Tetoválás ötletek? (lent)
Nekem Magyar népmesék tetoválásom van, több okból kifolyólag. Ugyan az egész oldalamon, de nőies, magyaros, és piciben is jól mutathat. Az enyém az eredeti piros színű ellenére fekete, de így is nagyon szép. :) Emellett tetszenek a magyaros hímzések különböző tájegységeinek mintájára készített motívumok is, és talán egy szép életfát is el tudnék képzelni, ami amellett hogy magyaros, különböző szimbólumokkal rendelkezhet, ami akár bizonyos értelemben az életedet is tükrözheti.
Ha valami eszedbe jut, bátran szólj, a családomban van a magyar és a tetoválás témához is hozzáértő. :)
Mit szólnál valamilyen növénymotívumhoz? A népművészetben, vagy a régi magyar ruhákon/tarsolyokon nagyon szép minták vannak - ilyenekre gondolok:
Ezek szerintem elég magyaros minták, és egy színben is jól mutatnak. A turulmadárnak szerintem már van egy kis politikai töltete, de ez az én véleményem.
És gratulálok, nagyon szépen fogalmazol magyarul, nem lehetett egyszerű megtanulni.
Az utolsó két link véletlenül egyforma lett.... :D
[link] Ilyesmi a népmesés.
A jó fogalmazás szerintem azért van, mert rengeteget olvasok magyarul is. :)
Köszi a mintákat, de azthiszem én inkább valami mást szeretnék. A turulmadárt a legenda miatt gondoltam. ( [link] De pl egy kis kokárdát is el tudnék képzelni. Az egyik képen volt is azthiszem...
Hát az semmiképp sem kokárda... Itthon a gyász jeléül tűzzük a ruhánkra. A történelemben is előfordul egy-két helyen, szintén gyász célzattal.
A magyar kokárda ilyen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!