Miért ilyen igazságtalan az élet? Miért nem lehet mindenki szép?
Nem azt mondom, hogy legyen mindenki egyforma, de olyan igazságtalan, hogy nem mindenki szép, sőt, van aki egyenesen ronda (pl szerény személyem). És a szép emberek olyan gonoszak (viccesen hangzik, de így van), a ronda emberek nélkül a szépek sem lennének olyan szépek, mégsem hálásak nekünk. :D De komolyan, úgy utálok ronda lenni és úgy irigylem a szép embereket. Ti mit gondoltok? Miért ilyen igazságtalan az élet? Miért kell rondának lennünk (nekünk rondáknak)?
Szép alatt azt értem, hogy szép tiszta arcbőr, szimmetrikus arcvonások, arányos testalkat...stb, ami úgy átlagban mindenkinek "szépet", esztétikusat jelent.
Ronda meg értelemszerűen ennek az ellenkezője.
05:32!
Nem értek egyet. Van belső és külső szépség. Én most a külsőről beszélek. És azt gondolom, egy igazán ronda ember hiába mosolyog egésznap őszintén, emiatt max vidám, boldog embernek tűnik, de szebb nem lesz (sajnos). És, egy szép, de ugyan rossz modorű ember lehet nagyon unszimpatikus, ez a szépségén nem változtat, ha valaki egyszer szép (a külseje kellemes a szemnek), akkor szép, ezen semmilyen jellembeli hiba nem változtat. Vegyünk mondjuk példának egy kifutómodellt, akármilyen bun*kó, sutt*yó, paraszt, azért megkapja a félmillió forintot azért, mert ő vonaglott ki elsőnek egy kifutóra.... azért ifzetik, mert szép.
06:21!
Tudom, hogy a szépség nem minden, de sajnos ebben a világban színte ez a legfontosabb. A szép embereket kitüntetett figyelemben részesítik. A szép embereket megnézik, megdícsérik, egy szép ember könnyebben rátalálhat a párjára, hiszen szép külsővel nagyon könnyű ismerkedni, egy szép nő/férfi jobban tetszik az embereknek, mint egy ronda. Nem?
07:26!
Nem az ápolt, hanem az eredendően szép emberekről beszélek. Akinek nem csak a teste szép (genetikailag) és alig kell vele foglakozni, hanem a szép arcű emberekről. Akinek például el sem kell mennie kozmetikushoz, mert szép a bőre, vagy a szép, szimmetrikus arcú emberek, akik nem hasonlítgatják magukat másokhoz, mert nincs rá okuk, hiszen szépek. Szerintem nincs az a ruha/hasjviselet, ami eltakarhatja az igazi csúnyaságot. Különben meg előbb-utóbb úgyis kiderül (pl párkapcsolatban), hogy az ember azért tűnt csinosnak, sármosnak, mert olyan ruha volt rajta, ami előnyös, s nem azért, mert valóban szemrevaló.
07:52!
Így van, pont ez a "bajom".
09:01!
Igazad van, de akkor is olyan nehéz elfogadni. Főleg mondjuk annak, akinek "semmi nem jött össze". Aki beteg, ronda, rossz családja van (vagy nincs is), szegény...stb. Miért? Miért történik ez velünk? Miért nem lehet mindenki boldog?
10:29!
Van olyan dolog, amin nem lehet változtatni. Mondjuk krumpliorr, mélyen ülő, kicsi szemek, feltűnen nagy homlok...stb. Most nem olyanokról beszélek, amin könnyen lehet változtatni egy kozmetikussal, vagy fodrásszal vagy egy kis edzéssel, hanem az eredendő szépségről, ami nem adathat meg mindenkinek. Nem egyformaságról beszélek, csak arról, hogy jó lenne, ha legalább kifejezetten csúnyának nem születne senki.
Az meg hül*ye duma, hogy aki szép, hiába szép, ha közben tah*ó. De, mindegy, mert közben ő kapja a jobb állást a képe miatt, amit az önéletrajzhoz csatolt, vagy ő kapja a jobb partnert, mert ki akar ronda embertől ronda gyereket? Szerintem senki. Egyébként sem törvényszerű, hogy minden szép ember egy gonosz mocsok, ezért egyenesen ronda, és minden ronda ember vidám, humoros, boldog, emiatt egyenesen szép... Ilyen nincs szerintem, vagy ha van, akkor sem általános, van ilyen is, olyan is. De az elmélettel egyébként sem értek egyet.
10:51!
Nem siránkozok, csak megfogalmazaódott bennem ez a kérdés, aminek az alapjai már hosszú évek óta nyomasztanak. Az élet igazságtalan és ezt nehéz megemészteni. Ettől függetlenül az élet megy tovább.
13:25!
Sajnálom, hogy súlyproblémáid vannak, ez az egyik, amit a legjobban utálok. Vannak 45-50 kg-os 170 cm-es lányok, akik szó szerint zabálnak egész nap, az alakjuk mégis tökéletes a puszta genetika miatt, jó az anyagcseréjük..stb. Utálom ezt. Más meg (pl testvérem) nem ehet még egy rohadt szendvicset sem, mert rögtön rárakódik minden. Szerencsételn évek óta diétázik, életmódváltás is volt, de hiába éri el az álomsúlyt, ha ezért nap, mint nap, élete végéig meg kell szenvednie. Igazságtalan.
14:52!
Tudom, nem a legfontosabb, de mégis sokat számít. Nem nekem, hanem mindenkinek. Sajnos. Én is szivesen lennék gazdak, szép is szeretnék lenni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!