Hogy zajlik egy fogfehérítés? (fogorvosnál, nem otthoni fogfehérítésre gondolok) Mennyibe kerül körülbelül? És ami már tömve van fog, azt is kifehéríti?
Én 1-2 hónapja voltam.
Beülsz a székbe.
A doki leszedi a fogköved.
Hoz egy ilyen színskálát, amin tulajdonképpen igazi fogak vannak (gondolom valami embereké, hanem protézisek.. mű fogak) elég élethűek, és különböző színűek.
Ezen a skálán megkeresi a tiedét, van nevük is: A1, A2... C1..
Kapsz egy szájkifeszítőt és nyálelszívót.
Ezek után egy ilyen injekciós tűvel vékonyan valami kék színű folyadékot ken az ínyedre, de nem érinti a fogaidat. Megvárja, hogy az rászáradjon (2-3 perc).
Majd egy másik tűvel a fogaidra ken egy átlátszó színű "fehérítő gélt".
Majd eléd tolja a LED lámpát. 3-szor 8 percig világítja a fogaidat. Mikor vége, kiveszi az leszívott, a kifeszítőt, leszedi a gélt és az ínyvédőt.
Ismét jön a színskála és megnézitek mennyit fehéredett a fogad. Nem 3 árnyalatot, de azóta vissza is sárgult.
100ezer forintot fizetem, és nagyon nem érte meg. Az a 24 perc nagyon kényelmetlen, az eredmény pedig nem feltűnő.
Rákérdeztem a dokinál, aki csinálta nekem. Ő azt mondta, hogy az a hófehér fog, ami a tv-ben látható műsorvezetőknél (pl.: Lilu) nem a saját foguk, hanem egy a saját fogsorukra ráhúzott hajszálvékony lemezréteg. Olyan mint egy protézis, lepattintható. Úgy működik, mint az éjszakai fogszabályzó: lehet benne beszélni, inni, enni már kevésbé, és van használat előtti betanulás mint a kontaktlencsénél.
Van egy fehérítési eljárás, ami viszont állítólag hatásosabb: Zoom2.
Magyarországon nem nagyon csinálják, ha igen kb. 2-3 száz ezer /fogsor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!