Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Lányok, nők! Hogyan szoktátok...

Lányok, nők! Hogyan szoktátok meg a hosszú körmöket?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan szokta meg a hosszú körmöket, úgy értem, hogy mindig is úgy "hordta" őket, vagy egyszer csak úgy megnövesztette és megtetszett neki, illetve az ilyen mindennapos dolgokat hogyan oldjátok meg vele pl. a mosogatást, gépezésnél nem-e zavar, nem kapsz-e bele a dolgokba,főzést,ha szemedbe kerül valami,a varrást stb...20 éves vagyok és gondolkodtam a műkörmön, de előtte kicsit megnövesztettem a körmöm(kb másfél centis...) és má így sem tudok alapvető dolgokat megcsinálni, mert iszonyatosan zavar.

Légyszi kort is írjatok!

2011. aug. 28. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Általában mindig hosszabbak a körmeim, de csak annyira, hogy kicsit túlérjenek az ujjam hegyétől, mert nagyon formátlanok és csak így néznek ki elfogadhatóan. Ez semmiben nem zavar, mert nem egyik napról a másikra nő meg, így hozzászokok. Amikor műkörmöt csináltattam, akkor aznap nagyon kényelmetlen volt, állandóan éreztem, hogy van valami az ujjamon. :D De másnapra már teljesen megszoktam. A mosogatás még jobb is volt műkörömmel, mert nem puhult meg a saját körmöm. Amiben viszont nagyon akadályoz, az az apróbb dolgok megfogása, pl tűé vagy az aprópénzt felvenni, ez csak úgy megy, ha belesöpröm a tenyerembe. Ha meg a szemet kellett megvakarni, azt óvatosan az ujjbegyemmel. :D
2011. aug. 28. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
ja és 20 éves vagyok
2011. aug. 28. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem kicsi a körmöm, ha rövid, szóval már kb 3 éve mindig van valamennyi hossza, mondjuk tök hamar meg lehet szokni, mosogatni is lehet vele.

16/L

2011. aug. 28. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:

kiskoromtól kezdve az anyukám lenyírta őket tövig. volt, hogy sírtam, mert fájt. a mamámnak és a nagynénimnek mindig is hosszú körmei voltak és megtetszett. nem engedtem lenyírni a körmeimet. ahogy nőttek, semmi változást nem vettem észre. nem egyik napról a másikra nőttek meg, így fokozatosan hozzászoktam, hogy hosszúk.

a mai napig hosszúk, bár nem viszem túlzásba. a mindennapi dolgokat így oldom meg:

mosogatás - kesztyűben mosogatok, de ha kell, akkor nélküle. egyáltalán nem zavarnak, sőt sokszor jól is jön (egy kis kosz lekaparásához)

gépezés - semmi gond. a laptopnál van annyi különbség, hogy ott a gombok közé csúsztatom a körmeimet. tudom, furán hangzik XD tehát nem a gombokról lógnak le a körmeim, hanem belelógnak a gombok közé. máshogy képtelenség írni :D

"dolgokbakapás" - előfordul nagy ritkán...

főzés - semmi gond

szembe kerül valami - még jól is jön, hiszem a vékony körmeimmel ki tudom szedni, nem kell az egész ujjamat belenyomni. alig érzem, hogy a szemembe nyúkálok.

varrás - semmi gond.

sajnos van egy óriási hátránya: ha csúnyán letörik. rengetegszer előfordult, hogy a fehér rész alatt repedt meg és muszáj volt szó szerint letépnek a lógó részt (ez csak egyszer fordult elő). nem volt valami kellemes, de ki lehetett bírni. néha letörik, de nem hisztizek, mint a filmekben :D úgy vagyok vele, hogy majd visszanől :)

20/l

2011. aug. 28. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem mindig is hosszú volt a körmöm, soha nem akadályozott semmiben(a fehér része 1-max. 1,5 cm-es). Egyszer csináltattam műkörmöt, ami akkora volt, mint az igazi, na azzal minden betűt félregépeltem és semmit nem tudtam gond nélkül csinálni.

A házimunka, szem vakarás, tű megfogása sokkal jobban megy, mint picike körömmel. Nem karmolok, nem kapok bele semmibe, csak ha egy picit be van repedve.

2011. aug. 28. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én megnövesztettem a körmeim hosszúra,és azért ne kényelmetlen mert ahogy nőtt úgy szoktam meg,régebben amikor kicsi körmöm volt és rakattam fel műkörmöt az napokon át kényelmetlen volt a nadrágom cipzárját sem tudtam felhúzni segítség nélkül.Az eredeti körmeimmel bármit meg tudok csinálni anélkül h gondot okozna(:
2011. aug. 28. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
nekem nem kellett megszoknom,mert egész kicsi korom óta utáltam amikor anyukám lenyírta a körmömet.amióta magamnak nyírom mindig nagy,de már egy kicsit zavar,mert ma már mindenkinek nagy,azért mert az menő én meg utálom az ilyeneket.
2011. aug. 28. 14:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne zavarjon, hogy mindenkinek nagy. Inkább legyél büszke arra, hogy neked nem kell havonta műkörömre kidobnod a pénzed, mert képes vagy a sajátodat megnöveszteni :-)
2011. aug. 28. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon egyszerű volt megszokni, épphogy kész lett a másfél centis körmöm(a szabadszéle ekkora), már mentem mosogatni, pedig előtte ennyire hosszú még nem volt. A gépelés egy óra után simán ment. Mostmár az a rossz, ha rövidebb a körmöm.
2011. aug. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!