Van azzal kapcsolatban tudományos kimutatás, hogy aki szebb az átlagosan tovább él? Ha igen, akkor hol?
Ilyen nincs, szerintem senkinek sem jutott eszébe ilyen , mert a stressz és az élethossz között biztosan van, de a szépség és a stressz között nincs összefüggés.
Én ismerek olyan embert(fiút és lányt is) aki az egyetem mellett rengeteget, (sőt még többet) stresszel, és nagyon szépek, de attól még stresszelnek.
És a szép is relatív.
Te mit értesz szép alatt? lehet, hogy nem mindenki szerint szép a 170cm/45kg...valakinek a vörös a szép, valalkinek a barna, vagy a szőke, a magas, az alacsony...
(majdnem)minden ember szép valakinek.
Molnár Csilla csak egy példa a szépek közül, de rajta kívül még rengetegen voltak öngyilkosak.
Lehetnek gondjaik a szépeknek is, de könnyebb életük van, mint a kevésbé szépeknek.
Relative a szépség. Ez nagyrészt hülyeség. Aki igazán szép az mindenki szerint az, csak valakinek nagyon, valakinek kicsit tetszik.
És mi az igazán szép? a kisminkelt sztárok retusált fotói biztos azok...
De a való életben, a hétköznapokban ilyen nincs.
összefüggés
Volt már hogy mondtam egy lányra, hogy milyen szép, a barátom azt mondta, neki nem tetszik, de volt hogy ő jegyezte meg valami kapcsán egy lányra, hogy nagyon szép, vagyis a szépség a szemlélőtől is nagyon függ, nem csak az épp szemlélt emberkétől!
vááh, az összefüggés szó nem tudom hogy került oda XD
biztos nem váltottam időben ablakot...
"Sőt a szebb embereknek mindig több az ellenségük is, ami szintén sok stresszhez vezethet."
Na ebben van igazság.
A szépség sérülékeny, szubjektív és mulandó. (nem vagyok csúnya) Ezen jellemzőit figyelembe véve, stresszesebb állapot, mert az ember szívesen "azonosul" a szépségével, (én szép vagyok, én szebb vagyok, stb), de ugyanakkor retteg a szépség elmúlásától, mert miután azonosult avval, ha változik a szépsége, azt hiszi, hogy azok a privilégiumok odalesznek. Ezért hasznos lehet a szép emberek számára, ha kifejlesztenek magukban további értékeket.
A szépség önmagában nem érték, hanem adomány, amiért semmit sem tettünk, szóval legyünk hálásak érte.
Másfelől, mivel az arc a lélek tükre, a valódi tartalmas szépség, valóban belülről fakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!