Ez nagy kalória egy napra ahoz, hogy hízzak, vagy izmosodjak?
Figyelt kérdés
Egy tál sárgaborsó főzelék, egy nagy főttvirsli mustárral és egy szelet kenyérrel. egy két nyalóka, egy szelet csoki, egy banán, 4-5 pogácsa, plusz bodzaszörp, ásványvíz.2009. máj. 22. 12:39
1/3 A kérdező kommentje:
de jó hogy ennyi válasz érkezett :)
2009. máj. 23. 22:08
2/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hány éves vagy, milyen magas, hány kiló, milyen nemű és milyen testmozgást végzel naponta.. Ezektől mind függ, hogy hogyan reagál a szervezet a bevitt kalória mennyiségre. Egy kb. 170 cm-es, 25 éves, átlagos mozgást végző (nem ülő munka, napi kb. fél óra séta/kocogás) nőnek nagyjából 2000 kcal bevitelre van szüksége naponta a súly tartáshoz (tehát se fogyni, se hízni nem fog). Minimálisan két liter (nem cukros) folyadék bevitelre. Ebből sem mindegy, hogy hogyan oszlik meg a fehérje, zsír, szénhidrát arány. A fentiek leginkább cukrot tartalmaznak, valamint szénhidrátot. Ezek mellett izmosodni nem fogsz. A fehérje bevitel a legfontosabb (és összetett szénhidrátok és stb.), melyet a testmozgáshoz kell igazítani, mind mennyiségben, mind időben. Nagyon sok ilyen honlap van, ahol utána tudsz nézni, hogy alapvetően ez hogy is néz ki. De mielőtt hozzá látsz egy alapos életmód váltáshoz, mindenképp kérd ki hozzá értő véleményét!
3/3 A kérdező kommentje:
Huszon éves vagyok, lány, 165 centi kb és 55 kiló, de erős a csontozatom, combba és csípőbe erősebb vagyok, olyan körte alkat. nem sportolok, csak oskat gyaloglok, meg súlyzózóm. Néha előfordul egy kis fekvőtámasz, felülés. főzelékeket eszem általában, kenyeret, tojást, gyümölcsöket is, rizst gyakrabban mint burgonyát, kevés húst, inkább csak rántottat szeretem, chipsek, édességek, pizza, inkább sült tészta vagy sütemény mnit kifőtt tészta. Nem akarok fogyni, kicsit hízni szeretnék, néhol meg erősíteni az izmaimat :)
nem cigizem, nem iszom, nem vagyok beteg, gyógyszert sem szedek.
2009. máj. 26. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!