Portfóliót az is csináltathat, aki nem akar modellkedni?
Aki nem akar modellkedni, az nem csináltat magáról portfoliót!... Miért csináltatna???
Ezt olyanok csináltatják, akik modellkedni akarnak, a modell-ügynökség ezt küldi el a cégeknek, hogy munkát szerezzenek a modellnek.
Évekkel ezelőtti fotókkal semmit nem fogsz tudni csinálni, a modell-ügynökség friss fotókat kér!!!
Te magadnak is készíttethetsz ilyet (bár nem sok értelme van), ha sok kidobandó pénzed van...
Számíts rá, hogy egy minőségi portfolió ára kb. 100-200ezer Ft-ba kerül!
A fotós csak a képeket és az albumot készíti el neked, a fodrászról és a sminkesről neked kell gondoskodnod!
Vannak olyan modell-ügynökségek, ahol hirdetnek modell felvételt : itt 100ezer Ft befizetése mellett elkészítik a portfoliódat (itt biztosítanak ezért fodrászt és sminkest is!), és kiközvetítenek x-számú cégnek modellként...
Keress rá a neten vagy újságokban szoktak még hirdetni...
Amúgy ezek a "Modelleket keresünk" cégecskék kifejezetten abból élnek, hogy a jelentkezőktől bekasszírozzák a 100ezer Ft-kat és ezért adnak néhány fotót, a munkákból aztán vagy lesz valami, vagy nem (inkább nem)...
A 13.21-es válasz hülyeség... Azok is csináltathatnak magukról portfóliót, akik nem akarnak modellkedni. A portfólió készíttetés nem feltétlenül jár együtt a modellszerződéssel. Annyi az egész, hogy nem modellügynökséghez kell elmenni megkérni a fotóst, hogy csinálja meg a képeket. Lehet találni profi fotósokat akik megcsinálják, akár több helyszínen is, szerintem nézz körül a neten, biztosan találsz, nekem is rengeteg ilyen fotós ismerősöm van (amúgy modellkedem, azért tudom).
Fodrász és sminkes nem biztos, hogy jár hozzá, ügynökségeknél mondjuk igen, de magánfotósoknál nem minden esetben, sőt... többnyire neked kell fizetni pluszban, de ezt a fotóssal kell megbeszélni, mert tuti, hogy ő tud neked oda a fotózás helyszínére hívatni fodrászt és sminkest, esetleg ha kéne stylistot is.
Az ára meg változó, attól függ hány képet szeretnél (pl 50-100-at vagy 150-200...) és hány helyszínen szeretnél csináltatni fotókat (tehát csak stúdióban, 1 helyszín vagy stúdió + természetben, ez már 2...). Általában fodrásszal, sminkessel, fotóssal, 1-2 helyszínnel kijön kb 100 000 Ft-ból, de változó hogy ki mennyiért csinálja meg.
13:21 vagyok
Kedves 13:52-es beíró!
Én nem azt írtam, hogy NEM KÉSZÍTTETHET PORTFOLIÓT, HA NEM AKAR MODELLKEDNI...
Légyszíves, olvasd el a beírásom és akkor megtalálod a "...Te magadnak is készíttethetsz ilyet (bár nem sok értelme van), ha sok kidobandó pénzed van... " szövegemet!!!
NEM SZOKTAK az emberek portfoliót készíttetni magukról, mert tökfölösleges, ha nem akar valaki modellkedni! Mi a fenének?!
Tudom, a fotósoknak az lenne az érdekük, ha minden ember készíttetne magának és a gyerekeinek portfoliót, fellendülne az amúgy is döglődő fotós ipar... :]
Nekem nem érdekem rábeszélni valakit egy 100-200ezer Ft-os pénzkidobásra, aminek semmi értelme akkor, ha nem akar modellkedni!!! (Ha fotós lennék, akkor rábeszélném, nem véletlenül.)
Ha a Kérdező saját magáról szeretne minőségi műtermi fotókat készíttetni, azt is csináltathat, jóval olcsóbban, mintha a fotóstól portfoliót rendelne meg!
Persze.
Ha csak kis fotózgatást akarsz, az nem drága.
Profi portfólió, profi felszereléssel, sminkessel az 100.000 alatt nincs.
Mondjuk most hogy nyáron szép a természetes világítás, én csináltam nagyon profi képeket egy lányról tök ingyen, poénból. Este mikor megy le a nap, meglepően jól lehet dolgozni. Persze profi a cucc, meg szűrők, stb...
Jó játék volt.
De ha műterem kell, meg sminkes, akkor lásd fent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!