Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ez abnormális? Meddig fogja...

Ez abnormális? Meddig fogja még az életemet keseríteni?

Figyelt kérdés

"A különböző becslések szerint a magyar lakosság közel 3 százaléka szenved kóros izzadástól. A túlzott verítékezés hátterében sok minden állhat: szervi betegségek, pszichés okok, de megjelenhet gyógyszert kísérő jelenségként is. A probléma kellemetlen, olyannyira, hogy akár teljesen ellehetetlenítheti a beteg társas kapcsolatait, hiszen az izzadságszagtól a legtöbben undorodunk, és az igénytelenséggel kapcsoljuk össze. A homlokon megjelenő gyöngyök és a pólókon látható foltok senkiben nem ébresztenek vonzalmat, különösen akkor nem, ha még a jellegzetes, szúrós szag is társul mellé."

/Írja a net./

Elég kellemetlen erről beszélnem, de kénytelen vagyok. Itt úgy is anonim maradok.

Tehát arról lenne szó, hogy iszonyatosan izzadok. :-( 14 éveseknél az izzadás állítólag egy teljesen normális dolog, de az ahogyan én... az már túl megy a határon. Mindegy hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél van, magyarul a hőmérséklet csak minimálisan befolyásolja az izzadásom mértékét. Annyi, hogy nyáron azért jobban ömlik belőlem a víz. Inkább a körülmények számítanak, és hogy mennyire érzem magam jól, vagy nyugodtan. Pl. hihetetlenül verejtékezem: fellépéskor, társaságban (kivétel család), sport közben (tudom, hogy ha mozgunk akkor ez természetes, de az én esetemben ezt triplájára kell venni), iskolában, és egyéb alkalmakkor. Példának okáért vegyük a tegnapot, amikor is találkoztam két emberrel. Nem rég ismertem meg őket, nem olyan szoros a kapcsolatunk. Na az ő társaságukban például baromi kellemetlenül érzem magam, ami kizárólagosan az izzadásnak köszönhető! Ha ez nem lenne, sokkal boldogabb lehetnék. Egyedül azért nem borultam ki, mert azt a fölsőmet vettem fel, ami nem lesz foltos, nem ázik át. (Az anyagának köszönhetően gondolom.) Ja, azt se felejtsük ki: a hónalj környéki verejtékmirigyeim keserítik meg az életemet leginkább, de a hátam is képes csuromvizessé tenni a pólómat. Így nem lehet, pontosabban nem jó emberekkel találkozni, párkapcsolatba belemenni, szerepelni (pedig ez nekem fontos lenne, hiszen zenélek), meg egyáltalán semmi programot csinálni. Ha egyszerű körülmények között ennyire izzadok, akkor hogy menjek el például biciklizni, sportolni a barátaimmal? Nehéz olyan ruhákat találni, amik elfedik ezt a mizériát. Mindössze 2-vel rendelkezem, és már mindkettőt "elhasználtam" az új barátaimmal való találkozókra. Úgy értem, nem lehetek mindig ugyanabban, ebben a kib@aszott külsőség- és öltözködés centrikus világban... Mit kezdjek magammal 14 évesen? :-( Nincs erre valami orvosság, ami használ is és a szüleim könnyedén tudnák finanszírozni? Ki fogom ezt nőni, vagy marad a hiperhidrózisos élet?

14/L

2009. júl. 9. 13:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
az alapján, amiket írtál mindenképp pszichés oka van..emiatt nyugodtan fordulhatsz pszichologushoz..mai világba 1általán nem gáz..ő orvos és bizalmasan fogja kezelni az ügyet...
2009. júl. 12. 02:53
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen, édesanyám tud erről a kellemetlenségről, de azt mondja elmúlik majd. Az ecsetelőt mindenképpen ki fogom próbálni, és ha majd az sem segít, akkor irány a doki.

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 12. 13:39
 13/15 grubesa válasza:
Biztos kellemetlen, de azt se feledd hogy ilyenkor sok méreganyag is távozik..
2010. márc. 26. 05:29
 14/15 anonim válasza:

Szia!

Nekem 16 évesen kezdődött az egész..u.abban szenvedek,mint te.Az anti sudorica lehet,hogy jó,de tele van alumíniummal,ami ugye mellrákot is okozhat,szóval ... :S Sztem ez az egész lelki bajok miatt alakulhatott ki nálunk.Írj privátban és leírhatom az eddigi tapasztalataimat,ha gondolod!

2010. júl. 22. 17:04
 15/15 anonim ***** válasza:
én is nagyon izzadok... de nekem ez hihetetlenül bevált: vichy 48 órás zöld kupakos deo, igaz h 3 ezer vmennyi, de kb 7 nap után teljesen megszűnt és fél évig nem is jelentkezett újra :) szal elég akkor venni ha érzed h megint kell
2010. okt. 21. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!