Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Alfa...

Mi a véleményetek az Alfa Kapos Képző Központról?

Figyelt kérdés
Több szakmában is indít tanfolyamokat Budapesten. Engem a kézápoló és műkörömépítő tanfolyama érdekelne. Ha van köztetek olyan esetleg aki ott végzett, azok véleményét és tapasztalatait várom!
2012. júl. 31. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:

én lakberendezőn voltam - hát lehetne erősebb az oktatás színvonala.. bár így sem panaszkodhatok. mondjuk azóta amennyire én tudom egyik csoporttársamnak sem sikerült szakmán belül elhelyezkednie..

párszor beszéltünk masszőrökkel is, nem panaszkodtak olyan sokat, bár ők is mondták, hogy lehetne jobb is.

igazából én azt mondanám, hogy nézz meg másik helyeket is - bár nem tudom, lehet hogy a műkörmös szak az jobban meg van szervezve, mint ez a másik kettő.

2012. júl. 31. 17:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne. sok a panasz rájuk.
2012. júl. 31. 17:31
 3/10 anonim ***** válasza:

Én ott végeztem, de semmit nem tanítanak szinte.

A nagy gyakorlás az volt, h mindenféle körmöt (tipes porcelán, tipes zselé, épített poci, épített zselé) volt 1 alkalom, amikor csinálhattunk. Egyszer megmutatott a tanár egy körmöt, aztán meg csináld úgy ahogy tudod, max kritizálta...

Én jó kézügyességgel rendelkezem, de egy normális körmöt nem igazán tudok megcsinálni.

Fogok menni ilyen technikai továbbképzésre, hátha ragad rám vmi, mert ilyen tudással amit ott tanultunk még ingyen se szeretek körmöt csinálni.

Ja és csak a kocka körmöt oktatják, meg semmi díszítést :(

Kérdezz még nyugodtan :)

2012. júl. 31. 17:45
 4/10 anonim ***** válasza:

utolsónak.

azért oktatnak csak kocka körmöt, és semmi díszítést, mert ennyi a tananyag az okj-n. Minden iskolában. Alapképzés, ahogy a nevében is benne van.

Ja, és az alfa kapos egy nagy nulla amúgy, hogy a kérdésre is reagáljak. Ha már körmös okj, akkor csakis Darabos Évi műköröm akadémiája. Ott megtanítanak.

2012. júl. 31. 18:51
 5/10 anonim válasza:

Borzasztó az alfakapos!egy átverés!

Én ott kezdtem el de, más hol fejeztem be, így kétszer annyiba került.

Úgy hirdetik, hogy anyaggal együtt xxx .-Forint. gondoltam akkor, nem kell 50ezerért bevásárolnom mint máshol.

Első nap jöttem rá,15 társammal együtt, hogy jól átveretek. az anyag csomag amit kaptunk egy kis kis kiszerelések voltak. ami azt jelenti, hogy első gyakorlati órán el is fogyott!

az eszközök, ócska és használhatatlanok voltak. az oktató nem segített! játszotta a sztárkörmöst és a másik pedikűrős oktatóval társalgott.ami még nem is lett volna akkora baj. De az, hogy közben néha végig járt a padsorok között ránézett, hogy mit alkotunk és gúnyosan vigyorogva össze nézett a pedis oktatóval, hogy mennyire bénák vagyunk. na, az már nagyon megalázó volt! Itt veszprémben legalábbis katasztrófa volt!

A barátnőm szintén hozzájuk járt csak pápára, ott is ez a két oktató volt! ugyan ez volt a buli.

Az oktatásaikat bérelt iskolai tanteremben tartják. Soha többé nem megyek ilyen helyre!

1, hétvégén az iskolákban nincs fűtés, mert a tantermek fűtését nem lehet egyénileg szabályozni. Így 19 fokosra vannak állítva a termosztátok. szó szerint megfagytunk.

a zselékkel kínszenvedés volt dolgozni mert megvoltak dermedve.

Mivel nincs klíma gondolom nyáron meg meglehet halni a melegtől. a zselék meg folynak mint a leves, lehetetlen vele dolgozni.

Az ablakok nem voltak leárnyékolva, még borús időben is folyton arra kellett figyelni, hogy a beszűrődő UV fényre ne kössön bele a tégelybe és az ecsetbe az anyag mert, akkor az kuka.

nem voltak az asztal körül konnektorok, hosszabbítók voltak végighúzva a földön. ha valaki rosszul mozdult megrúgta egy egész sor körömlámpát vert le a földre. Mindenre figyelni kellett így csak a lényegre nem tudtunk arra, amiért fizettünk a körmös szakmára!

igen, ők biztosítottak körömlámpát de, az egy használhatatlan vacak volt. így vettünk és a sajátunkat hordtuk. nap végeztél húztuk vissza a padokat a helyükre és takarítottuk mi a termet!

Az ígért és hirdetett kb. 130 ezerforintos képzés nekem az alfakaposnál közel 300 ezer lett! úgy, hogy ott is hagytam őket és máshol fejeztem be!

