Miért mentek ki a gyönyörű barokk ruhák a divatból? Fiúk nektek tetszenek ezek a ruhák?
Nem értem hogy válthatták fel ezek a sokszor már ízléstelenségbe torkolló mai ruházatok a régi kor gyönyörű darabjait... Nemrég volt Barokk felvonulás Győrben és annyira szépek voltak azok a cuccok. És a fiúkon is sokkal férfiasabban fest a szép mente, a kalap mint a csőnadrág meg hasonlók...
Nektek mi a véleményetek? Miért változott meg az emberek ízlése ennyire?
Viseltél már olyat? Valószínűleg elég kényelmetlen viselet lehet .. valószínűleg ezért.
Javítsatok ki, ha tévednék :P
Az emberek ízlése folyamatosan változik, egyénenként és csoportként is. Valahogy a barokkig is el kellett jutni.
Na meg a barokk eléggé túlcicomázott dolog, elég macerás viselet és drága mulatság. Ha annyi ruhában elkap az eső, úgy megszívja magát, hogy haza se tudsz menni...
Nagyon egyszerű! A barokk az ellenreformáció divatja volt. De a 17 században kibontakozott a felvilágosodás, az ész hatalma és így tudatosan vagy tudat alatt szabadulni akartak az egyháztól és minden sallangjától! Ezért.
Másrészről a barokkban csak egy szűk réteg engedhette meg magának amazon ruhákat, nem a nép, nem a szegény paraszt, és nem a városi plebsz.
17/F
szerintem praktikusság miatt. gondolj csak bele mire felöltözik valaki egy olyan ruhába:O nagyon elegáns meg ízléses is ,de praktikusabb reggel férfiként
20 percel tovább aludni zuhanyozni felkapni 1 boxert fogatmosni aztán 1farmer 1 ing zokni cipő irány a munka/suli
lányoknál meg mire felvennék azt a ruhát.....Soha nem érnénk oda a moziba=)
Nekem meg inkább a Romantika divatja jön be! Vagy még az Ógörög! Milyen jó lenne tógában!
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!