Parfüm helyett mit tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
Nagyon érzékeny a bőröm, ahol parfüm éri, kijönnek pirosas-barnás pattanás szerű akármik. Viszont nagyon szeretem ha van valami illat rajtam. Tudtok ajánlani valamit a parfüm helyett?2012. júl. 6. 10:06
1/8 anonim válasza:
Testpermet [link] Zuhanyzás után is nagyon jó és kellemes üde illata van!
2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom a parfümnek melyik alkotórésze irritálja a bőröm, de a testpermet más összetételű? Az nem szokott bőrirritációt okozni?
Egyébként köszönöm az ötletet.
2012. júl. 6. 10:28
3/8 A kérdező kommentje:
Ja, az izzadásgátló is ugyan ilyen patiszerűeket "csinál" a hónaljamban.
2012. júl. 6. 10:30
4/8 A kérdező kommentje:
Esetleg valamilyen testápoló aminek jó, és tartós illata van? Tudtok ilyet?
2012. júl. 6. 10:32
5/8 anonim válasza:
A testpermetnek más az összetétele, mint a parfümnek, természetesebb, a testápolók is jók, Avonnál rengeteg féle van. Vagy Maxx, Tom Tailor nagyon jó az illatuk, nekem is van többféle itthon, mert nyáron nekem is jobb, mint a parfüm!
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. júl. 6. 11:03
7/8 anonim válasza:
Érdemes lenne elmenned bőrgyógyászhoz, hogy egy allergiateszt során kiderítse mire is vagy érzékeny. A parfümök közül a jobb minőségűeket esetleg érdemes lenne kipróbálni (termékminta), mert ezek esetében jobban odafigyelnek az összetevőkre. Ügyelj arra is, hogy a kozmetikum és illatszerek kiválasztása során kerüld az alkoholtartalmúakat (ez is okozhatja az irritációt). Én ilyen melegben alapvetően nap közben nem használok parfümöt, hanem illóolajokat váltom ki. Az ibolya, rózsa és levendula nagyon jó illatú- egy beolajozott vattával átkenem a fül mögötti részt, a csuklóm, a térdhajlatom -ez helyettesíti a parfümöt. Az előző hozzászóláshoz kapcsolódva- ha nem bízol a kozmetikai cégek által gyártott termékekben, akkor egy kevés víz, egy spiccelős flakon és illóolaj segítségével otthon is készíthetsz testpermetet. Extra tipp: a hűtőben tárolva még kellemesen is hűt a permet.
8/8 A kérdező kommentje:
Hisztamin túlérzékenységem van. Ennél olvastam olyat, hogy nagyon érzékeny a bőr. Az alkoholtartalmú illatszerekkel minden bizonnyal rá is hibáztál, nem tudom miért nem gondoltam magamtól erre, ugyanis az alkoholnak is magas a hisztamin tartalma, vagy hisztamint szabadít fel, már nem tudom, de az eredmény ugyan az. Csak én úgy gondoltam idáig, meg még most is valamennyire, hogy ennél a túlérzékenységnél csak a bevitt hisztamin vált ki túlérzékenységi reakciót....de akkor lehet, hogy ez nem így van.
Köszönöm neked is a tanácsodat.
2012. júl. 6. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!