Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » 170 cm mellé lányoknál mennyi...

170 cm mellé lányoknál mennyi az ideális testsúly?

Figyelt kérdés
2011. okt. 18. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Annyi az ideális amennyivel jól érzed magad!
2011. okt. 18. 18:07
 12/17 LadyLee ***** válasza:

Kedves Vitatkozó!

Valóban sok minden kimutatására nem alkalmas a BMI, ezért is mondtam, hogy NEKED lehet, hogy normális a 18-as BMI is, mert az átlagosnál véznább alkatú vagy. De a BMI akkor is az egyetlen, többé-kevésbé objektív módja annak, hogy cm mellé rendelve normálisnak mondható testsúlyokat mondjuk teljesen látatlanban és átlaános iránymutatásként. Senki nem állította, hogy ez szentírás és minden egyedi esetre jó. De asszem jobb, mint az, ha te a saját vézne kis felépítéseből kiindulva osztogatsz tanácsokat.

Arról nem is beszélve, hogy a BMI rendszert ért kritikák jelentős része pont arról szól, hogy bizonyos genetikai sajátosságok, alkat mellett, illetve nagy izom-aránynál (pl. sportolók) egy, 25 feletti BMI is teljesen normális és egészséges lehet. Tehát nehogy 65, de akár pl. 70 kilóval is lehet ideális az alkatához képest egy 170 kg-s csaj - ha különösen erős izomzatú, sportos, stb. Valóban van egy olyan szűk határmezsgye is, ahol a nagy arányú testzsír százalék mellett a BMI szerinti "normális" testsúly sem egészséges.

De ezen az oladlon nem egyedi esetekre szabott "megoldásokat" kell megadni, csak általános irányvonalatat - mást nem is lehet. És a legtöbb (azaz átlagos testalkatú) 170 cm-s lány nyugodtan lehet pl. 65 kg - az teljesen normális, mi több, egészségügyi szempontból az esetek 90%-ban ideális (azaz feltéve, hogy nem tartozik az illető abba a csoportba, akiknek magas a testzsírszázalékuk).

2011. okt. 18. 18:59
 13/17 anonim ***** válasza:
hát én 167 cm-er és 54 kg vagyok :$
2012. aug. 19. 13:57
 14/17 anonim válasza:

Sziasztok!

Èn pont 170 cm vagyok ès 55-60 kg.

Jól èrzem magam a bõrõmben ès orvos szerint a testsúlyom teljesen ideàlis.

Szerintem az átlag testalkatûaknál is ez a normális.

2013. dec. 27. 02:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát..mindenkinek más.nekem pl:169-170 cm és 57 kg.én vékony vagyok,de szerintem ilyen magassághoz 55-65-ig minden vékony.
2014. jan. 8. 19:16
 16/17 Garrison 2001 válasza:
Szia. :) Szerintem kb. 55-60 kg, mert sztem a lányoknál az ideális testsúly kb a magasság-110, tehát pl. 160cm-110=50kg.
2015. máj. 24. 20:24
 17/17 anonim válasza:
Ez azért érdekes, mert én 170/66 vagyok, és S-es, 36-os ruhákat hordok. Elképzelni sem tudom egy 55 kg-s lány/nő mit és honnan aggat magára...
dec. 12. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!