Az élet fintora, hogy azoknál akiket először hívtam fel csak drágállottam a 120 ezres képzést úgyhogy plusz 50 ezer az anyagszükséglet! Szépség-kultúra szakgimnáziumnál! Náluk a 120 ezer valóban 120 ezer volt!

az 50 ezres csomagba igen is, profi tök jó eszközök voltak. 15 g-s zselék! amik jó minőségűek. az oktató mutatott vele egy technikát és már elsőre szép ívelt körmöt tudott szinte mindenki csinálni. a sablon ku..va jó volt, nagyon könnyű volt úgy beszabni, felhelyezni ahogy ő mutatta.

az oktató egy végtelenül jó indulatú és segítő kész. meg sem állt míg ott voltunk, mindig segített. Még a vizsgára is prfofin felkészített! mindig mutatott nap végén valami plusz díszítést vagy valamit ( ami OKJ-ban nem szokott bent lenni) Imádtuk! Mindig ott voltak nála a legújabb újdonságok!

és egy igazi nagy szalonban voltunk gyakorlaton, ami gyönyörű volt! antik bútorok körbe mivel hétköznap szalonként működnek. nagyon jó érzés volt ott lenni!

Meleg volt, volt rendes fűtés. nyáron van klímájuk! Az ablakok be voltak árnyékolva, de,még is világos volt.

minden asztalon volt új modern asztali világítás, minden asztalon volt új, nagyon komoly LED körömlámpa!

Volt egy hatalmas tv a falon néha azon mutatott be körömvideókat és egyéb táblázatot a rétegrendekről stb.. ha kértük pedig, hallgattatunk gyakorlat közben zenét. nagyon fain volt az egész!

Ja és a buszpályaudvar mellett volt, nem is kellett senkinek gyalogolni, sőt kocsival a bejárat előtt lehetett parkolni. szünetekben volt lehetőség kávét főzi és fogyasztani. Ha akartál ebédszünetben átmehettél egy menüs étterembe ebédelni, mert a panoráma snak étterem mellettük van. Nagyon megbántam, hogy nem hozzájuk mentem már rögtön! ez egy telejesen más világ volt! Úgy érzem még nem is fizettem eleget ahhoz képest amit kaptam! Itt megúszhattam volna az egész képzést egybe 170ezer forintból, anyaggal mindennel együtt!

De, nagyon bánom az alfakapost! dühít a mai napig, hogy hittem a hazug hirdetésüknek!

2018. jan. 4. 11:00
 6/10 bluelili9 válasza:
89%
Én nagyon szerettem őket. Segítőkészek és kedvesek voltak! Nincsenek rejtett költségek és sokkal jobban jársz velük, mit a többi céggel, barátiak az áraik. Hajrá!
2019. aug. 20. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Átverés.

Az oktató nem jár be, nem mondanak el semmit...

Csaló banda.

2019. okt. 26. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Gyogyped asszisztensit tanult náluk valaki? Félek hogy atveres....
2021. jún. 24. 13:22
 9/10 Gyakorikérdező-Anikó válasza:
Én úgy hallottam, hogy a műkörmös képzésük eléggé színvonalas. A kaposvári oktató munkásságát láttam is! Ügyes-aranyos!
2022. jún. 1. 10:32
 10/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat, nehogy ti is így járjatok, mint én.

Most végeztem el az Alfa Kaposnál a Sminkes és szempillaépítő képzés, ami kritikán aluli volt.

A képzés 390.000 Ft-ba került, amit azért nem is sokalltam, mert bele tartozott egy 150.000 Ft értékű csomag, ami elegendő a képzés elvégzéséhez. A csomag 10%-a, ami körülbelül használható volt, ugyanis kritikán aluli alapozót, szemhéjpalettát, műszempillákat kaptunk. Tehát, ezeket mind meg kellett venni pluszban, hogyha csinálni akartál valamit, ugyanis ezek használhatatlanok.

A képzésszervezők nagyon ocsmányul és flegmán bánnak az emberrel. A szakmai vizsgán is csak fikáztak minket a hátunk mögött, hogy itt egy normális smink nem készült, nagyon szarok lettek a portfóliók stb, stb... és úgy "gratuláltak" mikor átadták a bizonyítványt, hogy először egymásra néztek, majd hatalmas lélegzetvétel és khmmm-özés után mondták, hogy "gratulálunk a szakembereknek", persze ezt mind szarkasztikusan.

A gyakorlati órák sem mondhatók túl szervezettnek, össze-visszaság van, de, ha tanultunk valamit ezen a képzésen, akkor azt ott tanultuk, de így is eléggé hiányosság van még.

Összességében egyáltalán nem ajánlom az Alfa Kaposnak a Sminkes és pillaépítő képzését, hatalmas pénzlehúzás, és hatalmas szakmai hiányokkal fogunk végezni, ugyanis semmit nem ér ez a képzés. Kicsit sajnálom a több mint fél millió forintot, amit bele öltem. :/

febr. 21. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!