A modellkedéshez azt mondják, hogy különleges arc kell. De mi számít különlegesnek egy arcon?
Ők ha jól tudom fotómodellek főként.
Szép vágású szív alakú arc, dús ajkak, pici orr, nagy szemek.
Úgy vettem észre a fotómodelleknek picit babás arcuk van - mondjuk a 3. lánynak annyira nem de őt nem is ismerem.
Talán azért favorizálják ezt a formát mert ez pozitív érzelmeket vált ki az emberekből. Pl. nekem is babás fejem van, és ha még sminkkel meg hajjal is rájátszok, úgy húzom ki a szemem hogy nagyobbnak tűnjön, pici pirosító, loknis haj, akár hajpánt az emberek kedvesebbek, törődőbbek velem. Azt hiszem ez a genetika. "vigyázni kell rá"
Viszont a smink meg a kifutómodelleknél olyan mintha épphogy a markánsabb arcok lennének uralkodóbbak...
Erős állcsont, szögletes arc, komor szemek és szemöldök.
Talán mert ott a hangsúlynak a ruhán/sminken kell lennie.
A fotómodellek meg cakkumpakk a márkát képviselik, nézd meg pl. a Victoria's Secret lányokat, mind olyan kis aranyosfejűek.
De ez csak az én meglátásom...
A modellkedéshez karakteres arc kell.
A reklámmodelleknek széparcúaknak kell lenniük (nem kizárt a karakteres arc sem), de a runway-modelleknek (kifutómodellek) karakteres arcúaknak kell lenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!