Kontaktlencse csak buliba?
Szemüveges vagyok, a szemem elég rossz (mind a kettő -4,5-ös), de nem szeretek buliba szemüveget hordani, smink, pasizás, ismerkedés szempontjából. Megérné külön bulikra kontaktlencsét hordanom? Úgy értem, hogy megvizsgáltatni a szemem, lencsét rendelni (olyanra gondoltam, amit naponta cserélni kell és a dobozban egy hónapra van 30-31 pár)és csak buliba hordani, gondolom a szoktatást akkor is kéne csinálnom, de ha csak havonta 4-5-ször használnék egy pár lencsét, gondolom elég sokáig elég lenne egy kiszerelés és meg is érné, nem? A sminkelés is egyszerűbb lenne és szerintem kényelmesebben és jobban érezném magamat. Melyik kiszerelés érné meg jobban, pl. létezik olyan, amit hetente, havonta, naponta kell cserélni, az talán jobban megéri? Bár egy buli alatt elég sok szennyeződés kerül a szembe (smink, füst, meg amúgy is por, stb), tehát a naponta cserélős lenne a legalkalmasabb?
Vélemények ellene-mellette? Szerintetek mit csináljak?
Amúgy kb. mennyiért vizsgálnak meg, és mennyibe kerül a havi kiszereléses doboz?
Köszi a válaszokat!(:
Nem tudom mit paráznak ennyien a lencsétől. Én áldom a napot, amikor lecseréltem a szemüveget. Már 6 éve kontaktlencsét hordok; olyat, amit egy hónapban egyszer kell betenni, aztán hónap végén kivenni, szóval benne lehet aludni (kiterjesztett viselésű), így olyan, mintha nem is lenne rossz a szemem. Azért, ha úgy érzem, hogy kicsit szúr vagy koszosabb, akkor persze ki szoktam venni egy éjszakára, a folyadék letisztítja, és már mehet is vissza a szemembe. Ráadásul nem is drágább, mint a szemüveg, én pl. netről rendelem (kb. 15000/félév). Sokkal jobb, mint a szemüveg: nem törik össze, nem lesz párás/vizes, nem látszik stb...
Amúgy olyan is van, amit naponta kell kivenni, ebből van napi viseletű (ki kell dobni a nap végén) és van havi viseletű (este belerakod a lötyibe, és egy hónapig használhatod).
Konzultálj a szemészeddel, hogy neked melyik lenne a legjobb, de max. az első adagot rendeld tőlük, mert nagyon sok plusz pénzt rak rá az optika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!