Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Végzett műkörmösök miért...

Végzett műkörmösök miért hasonlítjátok majdhogynem egy doktorihoz a szakmátokat?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom hogy hogy reagáltok arra (tisztelet a kivételnek, kinek nem inge ne vegye magára) ha valaki szeretné magának otthon csinálni a körmét.

Rögtön mennek a támadások, nem csak itt más fórumokon is hogy ezt nem lehet csak úgy otthon, nem véletlenül járnak a körmösök képzésekre, annak biztosan csak katasztrófa a vége ha valaki otthon nekiáll. Pedig azért lássátok be ti is hogy nem egy hű de nehéz és veszélyes dologról van szó.

Persze megvan a gombásodás, és a saját köröm leszakításának a veszélye, de azért lássuk be hallottunk már olyan hogy valakinek szakképzett körmös reszelte le a saját körmöt is, vagy épp gombásodott be a vendége körme...

De azért annak aki tényleg utána jár, vagy szeretne járni hogy hogy is lehet ezt elkerülni, valószínűleg nem nagyon lesz baja.

Épp a minap olvastam egy fórumon hogy hurrogott egy körmös hogy mi az hogy kérdezősködnek azok akik szertnék maguk csinálni a körmüket:

"Én sem megyek megkérdezni a fogorvost hogy hogy kell kihúzni egy fogat, ha fáj elmegyek a szakemberhez és kihuzatom." írta ő. Na de kérdem én, ha annyira megbecsülendő egy szakma hogy csak és kizárólag képzett ember végezheti akkor csak alapvető dolgokat miért csináltok?

Főzés: az hogy valaki szakács egy szakma, 4 évig tanulják minimum - ez nem azt jelenti hogy nem tud bárki megfőzni, ők mégis tanulják , akkor ezek szerint nem lenne szabad otthon főzni mert ez egy szakma?

Sütés: a cukrászat épp olyan szakma, de akkor ezért a gyerekemnek ne süssek egy tortát szülinapjára mennyek el egy cukrászdába..

Szabás-varrás: csak az varrhat akinek megvan a szakmája?Akinek nincs egy gombot se varrjon fel, és a farsangi jelmezt se csinálja meg a gyereknek, mert a varrónők ezt tanulják 2 évig?

Legjobb szobafestés-mázolás: szintén egy szakma, akkor már nem is állhat neki egy ember kifesteni a saját szobáját?

Ez csak néhány volt amit gyanítom ti körmösök is megcsináltok anélkül hogy meglenne a papírotok róla és évekig jártátok volna az iskolát.Ez akkor miért nem akkora bűn?Mitől másabb mint a körmözés?

Irigyek vagytok hogy azt amiért ti fizettetek 100-200 ezer forintot és belefeccöltetek egy csomó időt, más megcsinálja 10 perc nettezéssel meg 2 kérdés feltevéssel (no meg persze ellesve a körmöstől).

Vagy csak az bánt hogy egy potenciális vendég ezzel elúszik?

No mert azzal hogy megfőzöd a vasárnapi ebédet az éttermektől 4 fő potenciális vendéget veszel el (egy átlagos családdal számolva), ezáltal a szakképzett szakács munkáját elvéve.

Szóval miért vagytok ilyen lekezelőek?

