Miért szabad, kedvelt szóhasználat a "csontkollekció", ellenben miért tilos a dagadt/hájas?
Fú, nem tudom, de nagyon idegesítő! Én vékony vagyok, nem tudok hízni, és mindenhol ezt kell hallgatnom, hogy a vékony nők nem is szépek..de akkor könyörgöm, miért foglalkoznak mindenhol a diétáva, meg hogy hogyan fogyj 10kilót 1hét alatt?! Pl. itt is érdekes módon van külön fogyókúrás téma is..na mindegy.
Nekem mindig a kicsit testesebb csajok szokták mondani, hogy úristen, de vékony vagy! (nincsenek kint a bordáim, vagy a csontjaim sehol, csak semmi felesleg nincs rajtam) De ha én mennék oda hozzá úgy, hogy úristen, de dagadt vagy, azt meg hogyképzelem...
23N
Elég offenzívnak tartom én is. Valóban, egy női test szép, legyen az vékony vagy husis, viszont a modellalkat elleni hadjárat olyan méreteket öltött, hogy aki már vékony - és nem feltétlen csontkollekció - azt már csúfolják - leginkább a kövérek. Általában mondják, hogy nem egészséges a vékony, meg nem nőies, nem szép - ezek az érvek. De szerintem aki már szándékosan másokat b.sztat ezzel, az csak féltékeny, és nincs megelégedve magával. Én vékony lány vagyok, és ugyanúgy elítélem, ha valakit a kövérség vagy a túlzott soványság miatt csúfolnak. Szerintem egy női test addig szép, amíg a viselője jól érzi benne magát. Viszont sok nagyobb testű lánytól/nőtől a hátam mögött én is megkapom, hogy anorexiás vagyok, pedig valójában teljesen átlagos alkatom van - és tudom, hogy csak irigységből.
Azok a pasik, akik pedig nyivákolnak, hogy a csontos csak a kutyának kell, összeraknák a két kezüket, ha egyáltalán egy nő rájuk nézne - legalábbis ez az én tapasztalatom.
nekem még gimnáziumban mondta az egyik túlsúlyos osztálytársam, hogy úú neked híznod kell, túl vékony vagy! pedig nem tudok hízni én sem. ő meg fogyni nem tud. hát kellett önuralom ahhoz hogy a "te olyan vékony vagy!" észrevételére ne kontrázzak rá egy "te meg olyan kövér vagy!" megállapítással.
igazából én erről azt gondolom, hogy oké, én nem akarok bántani másokat a súlyuk miatt és tudom, hogy nagyon sokan nagyon szívesen cserélnének velem. szóval ha neki az a jó, akkor mondja csak, hogy vékony vagyok - ezzel bennem nem okoz akkora törést, mint amit én okoznék benne azzal, hogy lekövérezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!