Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, h a...

Mi a véleményetek arról, h a rózsafüzér elvesztette jelentőségét, és csak divatként használják?

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Száááááááááááánalmas..pláne h egy vallási tárgyat divattá tettek és már csak az ilyen cicafiúk hordják..pont most láttam egy képet fészen,amin ilyen srác volt..neki még pluszba strasszköves fülbevaló is..egy pasin..csajon mindkettő elmegy,bár a füzér nem oda való..de pasin naggyon idiótán áll..
2012. febr. 27. 22:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmi. Jól megvagyok rózsafüzér nélkül is.
2012. febr. 27. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Előző válasz +1
2012. febr. 27. 23:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég borzasztó. Én alapból azt sem értem, miért kell divatból keresztet hordani olyasvalakinek, aki nem vallásos. Rózsafüzért meg plána. Szerintem azt sem tudják, mi az, csak annyi számít nekik, hogy jól nézzenek ki.
2012. febr. 28. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok hívő, de ez még engem is megbotránkoztat..
2012. febr. 28. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem érdekel. Nem vagyok hívő. Ha valami szép, akkor miért ne lehetne hordani?
2012. febr. 28. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó válaszoló! Ennyi erővel én meg felveszem majd a horogkeresztet, mert szerintem szép. Miért ne hordhatnám? Hát azért, mert nem vagyok náci. Sőt, még buddhista sem, de úgysem az ősi jelkép jut az emberek eszébe.
2012. febr. 28. 19:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Enge az sem zavarna, ha valaki horogkeresztekkel a nyakában flangálna, pedig egyáltalán nem vagyook sem náci, sem rasszista.
2012. febr. 29. 17:57
 9/10 A kérdező kommentje:
szerintem rózsafüzért divatból hordani olyan mint urnával focizni
2012. márc. 3. 11:20
 10/10 Erka néni válasza:

Szerintem a hitüket, illetve vallásukat gyakorló hívő (elsősorban katolikus) emberek között a rózsafüzér kegytárgyként és imaformaként sem veszítette el a jelentőségét. Közöttük sokan vannak, akik rendeltetésének megfelelően használják, és akadnak olyanok is, akik tudják, hogy mi ez és mire való, de még nem kezdtek el olyan mélységig érdeklődni iránta, hogy használják is.

Az már más dolog, hogy sokan nem ismerik föl a jelentőségét, mely gyakran az információ hiányára, a tudatlanságra, a megszentelt dolgok iránti tiszteletlenségre, vagy más egyébre vezethető vissza. De ez nem a rózsafüzér jelentőségének csökkenését jelzi, hanem emberi hiányosságokat mutat.

Ahogy tapasztalom, nem hívők közt igen sokan vannak, és saját magukat hívőnek mondó, de gyakorlatban mást élő emberek között is vannak olyanok, akik azt se tudják, hogy valójában mi is ez és mire való, ezért ékszernek tekintik.

Gyanítom, hogy ha a lehető legtöbben hajlandók lennének megadni az illő tiszteletet a megszentelt dolgoknak, az sokat segíthetne a helyzeten.

2012. okt. 25. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!