Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért baj, ha tudom magamról,...

Miért baj, ha tudom magamról, hogy szép vagyok és nem álszerénykedek?

Figyelt kérdés

Összességében elégedett vagyok önmagammal, látom az emberek pozitív reakcióját, ha rámnéznek, és a visszajelzések is ezt erősítik bennem (természetesen nem az elfogult családtagokra gondolok), de mégis rosszul érzem magam emiatt, mert tisztában vagyok ezzel a tulajdonságommal és nem álszerénykedek, hogy jaj, én milyen csúnya vagyok.

Ha valaki bókol nekem, akkor szépen megköszönöm, de nem kezdek el ellenkezni, hogy hát nem is, meg nehogy már, ebből persze azt veszik le, hogy na, ez is milyen beképzelt és nagyképű.

Pedig nem, hiszen tisztában vagyok a negatív tulajdonságaimmal is, kapásból fel tudnám sorolni, hogy mi nem tetszik magamon, mi rontja az összképet.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem a szépség a legfontosabb érték az életben. De ha már megvan ez az adottságom, akkor miért álszenteskedjek, hogy nem veszek tudomást róla?

2013. ápr. 27. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy beképzelt vagy?:]
2013. ápr. 27. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:

azzal nincs semmi bajom ha az ember tudja hogy szép,inkább azzal van gond amikor csúnyábbak vannak róla meggyőződve hogy jól néznek ki

amúgy én sem vagyok beképzelt,tudom hogy nem vagyok tökéletes de jól nézek ki

2013. ápr. 27. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem baj, sőt. A mai világban sokaknak nincs meg ez a fajta realista, egészséges önértékelésük, sem akkor ha jól néznek ki, sem akkor ha nem igazán.

Mint ahogy előttem írták, legfőképpen azok csinálják, akik nem néznek ki jól hogy mindenképpen el akarják hitetni magukkal az ellenkezőjét, és beképzeltem kezdenek viselkedni. De ne aggódj, helyes ez a hozzáállás. :)

2013. ápr. 27. 18:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond. Ez lenne az egészséges hozzáállás. Legfeljebb mások irigyek erre.
2013. ápr. 27. 19:28
 5/5 anonim ***** válasza:

"azzal nincs semmi bajom ha az ember tudja hogy szép,inkább azzal van gond amikor csúnyábbak vannak róla meggyőződve hogy jól néznek ki" Ez így igaz!

Én sem tartom magamat csúnyának, inkább átlagosan szépnek, persze vannak olyan napjaim, amikor azt mondom magamnak, hogy b@sszameg (elnézést, modik :D), de randa vagyok. Ilyenkor inkább lefürdök még egyszer és máris szebbnek érzem magamat. Fiatalok vagyunk, úgy helyes, ha szépnek érezzük magunkat, haha

2013. ápr. 28. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!