Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szabadulni akarok ettől az...

Szabadulni akarok ettől az érzéstől, de hogyan?

Figyelt kérdés
Van már kb négy éve egy nagyon jó barátnőm. Kedves,jószívű,törődik másokkal,főleg velem,nem tudok rá rosszat mondani,testvéremként szeretem és ő is engem. A baj csak az,hogy nehéz a barátnőjének lenni,mert ő olyan csinos(tökéletes alakja és gyönyörű arca van),készültek róla portfóliók,kapott már több modellfelkérést is,okos,tapadnak rá a jobbnál jobb pasik,én meg egyáltalán nem vagyok csinos,sőt! Tényleg szeretem és ragaszkodok hozzá,de egyszerűen rossz érzés,hogy naki megvan mindene(ő az ő szülei pénzesek is),én meg sem csinos,sem népszerű,sem pénzes nem vagyok. Egyszer az a pasi volt érte oda,akiért én majd meghaltam,persze nekem esélyem sem volt a fiúnál. És mindig ez van! Annyira szégyenlem,de irigy vagyok rá! Már nehéz azt hallgatni tőle,hogy milyen jó pasija van,milyen jó vele,stb. Persze nem henceg ezzel,csak mindent megosztunk egymással. De nem akarok irigy lenni rá,mert tényleg nem érdemli meg,hogy így érezzek iránta! Annyira utálom magam emiatt! Mit tegyek,hogy ne irigyeljem őt ennyire, és hogy ne legyen ilyen rossz az árnyékában élni? Kérlek segítsetek! 19/L

2012. okt. 3. 00:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De miért? Igénytelen vagy? Ápolatlan? Ha gondolod küldj egy képet priviben. Megpróbálok segíteni, ha tudok.
2012. okt. 3. 02:03
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok igénytelen,sem ápolatlan,csak nem vagyok csinos. Alakra sem és az arcom sem szép.Képem nincs magamról
2012. okt. 3. 02:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem hülye vagy. Bárki lehet csinos (akkor is ha nem kifejezetten szép), csak meg kell keresnie azokat a darabokat, amik illenek hozzá.
2012. okt. 3. 02:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Ebben eltér a véleményünk,de mindegy
2012. okt. 3. 02:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát nagyon elkeseredettnek látlak... De valamennyire tudok veled azonosulni. Röviden leírom az én helyzetem és hogy most mennyivel jobb :)

Nekem is van egy barátnőm, ő 14 éve van mellettem jóban és főleg rosszban. Csinos lány, rá is állandóan tapadtak a pasik, még 13-14 évesen is, én meg örültem, ha 16 évesen rám néztek :D Ezt egyébként én nem bánom, mert így is csináltam hülyeségeket, hát még fiatalabban. Na de mindegy is, érthetően ez nem az én önbizalmamat növelte (akkor). Most leszek 20 éves. Állíthatom, hogy sokkal több szem tapad rám, mint eddig valaha. (Ez egyébként marha zavaró is tud lenni, főleg, hogy még nincs valami nagy önbizalmam.)

Változtatni azonban ilyen hozzáállással nem tudsz. Hidd el nekem. Ezt nagyon kell akarni és úgy is lehet, hogy közben nem veszíted el a barátnődet. Nálunk egyébként úgy alakult, hogy még a barátnőm kért el tőlem ruhákat meg tippeket a végén, hogy mit hogy csináljon :D De hát ezt csinálják a lányok, nem? :)

Amit én csináltam. "Kivettem egy napot." Csak én, senki más nem volt aznap. Emlékszem még arra is, hogy szombat volt :D Leültem a tükröm elé, írtam egy listát, ami tele volt olyan mondatokkal, hogy "Erős akarok lenni. Szép akarok lenni. Kihozom magamból a legtöbbet, stb.", tehát csupa motiváló mondat. Mikor először csináltam, kb. hülyének éreztem magam, de hidd el, nem az számít ki mondja, hanem hogy magadban mondod a tükörben és igenis számít ez. Végig néztem magamon és arra jutottam, hogy olyan nincs, hogy valaki lehetetlen eset. Csak tényleg minden előnytelen volt rajtam :D Azt mindig is tudtam, hogy az orrom egy lehetetlen eset, de hát ha ez van, mit lehet csinálni? Nem azt kell kiemelni... Ott van, ott van, de inkább kiemelem egy picit a szemem, plusz szőlőzsír a számra, egyből nem az orrom van főszerepben. A hajamat megtanultam kezelni (az a tipikus idegesítően göndör voltam mindig), most már oda jönnek szó szerint tapogatni, hogy igazi-e :D Bújtam a szépséglapokat nővérem gyűjteményéből és az interneten is mindenféle blogot néztem, kifejezetten tiniknek is, rengeteg mindent.

