Hogyan lehetne tartósabb a parfümillat?
hiába a 10 ezer Ftos ár, parfüm és parfüm közt nagy különbség van tartósság terén (illetve EDP és EDT között is - előbbi tartósabb)
Sajnos ezen nincs mit segíteni, olyan helyekre fújd ahol kevésbé "párologsz", és vidd magadnak utánpótlásként.
Nincsenek, hangsúlyozom: NINCSENEK veretes, általános nagy igazságok a parfümök terén.
Néhány szempontra azért rávilágítanék:
- Drága / Olcsó parfüm, emiatt tartós: NEM, nincs ilyen összefüggés, hidd el. Ez csak egy potenciális manifesztációja a Veblen-hatásnak.
- Csuklómra, fülem mögé fújom: NEM (ezt tényleg ne). A nyakadra és esetleg a hajadba. Ha megvalósítható (értsd nem fekete színű parfümöt akarsz fehér ingre), akkor esetleg még a ruhádra. Az általad említett másik két pontban én nem látom a logikát. Ráfújod a csuklódra mondjuk reggel, és mivel higiénikus ember vagy, még aznap legalább mondjuk tízszer mosol kezet. Ha minden mikrogrammnyi figyelmedet is arra használod fel, hogy ne vizezd össze a csuklódat közben, akkor is bukott dolog (nem részletezném). Füled mögé pedig minek fújnád, ha közvetlen ott a hajad mellette? Ismerem azt a maszlagot ami ehhez a szokáshoz tartozik, de soha nem értettem, a gyakorlatban egyáltalán nem működött velem például.
- EDP-t veszek EDT helyett: ez már egy fokkal jobb elképzelés, néha megállja a helyét, de ez sem egy univerzális igazság. Ott van például a Chanel No.5 paradoxon: van már belőle EdC, EdT, EdP, ettől függetlenül a tiszta parfüm változata ezeknél jóval rosszabb, bár ez nem saját felismerés.
- A "fél óra alatt elmúlik az illata" az nem túl pontos meghatározás. Te nem érzed, vagy meggyőződésed, hogy senki egyáltalán nem érzi rajtad? Ha valami agresszív illatot viselsz ne csodálkozz hogy belefárad az orrod. Milyen parfümről beszélünk?
- Ismert az a szállóige, hogy ":kiválasztott anyagokból: nem lehet várat építeni". Vannak parfümök, amik szimplán rosszul teljesítenek. Ennyi, semmi több. Példa: D&G behozta a The One szériát az elmúlt, mondjuk 5 évben, mindenki szeretné őket, ritkán mondok ilyet de tényleg le a kalappal előttük,azonban lepkefing az élettartamuk. Egy 30ml-es üvegen úgy mentem végig, hogy soha nem érte semmilyen negatív vagy pozitív kritika - szimplán azért, mert senki nem érzékelte, és igazán én se.
- Vegyél valami travel spray-t, amit mindig magadnál tudsz tartani. Persze rossz, hogy óránként újra magadra kell fújni, de valamit valamiért.
- Azt is érdemes megfontolni, amit az első válaszoló írt, bár valamennyivel költségesebb megoldás, illetve a "profik" szót én bohócokra cserélném, nem tudom elképzelni hogy ezt állandó jelleggel csinálja valaki. Ettől függetlenül hasznos lehet, ezt nincs értelme vitatni.
- A parfümödet hűvös, napfénytől szigorúan mentes helyen tárold. Következetes tárolás mellett soha nem mennek "tönkre" a parfümök, de ha mondjuk az ablakban virítanak, nyilván pár nap alatt végük lesz.
- Nedves bőr mindenek felett, de tényleg. Elő az illatmentes testápolókkal.
hülyeség hogy elmegy az illata a 10 ezres parfümödnek...
az ember szaglása hamar megszokja a szagokat ezért max csak te érzed azt,hogy nem érzed :D de a körülötted levők érzik a pacsuli szagodat, őket kérdezd majd meg ,ne magadat szagolgasd :)
Egy drágább parfüm amibe állati eredetű összetevők is vannak nem csak növényi, (felsőkategóriás márkákban mind van ,ámbra, pézsma...stb) sokkal tovább érződnek. kipróbáltam befújtam egy kendőt és 1 hét múlva is érződött az illata ha mélyet szippantottam bele :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!