan könnyen kezelhetők), s ezután hajszárítóval szárítsd meg minden irányból a tincseket. Majd - ahogy anno én gyakran tettem - a felcsavarózott nedves hajjal feküdj le éjszakára, de hogy a párnád ne nedvesedjen át száradásig, előtte teríts rá törölközőt. (Mivel van mit hullámosítanod, talán nincs túl rövid hajad, vagyis az ember a csavarókat - amelyik oldalt épp fekszik - ki tudja tolni a feje alól!)

VAGY... (Én ezt a megoldást használom az utóbbi években...)

- Még fél-nedvesen kezd el besütni a hajad! Azonban itt - a tartósság okán - az is lényeges, hogy milyen szélességű hajsütőt használsz! Ugyanis a "nagyobb hullámokat csinálók" a könnyebben zsírosodó és a normál hajból könnyebben ki is rúgnak! Vagyis érdemes vékony hajsütőt használni - és kisebb tincsekkel dolgozni(!) -, mert így még a megnyúlt hullámok is hullámok lesznek - és nem kiegyenesedő haj lesz a megnyúlás következménye. Azonban fél-nedves haj sütögetésénél oda kell figyelni, ugyanis a még "sziszegő" hangokat adó tincseket (amelyekből a hajsütő hatására első körben épp párolog elfelé a nedvesség), pici magától való száradási idő után - amíg a további tincseket sütögeted - újra be kell sütni! Szóval, ha kibírod a procedúrát, utána akár nem hogy órákra, de napokra szóló tartós eredményt kapsz.

Ezen technikák után igazán már lakkozni sem kell a hajat, legfeljebb akkor, ha valamelyik tincs nem abba az irányba áll, amelyikbe szeretnéd. Így persze a lakk már a következő 1-2 napban sem fixálja át másképp a már kifésült hajat.

Ha kipróbálod a módszereket, remélem valamelyik hosszabb távon is beválik, és tudtam segíteni. (Nálam mindkettő bejött, de az utóbbi időráfordítása - és ha nem volt időm, akár a befejezetlensége miatt - mostanság időben hasznosabbnak bizonyult.)

Sok sikert!

Nikol

2013. jún. 15. 16:56
 4/5 Nikol.T. válasza:

Szia!

Alapvetően a hajnak 4 típusa ismert.

- 1. a száraz;

- 2. a zsírosodásra könnyen hajlamos;

- 3. a "középmezőny", amelyik még se nem TÚL száraz, se nem TÚL zsíros nem lesz a mosás utáni 3.-4. napra;

- 4. az 1-2 napos "frissen" mosott haj, amely nagyjából minden hajtípusnál ugyanúgy kezelhető formázás tekintetében.

Ugyanakkor a "kezelhetetlenségi tünetekből", amit írtál, úgy gondolom, nem száraz a hajtípusod, VAGY nem közvetlenül mosás után szeretted volna formázni. Ugyanis a száraz típusú haj közvetlen mosás utáni formázása napokig kitart, míg a másik két "kategória" hullámosítása kevésbé tartós tud lenni. (Nyilván 2 nap után a száraz hajban is megnyúlnak már a hullámok, de ha még frissen mosott állapotban kerülnek a hajba, akkor ennél a hajtípusnál a legtartósabbak.)

De hogy a lényegre térjek:

Gyanítom, hogy a hajad vagy a "középkategória" képviselője, vagy könnyen zsírosodó típus. De ha mégsem, akkor a göndörítési időd túl rövid.

De akárhogy is, két javaslatom van a számodra:

- Vagy még kifésült, de nem megszárított (nedves!) állapotban tegyél bele csavarókat (a manapság kapható, "tépőzárként" hajba-kapaszkodó és kisebb-nagyobb méretekben kapható műanyag csavarók kimondottan könnyen kezelhetők), s ezután hajszárítóval szárítsd meg minden irányból a tincseket. VAGY - ahogy anno én gyakran tettem - a felcsavarózott nedves hajjal feküdj le éjszakára, de hogy a párnád ne nedvesedjen át száradásig, előtte teríts rá törölközőt. (Mivel van mit hullámosítanod, talán nincs túl rövid hajad, vagyis az ember a csavarókat - amelyik oldalt épp fekszik - ki tudja tolni a feje alól!)

VAGY... (Én ezt a megoldást használom az utóbbi években...)

- Még fél-nedvesen kezd el besütni a hajad! Azonban itt - a tartósság okán - az is lényeges, hogy milyen szélességű hajsütőt használsz! Ugyanis a "nagyobb hullámokat csinálók" a könnyebben zsírosodó és a normál hajból könnyebben ki is rúgnak! Vagyis érdemes vékony hajsütőt használni - és kisebb tincsekkel dolgozni(!) -, mert így még a megnyúlt hullámok is hullámok lesznek - és nem kiegyenesedő haj lesz a megnyúlás következménye. Azonban fél-nedves haj sütögetésénél oda kell figyelni, ugyanis a még "sziszegő" hangokat adó tincseket (amelyekből a hajsütő hatására első körben épp párolog elfelé a nedvesség), pici magától való száradási idő után - amíg a további tincseket sütögeted - újra be kell sütni! Szóval, ha kibírod a procedúrát, utána akár nem hogy órákra, de napokra szóló tartós eredményt kapsz.

Ezen technikák után igazán már lakkozni sem kell a hajat, legfeljebb akkor, ha valamelyik tincs nem abba az irányba áll, amelyikbe szeretnéd. Így persze a lakk már a következő 1-2 napban sem fixálja át másképp a már kifésült hajat.

Ha kipróbálod a módszereket, remélem valamelyik hosszabb távon is beválik, és tudtam segíteni. (Nálam mindkettő bejött, de az utóbbi időráfordítása - és ha nem volt időm, akár a befejezetlensége miatt - mostanság időben hasznosabbnak bizonyult.)

Sok sikert!

Nikol

2013. jún. 15. 17:01
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! póthajam van lehet az a gond! de kifogom próbálni a tanácsokat...
2013. aug. 16. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!