Szerintetek érdemes lenne feltetetni fogszabályozót?
(kép)
Figyelt kérdés
Már évek óta tervezem, h megcsináltatom, de csak halogatom... Nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére. Szerintetek nagyon csúnya a mostani állapot? Ti elmennétek a helyemben?
A bölcsességfogaknak csak akkor van hely, ha kihúzzák a szemfog melletti fogakat mind a két oldalon. Ekkor felteszik a fogszabályzót, hogy összehúzza a hézagokat, hogy legyen helye kinőni a bölcsességfogaknak. Így nem kell műteni semmit.
Persze ugyanez igaz az alsó fogsorra is. Ott is 2 fogat kell kihúzni ahhoz, hogy legyen helye.
2013. ápr. 9. 23:48
12/25 anonim válasza:
miii? én tuti nem mennék bele ha fogat kéne huzatni oO
és amúgy szépek a fogaid az egyik kicsit kiljebb van (egyik szemfog) naés?? az enyém is kicsit kusza :D de sztem az enyém se gáz:$ sztem nyugodtan mosolyogj :)
2013. ápr. 10. 00:00
13/25 anonim válasza:
El kell dönteni: vagy foghúzás fogszabályzó előtt vagy majd később bölcsességfog kiműtése helyhiány miatt.
2013. ápr. 10. 00:14
14/25 A kérdező kommentje:
Nem csak a szemfoggal van baj, hanem az egyik metszőfog is ferde elöl sajna :( Addig nem bántom akkor őket, amíg ki nem nőnek a bölcsességfogak, utána majd átgondolom újra :) Köszi szépen mindenkinek a véleményt :)
2013. ápr. 10. 00:57
15/25 anonim válasza:
Én nem szabályoznám, mert szerintem nem zavaró az a kis kilógás és egyébként szépek a fogaid.Arra nagyon figyelj, hogy haszánlj fogselymet fogköztisztításra,rendszeresen menj szűrésre, fogkőeltávolításra. A bölcsességfoggal kapcsolatban meg annyi, hogy mindenkinek más- és más, nekem sem nőtt ki két bölcsességfogam, illetve amik meg kinőttek azokkal meg semmi gondom, problémám nincsen, azok még nem is szúvasodnak, ellentétben három rágófogammal... Úgyhogy én azzal sem foglalkoznék feltéve, hogy tényleg nincs problémád vele. Amit viszont jónak tartok az a barázdazárás a rágófogaknál, ha nem lenne betömve nekem, akkor biztos megcsinálnám. Ha neked még épek, akkor szerintem érdemes lenne, hosszú távon hasznos. Egyébként én hordtam fogszabályzót, állandót is estit is, de nekem az első két fogam olyan volt mint egy egérkéjé, eléggé kiálltak, ha olyan lett volna mint a tiéd akkor inkább sokat mosolyogtam volna :)
2013. ápr. 10. 08:56
16/25 anonim válasza:
Készíttess panorámaröntgent, hogy megnézzék, hogyan állnak a bölcsességfogaid. Bár, ha ennyi idősen nem nőttek ki, az azért lehet, mert nem jól nőnek. Viszont, ha megvárod, hogy ferdén kinőjenek, összetorlódnak mégjobban a fogaid. nem egy kellemes dolog a kivétel, de érzéstelenítés mellett folyik, semmit nem érez belőle az ember. Szükséges rossz, de kibírható.
2013. ápr. 10. 09:25
17/25 anonim válasza:
Azért mondom, hogy mindenképp nézesd meg és ha kell szedesd ki, mert ismerősömnek volt gyerekkorában beragasztott fogszabályzója, gyönyörűen rendbe tették a fogait. Most 30 éves, kezdenek kibújni a bölcsességfogai és összetorlódtak neki elöl a fogai. Másodjára már biztos nem rakat fogszabályzót, hiába szenvedett vele. Mindenképp járj utána a dolgoknak!
2013. ápr. 10. 09:27
18/25 anonim válasza:
Szerintem ha túl szabályosak a fogak abba semmi egyedi nincs. :) Neked szép mosolyod van, karakteres. Nekem egy fogamat húzták ki hogy elférjen a többi egy sorba. Fogszabályzóra nem volt szükségem szépen beálltak a helyükre. :D
2013. ápr. 10. 09:32
19/25 anonim válasza:
Még valami. Neked már nem csírák vannak, hanem kifejlett fogak, csak valami miatt nem tudnak kibújni. 12 évesen vannak csírák, ezért velük nem foglalkoznak fogszabályzáskor.
2013. ápr. 10. 09:54
20/25 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem csúnya! Ha téged személy szerint zavar, akkor menj el csak!
DE HA FOGAT AKARNAK HÚZNI, AKKOR SOHA DE SOHA NE ENGEDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!