Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért szabad, kedvelt szóhaszn...

Miért szabad, kedvelt szóhasználat a "csontkollekció", ellenben miért tilos a dagadt/hájas?

Figyelt kérdés
Miért tök jófej dolog azt mondani, hogy "A csontokkal csak a kutyák játszanak", ellenben miért kerülne akasztófára, aki azt merné mondani, hogy "A háj csak a zsíros kenyérhez kell"?
2012. szept. 2. 16:33
 1/6 mmano88 ***** válasza:
92%

Fú, nem tudom, de nagyon idegesítő! Én vékony vagyok, nem tudok hízni, és mindenhol ezt kell hallgatnom, hogy a vékony nők nem is szépek..de akkor könyörgöm, miért foglalkoznak mindenhol a diétáva, meg hogy hogyan fogyj 10kilót 1hét alatt?! Pl. itt is érdekes módon van külön fogyókúrás téma is..na mindegy.

Nekem mindig a kicsit testesebb csajok szokták mondani, hogy úristen, de vékony vagy! (nincsenek kint a bordáim, vagy a csontjaim sehol, csak semmi felesleg nincs rajtam) De ha én mennék oda hozzá úgy, hogy úristen, de dagadt vagy, azt meg hogyképzelem...

23N

2012. szept. 2. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elég offenzívnak tartom én is. Valóban, egy női test szép, legyen az vékony vagy husis, viszont a modellalkat elleni hadjárat olyan méreteket öltött, hogy aki már vékony - és nem feltétlen csontkollekció - azt már csúfolják - leginkább a kövérek. Általában mondják, hogy nem egészséges a vékony, meg nem nőies, nem szép - ezek az érvek. De szerintem aki már szándékosan másokat b.sztat ezzel, az csak féltékeny, és nincs megelégedve magával. Én vékony lány vagyok, és ugyanúgy elítélem, ha valakit a kövérség vagy a túlzott soványság miatt csúfolnak. Szerintem egy női test addig szép, amíg a viselője jól érzi benne magát. Viszont sok nagyobb testű lánytól/nőtől a hátam mögött én is megkapom, hogy anorexiás vagyok, pedig valójában teljesen átlagos alkatom van - és tudom, hogy csak irigységből.

Azok a pasik, akik pedig nyivákolnak, hogy a csontos csak a kutyának kell, összeraknák a két kezüket, ha egyáltalán egy nő rájuk nézne - legalábbis ez az én tapasztalatom.

2012. szept. 2. 16:53
 3/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Bár én egy másik típus vagyok, az, aki ha ránéz a palacsintára, már meghízik, szóval nekem rengeteget kell szenvednem az alakomért. Szóval rossz érzés, hogy valaki otthon ül és zabálja az édességet, és még neki mondják, hogy nyugodjon meg, mert a fiúk ezt szeretik, én meg ne kelljek senkinek, mert csontkollekció vagyok(=normálisan vékony). Persze..
2012. szept. 2. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

nekem még gimnáziumban mondta az egyik túlsúlyos osztálytársam, hogy úú neked híznod kell, túl vékony vagy! pedig nem tudok hízni én sem. ő meg fogyni nem tud. hát kellett önuralom ahhoz hogy a "te olyan vékony vagy!" észrevételére ne kontrázzak rá egy "te meg olyan kövér vagy!" megállapítással.

igazából én erről azt gondolom, hogy oké, én nem akarok bántani másokat a súlyuk miatt és tudom, hogy nagyon sokan nagyon szívesen cserélnének velem. szóval ha neki az a jó, akkor mondja csak, hogy vékony vagyok - ezzel bennem nem okoz akkora törést, mint amit én okoznék benne azzal, hogy lekövérezem.

2012. szept. 2. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem mindkettő egyformán sértő. Normális ember egyiket sem használja!
2012. szept. 2. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
78%
Ez azért van, mert aki vékony, az azért általában büszke az "adottságaira", míg egy kövér belenéz a tükörbe és lehányja (kivételek mindkét oldalról vannak természetesen). Nem akarom ezzel védeni a kövéreket, de pszichológiai szempontból ez ezért van így. A különbség a kettő között csupán annyi, hogy aki vékony, az vagy természetesen olyan, vagy keményen megdolgozik érte, míg a ducik semmit sem tesznek az ellen, hogy szebbek legyenek, csupán siránkoznak és mindenkit szidnak, aki egy leheletnyivel vékonyabb náluk.
2012. szept. 2. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!