Ott láttam képeket is.

Akkor jöttem rá, hogy a jól öltözés nem abból áll, hogy a legdrágább pólót veszed fel a legdrágább cipővel. Attól jóóóóval egyszerűbb. Egyszer csak beszereztem egy hosszú láncú nyakláncot, akkor kezdtek bejönni. Felvettem a létező legegyszerűbb szerelésemhez és valami csodát művelt... Utána vettem valamit megint (nekem sincs sok pénzem, mégsem látszik). Csak bele kell nyúlni a jó anyagba/színbe. Én ezt bevallom, hogy képekből lestem el, de ha ráérzel, már nem is kell semmi több. Megtanultam, hogy nekem a színek nem előnyösek, egyébként sem éreztem jól magam bennük. Egy ideig győzködtem magam, mert mások is színesben jártak. De csak el kellett volna fogadnom, hogy nekem nem az a jó. Most, hogy ezt felfogtam, sokkal előnyösebben nézek ki.

Mindent lényegében csak el kell fogadnod. Nem küzdeni az ellen, amiről úgysem tehetsz (pld. nem szereted a füledet vagy szádat, lábadat bármit...). Hát fogadd el, keress valami mást ami viszont tök szép rajtad. Egy szempillaspirál is csodát tud művelni. Olyan meg nincs, hogy semmi nem szép rajtad, ezt felejtsd el, mert hülyeség.

Tudod, hogy nézek ki? 155cm vagyok 19 éves létemre és 44kg. Kicsi a cicim, nagy az orrom. Hát ha mindig ezeken kattogna az agyam, tuti mindenki csak ezekre figyelne. De ha te nem rágódsz rajta, szó szerint senki nem fogja ezt tenni. Ezek bemagyarázások. Semmi több. Senki sem tökéletes, de az visszataszító, mikor valaki csak ontja magából a negatívumot, hogy ez se jó rajtam, az se jó.

Nagyon sok emberrel kapcsolatba kerültem, akár csak beszélgetés szinten is azóta, hát senkitől nem kaptam negatív megjegyzést. Sőt, az előnyösség minden. Ha az van és igényed is van rá, nyerő lehetsz.

Szürke kis egérből, ami voltam, odafigyeléssel és alapos elemzéssel mostanra egészen másvalaki lettem :) Sokkal vonzóbb lettem, úgy, hogy közben sosem voltam kihívó vagy idegesítő, hangoskodó, fontoskodó. Mindenki szerint a legfőbb erényem a kedvességem. Az, hogy mindenkihez van türelmem. Egy ilyen hozzáállással nem csak kezdetben van esélyed valakinél, ezzel tartod meg őt/őket! :)

Ami még dobott az önbizalmamon, hogy eljárok mozogni. Irtózom a konditerem/fitnesz/tánc-dolgoktól, mert nincs önbizalmam oda bemenni. De így is eljárok futni és lépcsőzni pld. Nem minden nap, de legalább minden másnap. Egy héten 3-4-szer. Vagy biciklizem. Megkérheted a barátnődet is, hogy kísérjen el :) Én a barátommal járok, akivel 2 éve vagyunk együtt :) Pont akkor találkoztunk, mikor kezdtem kibontakozni és még időben lecsapott rám :))

Úgy jobban ráveszed magad a mozgásra, ha eljársz valakivel. Sokat dob ám a közérzeteden :)