2013. febr. 3. 19:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az zavarja őket, hogy elúszik a potenciális vendég. Nekem van körmös-kozemtikus barátnőm, szerinte az igényességhez tartozik az, hogy a nő körmözni meg kozmetikushoz jár. Kozmetikába muszáj járnom, mert problémás bőröm van, de a körmömet kétszer csináltattam meg vele, szépen megcsinálta, de engem idegesített, nekem nem jött be. Inkább újralakkozom párnaponta és megcsinálom olyanra, amilyen, ettől nem nézek ki igénytelenebbnek, mint egy 5centis, színes-csillogós, virágos körmű nő, aki a s.ggét se tudja kitörölni anélkül, hogy ne karistolná véresre azt.
2013. febr. 3. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek veled! (előre tisztelet a kivételnek) Nem azt mondom hogy hú de könnyű, de ezt is meg lehet tanulni. Én több körmösnél is voltam, több városban, és egyik jobban elcseszte a körmöm mint a másik. Pedig egy csomó továbbképzést , tanfolyamot elvégzett. És olyan is volt hogy ruha hajtogatásközben leesett... papírvékonyra reszelte a körmöm ... stb... stb. És 5000 Ftot (vagy többet) elkérte ugyan úgy (max 1-2 napig bírta) Én ezek után kezdtem el otthon körmözni és nem mondom hogy hú de könnyű volt, 1 hónap csak volt az hogy utánanézzek a betegségeknek és azok elkerülésének, köröm felépítése, és még sok másnak. Mikor mindent tudtam csak azután vettem zselét és körmöt építeni. Az első katasztrófa lett! :) De már lassan 2 éve csinálom és soha nem történt semmi baj, és egyre szebbek. Ma már mindig kérdezik hogy melyik körmössel csináltattad mert hogy olyan szép lett. Amiket építek pedig 4 -5 hétig simán kibírják. Elég sok körmös van aki tényleg el van szállva magától , hogy úristen ő milyen profi és hogy a többi otthoni műkörmös milyen "élet veszélyes" dolgot művel. Persze most nem arra célzok hogy csak annyi a körmözés hogy megfogjuk a zselét és fölkenjük, utána kell járni ami nem kis munkával jár, de nem megtanulhatatlan !

(Ezzel egyetlen körmöst se szerettem volna megsérteni csupán a véleményemet írtam le!)

2013. febr. 3. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert idővel elfogy a vendég.
2013. febr. 3. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

igen ilyenekkel én is találkoztam itt gyakorin, aki úgy beszél itt erről a műkörmözésről, mintha szívsebészet lenne. és nem azért mondom, hogy lenézzem a körmösöket, de a műkörmösök általában az ilyen p*csák, akik segghülyék, tanulni nem tanultak, aztán maradt a körmözés...

teljesen egyetértek veled. nekem is volt műkörmöm, de teljesen feleslegesnek tartom, ha az igazi körmöm sokkal szebbre megtud nőni, és még hosszúra is. nem szakad le, nem gombásodik be, nem kell rááldozni havonta 3 ezret a feltöltésre...

meg aki itt arcoskodik gyakorin hogy húú mennyire a szakmájának a mestere az belegondolhatna, hogy mennyire fontos szakmája van, amit egyik nő sem tud nélkülözni..... khm

2013. febr. 4. 01:16
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
A műkörmös mint szakma? :D Még egy segghülye is képes "kitanulni"... A fodrászat is hasonló. A kozmetikus is. Egyikhez sem járok, mert pénzkidobás.
2013. febr. 4. 13:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Na ilyenkor hol vagytok szakképzet körmösök??
2013. febr. 4. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért a fodrászatot meg a kozmetikust nem venném ide, utolsó válaszoló, de amúgy igaza van a kérdezőnek (mondom úgy, hogy van műkörmöm, és körmöshöz járok, mert nekem az egyszerűbb)
2013. febr. 5. 23:12
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
Úgy érzem, reagálnom kell az egész gondolatmenetre. Én magamnak tanultam meg otthon körmöket készíteni és való igaz, hogy kérdéseimnél sokszor megkaptam a témanyitó által kifejtett választ. És elmondanám, hogy kulturáltság kérdése az egész. Féltik a szakmájukat, valószínű ez is benne van a pakliban. Viszont arra nem gondolnak, ha ők nem adnak választ, majd ad más, máshonnan. Ez saját tapasztalat. :) A másik, hogy valami hihetetlenül átestetek a ló túlsó oldalára. Ti is olyanok akartok lenni, mint ők? Mert most nagyon úgy fest a dolog. ;)
2013. márc. 29. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!