Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Tetoválás ötletek? (lent)

Tetoválás ötletek? (lent)

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Nem Magyarországban élek, de valami különös módon nagyon kötődöm hozzá. Megtanultam magyarul is(álítólag jól beszélek, erre büszke vagyok:D), vannak magyar könyveim, és a magyar történelem egyszerűen csodás. A kedvenc együttesem a Kárpátia. Felnőtt koromban majd el szeretnék látogatni hozzátok, és ha lehet ott is élni. Addig meg valami olyan tetoválást szeretnék, ami kötődik oda. Turulmadár esetleg, vagy valami hasonló. Fekete-fehért. Ötlet? Ja, és kis tetoválást szeretnék, nem nagyot. :)
2012. máj. 15. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem Magyar népmesék tetoválásom van, több okból kifolyólag. Ugyan az egész oldalamon, de nőies, magyaros, és piciben is jól mutathat. Az enyém az eredeti piros színű ellenére fekete, de így is nagyon szép. :) Emellett tetszenek a magyaros hímzések különböző tájegységeinek mintájára készített motívumok is, és talán egy szép életfát is el tudnék képzelni, ami amellett hogy magyaros, különböző szimbólumokkal rendelkezhet, ami akár bizonyos értelemben az életedet is tükrözheti.

Ha valami eszedbe jut, bátran szólj, a családomban van a magyar és a tetoválás témához is hozzáértő. :)

2012. máj. 15. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Mit szólnál valamilyen növénymotívumhoz? A népművészetben, vagy a régi magyar ruhákon/tarsolyokon nagyon szép minták vannak - ilyenekre gondolok:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek szerintem elég magyaros minták, és egy színben is jól mutatnak. A turulmadárnak szerintem már van egy kis politikai töltete, de ez az én véleményem.

És gratulálok, nagyon szépen fogalmazol magyarul, nem lehetett egyszerű megtanulni.

2012. máj. 15. 12:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, konkrét példák népművészeti motívumokra:

[link]

[link]

[link]

[link] (kéz és láb is magyaros minta)

[link] (az enyém ehhez hasonló)

2012. máj. 15. 12:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó két link véletlenül egyforma lett.... :D

[link] Ilyesmi a népmesés.

2012. máj. 15. 12:52
 5/9 A kérdező kommentje:

A jó fogalmazás szerintem azért van, mert rengeteget olvasok magyarul is. :)

Köszi a mintákat, de azthiszem én inkább valami mást szeretnék. A turulmadárt a legenda miatt gondoltam. ( [link] De pl egy kis kokárdát is el tudnék képzelni. Az egyik képen volt is azthiszem...

2012. máj. 15. 13:17
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az :)

2012. máj. 15. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát az semmiképp sem kokárda... Itthon a gyász jeléül tűzzük a ruhánkra. A történelemben is előfordul egy-két helyen, szintén gyász célzattal.

A magyar kokárda ilyen:

[link]

2012. máj. 15. 23:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Óh, elnézést. Ezek szerint rosszul tudtam. x)
2012. máj. 16. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:
esete egy NAGY MAGYARORSZÁG térképet
2012. máj. 17. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!