Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ez ezüst róka vagy fehér róka...

Ez ezüst róka vagy fehér róka szőrme bunda sál?

Figyelt kérdés

sajnos nem tudom megállapítani.

mennyit adnak egy ilyenért? vatera, apród ezekre tenném fel.

képek

[link]

[link]

2013. márc. 2. 13:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést kérek azért, hogy nem a kérdésre válaszolok, de láttam, hogy már más megtette.

Viszont azt megjegyezném nem azzal van a gondom, hogy bunda, hanem személy szerint annak nem annyira örülök, ha egy állatot csak a szőréért ölnek meg. Szerintem primitív dolog a mai világban nélküle sem fagy meg senki. Ha valaki nagyon szeretne bundát, akkor van birka/bárány/marha/bivaly és még ki tudja mennyi haszonállatnak a szőre/bőre. Azokat úgyis levágják a húsuk miatt, ezért nem gond a bőrcipő, bőrtáska stb sem számomra. De például kis fókákat agyonütni a szőrükét vagy rókát/farkast/medvét lőni ezért az nagyon nincsen rendben.

Mindenképpen tedd fel vaterára, ha valakinek erre van ízlése, akkor ennek a szerencsétlen rókának már úgyis mindegy.

2013. márc. 2. 19:33
 12/16 A kérdező kommentje:

utolsóval egyetértek.

Bár én cseppet sem érzem magam gerinctelennek, mert nem ölnék állatot a magam díszitgetése végett.

Természetesen van bőr cipőm, de vateráról (2000-3000-ért ráadásul ECCO), szóval ez, hogy nincs rá keret, hülyeség. 5000-6000 ft bezzeg van deichmannos, meg más kínai boltok büdös cipőkre, amiket éhbérért készítenek "emberek". Ez durvább mint ez a halott róka. Hogy miért? mert élve kínozzák őket, 40 évig legalább-már ha nem tudnak kitörni.

Szóval inkább gyűjtsél pénzt bőr cipőre...

2013. márc. 2. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:
És a márkás cipőket hol gyártják? Csak nem teljesen véletlenül Kínában? Az ECCO-nak is van Kínában gyára.
2013. márc. 2. 21:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Érdekes a csigák a forró vizben,meg a giliszták/halak szurkálása nem vált ki sajnálatot senkiben.(ja,meg az állatok bőrét maratják az állatkisérleteknél)

Olvastam,hogy a pszihológusok szerint a mai nagy szőrmeellenesség azért van,mert a szőrmeviselés eléggé feltűnő dolog.(szemben az előzőekkel)

Amúgy én is sajnálom a prémes állatokat,de 50 éven belül úgyis elpusztul minden élőlény emberestül-állatostul ha igy megy,arra is oda kéne figyelni mindenkinek...

2013. aug. 15. 21:52
 15/16 anonim válasza:
Azért ne hordjon senki bundát, mert az azé aki beleszöletett. Ez mind elvi kérdés, és igenis én szörnyőlködöm minden fajta állat életének a kioltásánál, mivel soknak nem szükséges meghalni. Egyébként lehetne késziteni cask olyan cipőt is, ami nem bőrből készül. Csak az ember cask azért is megöli őket. Amúgy a leggusztustalanabb faj az ember.
2015. ápr. 7. 13:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Legutolsó ne izgulj,az embernek max.100 éve van hátra.Utána itt már csak ember nélküli forró sivatag lesz...
2015. ápr. 22. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!