Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Van arra megoldás, hogy ne...

Van arra megoldás, hogy ne csak egyenes hajjal legyek magabiztos?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Nagyon dús hajam van, ami vastag szálú is, és rendkívül erős, és száraz is.

Ha hagyom, hogy magától megszáradjon, akkor a göndör és a hullámos határán van. Ha hajszárítóval szárítom, akkor inkább egyenes, de úgy nézek ki mint egy kisoroszlán.

A frufrumat mindig vasalom, mert göndören szörnyű. Mostanában az egész hajamat vasalom, aminek hatására rendkívül törik, de csak úgy érzem szépnek magamat. Ha magától szárad meg, akkor általában lelapul.

Ha feltűzöm, nem áll jól. Néha napján befonom, de az se mindig passzol. Próbáltam lófarokba-nem áll jól. Próbáltam az egészet a fejtetőmre-az se. Egyszerűen megőrülök. Képet nem szeretnék linkelni, inkábbabban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudna valaki olyan hajakat linkelni, ami majdnem minden arctípushoz passzol? Vagy, aki érzett már így, mi lett vele?

Ha fodrászoz megyek, általában nem olyan lesz az eredmény, mint amit szeretnék.:(

2013. máj. 11. 09:09
 1/9 A kérdező kommentje:

Pont a legfontosabb infót kihagytam:

A hajam kb mell alá ér, majdnem mindenütt ugyanolyan hosszú.

A fejem meg olyan ovális és négyszögletű fej keveréke.

2013. máj. 11. 09:11
 2/9 anonim válasza:
Nálam is nagyjából ez a helyzet.Vannak különféle hővédő spray-k amitől a vasalás kevésbé roncsolja a hajad. De nekem például anyukám fodrász és megtanult egy olyan teknikát amitől a göndör haj egyenes lesz és kb két hónap után göndörödik vissza fokozatosan. Ez a módszer nagyon jó a festett hajra mert megtölti a hajszálakat keratinnak amitől elnehezesik a hajszál és így lesz egyenes. Szóval ha tartósan egyenes hajat szeretnél úgy hogy ne is roncsold szerintem ez a módzer lenne a legmegfelelőbb
2013. máj. 11. 09:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Van.

Mutass nekem képet magadról egyenesített és nem egyenesített hajjal. Lehet hogy az derül ki végén, hogy egyenes haj áll kedvezőtlenebbül!

2013. máj. 11. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Leírás alapján ugyanolyan a hajunk, fejformánk.

Én azt szeretem, ha olyan lazán hullámos. Félig hagyom megszáradni, utána leggyakrabban csak csattal felcsavarva megtűzöm (nincs türelmem csavarózni),így mászkálok vele, amíg nem sürgős és a végén vagy olyan hajszárítóval szárítom meg teljesen, aminek van diffúzoros feje, vagy lefelé lógatom a fejem, és a kezemmel emelem a fejemhez a hajam és így szárítom. (néha szoktam göndörítős habot tenni rá)

Egyenesre kiszárítva nekem borzalom, vasalva nem rossz, de tönkreteszi, meg rengeteg idő...

Amúgy nagyon fontos, hogy jó legyen a fodrászod. Nekem is volt már úgy levágva, hogy legszívesebben csak felfogtam, meg volt olyan is, amikor nem is kellett vele trükközni, magától is tökéletesre száradt. (most épp arra próbálok rájönni, hogy volt akkor vágva. de talán eléggé kiritkította, megpuhította és szép esése lett)

2013. máj. 11. 10:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!!

Képet nem szeretnék küldeni, tudom, hogy segítő szándékból írtad, de azt nem szeretnék.:)

utolsó, kipróbálom ezt szerintem én is.

Érdekes módon nekem egyenesen JÓ.:( A barátomnak például úgy jobvan tetszik, meg olyankor jobban is érzem magam..

De kipróbálom a tanácsaitokat. Igen, a jó fodrász is számít. A fodrászom mindig megkérdezi, hogy hol válassza el, mennyit vágjon belőle, begöndörítse, hagyja-e egyenesen, stb. Aztán valahogy vagy én föntök rosszul, vagy nem tudom, de sose olyan, mint amilyet elképzeltem.

De majd mostanában megint elmegyek, addigra kitervelem, hogy mi lehet az, ami tényleg magától is jól néz ki, mert már kezdek belefáradni a sok "formázásba".:D

2013. máj. 11. 10:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Mondd el a fodrászodnak, hogy konkrétan mi a bajod vele, mit szeretsz benne, mit nem. És kérdezd meg Tőle, hogy szerinted hogy vágjátok, hogy ezt érd el. Ha jó a fodrász, ebből jobban fogja tudni, hogy mit szeretnél, mint ha minden részletben neked kell dönteni.
2013. máj. 11. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor megpróbálom ezt.:) Még jobb, ha képet is viszek neki, mert van konkrét kép is, amit tudok mutatni.

Remélem, hogy ennyi év után mostmár sikerül pontot tennem a haj-ügy hisztimre!:D

2013. máj. 11. 11:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze, jó a kép, meg ha van elképzelés, úgy neki is könnyebb! De tényleg jó el is mondani, hogy konkrétan mik lennének az elvárásaid a hajaddal, meg mik vele a bajok, mert lehet ő tökéletesen megcsinálja azt, ami a képen van, de attól a hajtól nem azt kapnád, amit vársz. (általában, ha viszek képet, és megbeszéljük, az szokott kisülni, hogy Ő nem pont így csinálná, mert azzal nem azt érném el, amit szeretek. kicsit "személyre szabja" az adott hajat)

És nyugi, megértelek, hogy zavar. :)

2013. máj. 11. 12:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :D

Rendben, akkor elmondok mindent.

Aztán kiváncsian várom, hogy mi lesz.:)

2013. máj. 11. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!