Lányok, nők! Hogyan szoktátok meg a hosszú körmöket?
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan szokta meg a hosszú körmöket, úgy értem, hogy mindig is úgy "hordta" őket, vagy egyszer csak úgy megnövesztette és megtetszett neki, illetve az ilyen mindennapos dolgokat hogyan oldjátok meg vele pl. a mosogatást, gépezésnél nem-e zavar, nem kapsz-e bele a dolgokba,főzést,ha szemedbe kerül valami,a varrást stb...20 éves vagyok és gondolkodtam a műkörmön, de előtte kicsit megnövesztettem a körmöm(kb másfél centis...) és má így sem tudok alapvető dolgokat megcsinálni, mert iszonyatosan zavar.
Légyszi kort is írjatok!
Nekem kicsi a körmöm, ha rövid, szóval már kb 3 éve mindig van valamennyi hossza, mondjuk tök hamar meg lehet szokni, mosogatni is lehet vele.
16/L
kiskoromtól kezdve az anyukám lenyírta őket tövig. volt, hogy sírtam, mert fájt. a mamámnak és a nagynénimnek mindig is hosszú körmei voltak és megtetszett. nem engedtem lenyírni a körmeimet. ahogy nőttek, semmi változást nem vettem észre. nem egyik napról a másikra nőttek meg, így fokozatosan hozzászoktam, hogy hosszúk.
a mai napig hosszúk, bár nem viszem túlzásba. a mindennapi dolgokat így oldom meg:
mosogatás - kesztyűben mosogatok, de ha kell, akkor nélküle. egyáltalán nem zavarnak, sőt sokszor jól is jön (egy kis kosz lekaparásához)
gépezés - semmi gond. a laptopnál van annyi különbség, hogy ott a gombok közé csúsztatom a körmeimet. tudom, furán hangzik XD tehát nem a gombokról lógnak le a körmeim, hanem belelógnak a gombok közé. máshogy képtelenség írni :D
"dolgokbakapás" - előfordul nagy ritkán...
főzés - semmi gond
szembe kerül valami - még jól is jön, hiszem a vékony körmeimmel ki tudom szedni, nem kell az egész ujjamat belenyomni. alig érzem, hogy a szemembe nyúkálok.
varrás - semmi gond.
sajnos van egy óriási hátránya: ha csúnyán letörik. rengetegszer előfordult, hogy a fehér rész alatt repedt meg és muszáj volt szó szerint letépnek a lógó részt (ez csak egyszer fordult elő). nem volt valami kellemes, de ki lehetett bírni. néha letörik, de nem hisztizek, mint a filmekben :D úgy vagyok vele, hogy majd visszanől :)
20/l
Nekem mindig is hosszú volt a körmöm, soha nem akadályozott semmiben(a fehér része 1-max. 1,5 cm-es). Egyszer csináltattam műkörmöt, ami akkora volt, mint az igazi, na azzal minden betűt félregépeltem és semmit nem tudtam gond nélkül csinálni.
A házimunka, szem vakarás, tű megfogása sokkal jobban megy, mint picike körömmel. Nem karmolok, nem kapok bele semmibe, csak ha egy picit be van repedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!