Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért kell 'gratulálni'...

Miért kell 'gratulálni' ahhoz, hogy valaki szép?

Figyelt kérdés
A közösségi oldalakon vettem/veszem észre a leginkább, de néha 'élőben' is hallom, hogy használják sokan dicséretnek, h pl: 'csodásan nézel ki, gratulálok!'. Miért kell ehhez gratulálni? Ha valaki szépnek születik, akkor szép, az ember nem tehet róla, hogy hogyan néz ki, nem ő alakította ki a vonásait, akkor miért gratulálnak hozzá?!:D Egy diplomához pl lehet gratulálni, mert azért az ember megdolgozik, nem egy adottság, mint a szépség.
2011. júl. 28. 15:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
hülyeség,akkor inkább már a szülőknek kéne gratulálni
2011. júl. 28. 15:31
 2/11 hot_kiss ***** válasza:
100%
Ha lefogyott akkor szokás még gratulálni, de egyébként én még nem is hallottam ilyet.
2011. júl. 28. 15:33
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Irigy vagy? Ne legyél. Ez van.
2011. júl. 28. 15:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért van vmi abban, amit a kérdező ír:-D
2011. júl. 28. 15:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért eltudod magad csúfítani..
2011. júl. 28. 15:52
 6/11 hot_kiss ***** válasza:
33%
15:41 ~ szerintem hülye vagy.
2011. júl. 28. 15:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Velem is előfordult már pl. hogy utcán vad idegenek gratuláltak nekem. :) Furcsán hangzik, hogy emiatt gratulálnak tényleg. :)
2011. júl. 28. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

15:58

Hülye vagy te. Szerinted mi lehet az oka egy ilyen kérdés kiírásának ha nem az irigység? Tény hogy hülyeség bizonyos helyzetekben gratulálni ,de attól még ez egyfajta hagyomány és azért mert egyeseknek nem tetszik ,nem fog megszűnni.

2011. júl. 28. 16:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Senki sem születik "tökéletes szépségnek".

Aki igazán szép, az rendszeresen sportol, odafigyel a bőrére, a hajára, stbstb. Egyszóval tesz a kinézetéért. Hiába születik valaki szép arcvonásokkal, ha nem tesz érte semmit. Pl. az is egy tévhit, hogy csak a tulsulyosoknak kell sportolniuk. Egy vékonyka lány, akin semmi izom nincs, az legalább annyira nem szép látvány, mint az, akin tul sok a fölösleg.

Neked Kérdező, csak annyiban van igazad, hogy idegesitőek, az egymás egoját simogató hozzászólások. De valljuk be, az általad emlitett lányok a csücsöritős, tükörben pozólós tipusba tartoznak, őket meg messziről sem nevezném szépnek. A 'csodásan nézel ki, gratulálok' egyenlő a 'best friends forever' hozzászólással. Persze ezek a best friendek 1 év után már halálos ellenségek lesznek. Csak ennyire hitelesek ezek a dumák.Tapasztalat.

2011. júl. 28. 17:10
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) Nem vagyok irigy, de ez nekem akkor is furcsa, és érdekelt, hogy ki mit gondol erről. Persze, ha lefogy valaki, és ahhoz gratulálnak, az teljesen más. Amúgy én ezt tényleg szép, normális ismerőseimnél is tapasztaltam, szóval kivételesen nem a csücsörítés kis tinikre gondoltam:) Számomra az, hogy valaki odafigyel a hajára, bőrére, stb, az általános ápoltság kategóriájába esnek, ami miatt nem érzem, hogy bárkit meg kellene dicsérnem:)
2011. júl. 28. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!