Miért van az, hogy a tükrökben "normálisan" nézek ki, fényképeken, webkamerán pedig úgy mintha szétlenne "csúszva" az arcom?
Figyelt kérdés
A szemeim nincsenek egy vonalban, a szám is ferde stb, stb.2013. márc. 13. 20:41
1/13 anonim válasza:
Tükörben általában egy szögből látod magad, a felvételeken nem feltétlenül. Plusz a lencsék általában torzítanak is, főleg, ha közelről veszi az arcot.
2/13 A kérdező kommentje:
Melyik mutatja a "valós" arcképemet?
2013. márc. 13. 20:47
3/13 anonim válasza:
A tükörben a tükörképedet látod. Azaz "fordítva" látod magad. Te így szoktad meg. Viszont mások nem a tükörképedet látják, hanem úgy, ahogy valójában vagy. Na azt mutatja a fotó.
4/13 anonim válasza:
Én nem hülyítelek, szerintem nem vagy valami szépség.
5/13 anonim válasza:
Bocsánat ezt nem ide akartam :D
6/13 anonim válasza:
A kamera áll a legközelebb a valósághoz, a tükörkép meg a legmesszebb... persze az lehet hogy rossz a kamerád és torzít, de azt csak észreveszed ha azzal van a hiba..
7/13 anonim válasza:
Ez azért is van, mert a tükörben "viselkedik" az ember. Látja magát és próbálja "előnyösen elrendezni az arcát". Fényképen ugye csak a végeredményt látod..
8/13 anonim válasza:
akik nem fotogének azoknál is a kamera áll közelebb a valósághoz, mi...
9/13 anonim válasza:
Szerintem hülyeség ez a 'a tükörben fordítva látod magad, ezért nem valós' dolog. Mivel igen, fordítva látod magad, de nem változik meg hirtelen a szemek állása, nagysága, az orr formája, stb. A valóságban tök ugyanaz, csak a tükörbeli jobb feled a bal, a bal feled a jobb.
10/13 anonim válasza:
21:38 Te sem vagy valami értelmes, már bocs.. Épp, hogy mások úgy látnak, ahogy te látod magad a tükörben. Mivel asszimetrikus az arcod, azért látod az arcod elcsúszva. A tükör is torzít, de olyannyira minimálisan, hogy emberi szemmel nem vehető észre. A videó, kép függ attól, hogy hány megapixeles a kamera, milyen szögben fotóztad le magad és stb, stb. Tehát a tükörben higgy, mivel az mutatja az igazit. Elvégre, ha a tükör nem mutatná az igazit akkor fodrászok miért használják? Visszapillantó miért van? Soroljam még? Gondolkozzatok emberek, gondolkozzatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!