A negatívumokat meg egyszerűen felejtsd el. Nem kellenek, csak lehúznak. Mindig lesz olyan időszakod, mikor jobb passzban leszel, de lehet, hogy nagyon rosszul fogod magad érezni. Akkor se engedj ennek. Ha kitartasz, célt érhetsz. Abszolút igaz, hiszen itt vagyok én is példának :)

Én drukkolok neked! :)

2012. okt. 3. 06:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Te lehet hogy ugy gondolod ö tökéletes és minden fiú álma, de ez hülyeség hidd el. Nincs olyan ember aki mindenkinek tetszene. Ahogy olyan ember sincs aki meg van magával elégedve 100%-osan.... Komoly önértékelési gondjaid vannak. Lehet hogy nem vagy modell alkat,de ez az emberek 90%-ára igaz. Valószínűleg torz az önképed is.
2012. okt. 3. 07:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Írhatnám, hogy hozzáállás kérdése, meg hogy ő sem tökéletes, meg hogy te is szép, meg értékes vagy... de ezek sablon szövegek (persze igazak is egyben!) Én is ugyanilyen helyzetben jártam végig a gimit. Volt egy népszerű, kitűnő, gazdag, szépséges, divatos, minden pasi álma barátnőm, akivel nagyon jól elvoltunk, egészen addig, ameddig kettesben voltunk, és nem kellett senkinek sem megfelelnünk, egyenértékű feleknek éreztük magunkat (illetve elsősorban én, hozzá képest). Aztán amikor egy nagyobb társaság vett minket körül (de akárcsak egyetlen ember), már egy kis szardarabnak, értéktelennek, csúnyának, butának, éreztem magamat a barátnőm mellett. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy Ő mennyire természetesen szép, mennyire intelligensen kommunikál a többiekkel, állandóan dicsérgették a ruháit, a háta mögött pedig mindenki arról beszélt, mennyire irigylik és lennének a helyében. Utáltam, hogy én miért nem ő vagyok! Állandóan hozzá mértem magamat, a képességeimet, a kinézetemet, még a családomat is. Ennek következményeképpen eltávolodtam a családomtól és mély depresszióba zuhantam, 12. év elejére pedig bekerültem a pszichológiára, annyira ellehetetlenedet a helyzetem. Értéktelennek láttam magamat, az életemet, és bár az öngyilkosság gondolata sohasem fordult meg a fejemben, nem szerettem élni. 2 hetes benntartózkodásom után további kezelésekre kellett járnom, ahol a pszichológusom azt javasolta: bármennyire is ragaszkodom a barátnőmhöz, próbáljak meg kilépni ebből a barátságból, és alakítsak ki egy teljesen új baráti kört, mert a barátnőm életébe való túlzó betekintés vezetett odáig, hogy depressziós lettem. Az az egy év pokol volt, főleg hogy képtelen voltam neki megmondani az igazat arról, miért voltam kórházban, vagy hogy egyáltalán mennyire elnyomottan kellett élnem mellette éveken keresztül. Ő állandóan jött utánam, kérdezgetett, hívogatott ide-oda, úgy mint azelőtt, de én megfogadva a dokim tanácsát, hárítottam ezeket. Egyszerűen csak fokozatosan leépítettem a sülve-főve együtt levést. Az érettségi után egyetemre mentünk, mindketten ugyanabba a városba, de másik suliba és karra. Ő is számos új emberrel találkozott és kötött barátságot, és én is. Sőt! Amíg őt csalódás érte a nagy pesti élettel kapcsolatosan, ahol már voltak nála szebbek és népszerűbbek, esetleg gazdagabbak is, addig én, egy teljesen új emberként tudtam új életet kezdeni. Már nem kellett senkinek az árnyékában élnem, magabiztos voltam és értékesnek tartottam magamat. A szerelem is rám talált, aki úgy szeret és fogad el, amilyen vagyok. Én magam. Ő orvos lett, én tanárnő. De nem érzem azt, hogy ezzel kevesebb lennék nála, pedig nem egy kategória a két szakma. Nagyon ritkán találkozunk, ha hazajövünk a szülővárosunkba egy évben egyszer, maximum. De jól van ez így! :) (ha gondolod, nyugodtan írj privátot!)
2012. okt. 3. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!